Wethouder Marijn van Ballegooijen houdt een toespraak tijdens de opening van de foto-expositie van samensteller Jan van Breda in de Keizer Karel Galerie. [AmstelveenZ]

Jarige Gordon opent foto-expositie op Coming out day

Amstelveen - De gemeente Amstelveen grijpt de nationale Coming out day aan om aandacht te vragen voor seksuele diversiteit in haar samenleving. In verband hiermee is vandaag een foto-expositie in de Keizer Karel Galerie onder de A9 in het Stadshart geopend door de wethouders Marijn van Ballegooijen en de jarige Floor Gordon.

Amstelveen wil volgens een persbericht van de gemeente dat iedereen mee kan doen en zichzelf kan zijn ongeacht herkomst, geslacht, seksuele voorkeur, leeftijd, beperking of geloof. Coming out day besteedt aandacht aan het moment dat homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, biseksuele mensen, transgender personen en intersekse personen openlijk voor hun seksuele voorkeur uitkomen oftewel uit de kast komen. Van Ballegooijen meldt op Twitter dat vandaag in verband met de Coming out day voor de deur van het gemeentehuis van Amstelveen de regenboogvlag is gehesen.

Achtergronden

Om bewustwording te creëren en sociale acceptatie te stimuleren, is de Amstelveense fotograaf Jan van Breda gevraagd een nieuwe fotogalerij samen te stellen onder de A9. Van Breda selecteerde 12 portretfoto’s en richt de expositie in. Achter alle portretten schuilt een verhaal van een mens die openlijk uitkomt voor zijn of haar seksuele voorkeur. De achtergronden van de portretten zijn te lezen op janvanbreda.com/A9. De QR code scannen bij de foto’s kan ook.

De foto-expositie is een van de manieren waarop Amstelveen aandacht vraagt voor seksuele diversiteit. Op 12 oktober tekent de gemeente Amstelveen de landelijke intentieverklaring om een Regenboogstad te worden. Hiermee geeft het gemeentebestuur aan te willen samenwerken met andere Regenboog-gemeenten voor het aanmoedigen van de sociale veiligheid, weerbaarheid en acceptatie van LHBTI-personen.

Prijs

Jan van Breda was tot 2003 werkzaam als beeldredacteur van dagblad Het Parool en won de tweede prijs bij de Zilveren Camera 2006 en de eerste prijs bij de Zilveren Camera 2008. Hij maakte covers voor een aantal boeken, waaronder het boek van Arie Boomsma en Stephan Sanders over mannen en hun lichaam.

De expositie werd vandaag feestelijk geopend. Wethouder Van Ballegooijen hield een toespraak. Zijn vandaag 39 jaar geworden collega Gordon was eveneens aanwezig bij de opening. 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 13:29

Bloemen bij Amstelveens ‘Hart van Medeleven’

Amstelveen - Het gemeentebestuur heeft vanmiddag samen met diverse inwoners bloemen gelegd bij het Amstelveense ‘Hart van Medeleven’, dat momenteel in de vijver van park De Stadstuinen ligt.

Wonen vandaag 10:36

Weerstand tegen nieuwe woontoren Groenelaan leidt tot aanpassing plan

Amstelveen – De ferme weerstand van buurtbewoners tegen een nieuwe geplande hoge woontoren op de plek van het tankstation op de hoek Sportlaan/Groenelaan (Newa) heeft ertoe geleid dat de projectontwikkelaar opnieuw naar de tekentafel gaat en buurtbewoners bij de planontwikkeling gaat betrekken.

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Weer fietsen langs Beneluxbaan

Amstelveen - Het duurt niet heel lang meer voordat de fietsroute langs de Beneluxbaan weer volledig toegankelijk is voor fietsers. Diverse delen zijn inmiddels opengesteld en de gemeente verwacht dat vanaf half augustus volledig gebruik kan worden gemaakt van alle fietspaden die langs de Beneluxbaan in Amstelveen lopen.