Jan van Zanen [Beeld: Gemeente Utrecht]

Jan van Zanen verruilt Utrecht voor Den Haag

Amstelveen - Oud-burgemeester van Amstelveen en huidig burgemeester van Utrecht, Jan van Zanen, wordt de nieuwe burgemeester van Den Haag.

Van Zanen is voorgedragen door de Haagse gemeenteraad, zo melden nationale media. De voordracht moet alleen nog worden goedgekeurd door het ministerie, meestal niet meer dan een formaliteit.

Jan van Zanen was van 2005 tot en met 2013 burgemeester van Amstelveen, waarna hij naar zijn grote liefde Utrecht (waar hij eerder wethouder was) vertrok. In Amstelveen was Van Zanen alom geliefd.

Van Zanen wordt in Den Haag de opvolger van Pauline Krikke, die vorig jaar opstapte vanwege de uit de hand gelopen Scheveningse vreugdevuren. Johan Remkes is momenteel waarnemend burgemeester in Den Haag en stopt per 1 juli.


Meer nieuws

Politiek gisteren 12:20

Aanpassing woontorenplan Groenelaan geeft Burgerbelangen nog geen reden tot juichen

Amstelveen – De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) geeft aan nog niet gerust te zijn op de woningbouwplannen op de plek van het tankstation en de showroom in de wijk Groenelaan (Newa 2), ondanks dat de wethouder na overleg met de projectontwikkelaar vindt dat de plannen opnieuw vormgegeven moeten worden in overleg met buurtbewoners.

Algemeen gisteren 10:03

Weer forse snelheidsovertredingen: rijbewijs inleveren

Amstelveen - Tijdens een korte snelheidscontrole op de Beneluxbaan in Amstelveen zijn gisteren opnieuw diverse hardrijders op de bon geslingerd en mocht een bestuurster haar rijbewijs inleveren omdat ze 56 kilometer per uur te hard reed. Op Rijksweg A9 kon een bestuurder zijn hagelnieuwe snelle auto (net een dag oud) inleveren na een forse snelheidsovertreding (176 km/u waar 100 is toegestaan).