Gemeente Amstelveen

Jeroen Brandes wederom lijsttrekker voor PvdA Amstelveen

AMSTELVEEN - Zoals verwacht is Jeroen Brandes verkozen tot lijsttrekker van de PvdA Amstelveen. Hij werd in oktober al voorgedragen om de kandidatenlijst voor de verkiezingen in maart 2018 aan te voeren en dit is nu tijdens de ledenvergadering officieel gemaakt.

De ledenvergadering van de PvdA Amstelveen heeft dinsdag 21 november het verkiezingsprogramma en de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 vastgesteld. Jeroen Brandes, de huidig wethouder, is opnieuw tot lijsttrekker gekozen en is voor de PvdA opnieuw kandidaat-wethouder.

Jonge nieuwkomers
Tweede op de lijst is de huidig PvdA fractievoorzitter in de gemeenteraad Esther Veenboer. Op plaatsen drie en vier vinden we twee jonge nieuwkomers. Arnout van de Bosch was tijdens zijn studie rechten al actief in de PvdA en heeft sindsdien als consultant belangrijke verantwoordelijke functies vervuld in de wereld van infrastructuur, de bouw en mobiliteit. Suzanne Piet is masterstudent politicologie en actief op Uilenstede, loopt stage bij het PvdA-partijbureau en is fractie-assistent van de PvdA-fractie in Amstelveen.

Lijst
Guido Dennenbroek (plaats vijf) is een bekende in de PvdA-fractie. Hij heeft in de afgelopen twee raadsperiodes periodes afwisselend als raadslid en als burgerraadslid zijn grote kennis van Amstelveen ingebracht. De afdelingsvoorzitter Henk Bleekemolen staat op plaats zes. Hij is daarnaast voorzitter van de Cliëntenraad Minima Amstelveen en van de wijkkoepel Groenelaan. De lijst is verder aangevuld met een aantal lijstduwers.

Programma
De PvdA heeft het verkiezingsprogramma met de titel 'Samen Verder' gepresenteerd. "Graag ga ik samen verder met een kandidatenlijst die ervaring en verjonging in zich heeft en met een breed sociaal programma. Een programma met aandacht en plek voor iedereen om mee te doen in Amstelveen. Samen verder om kansen te bieden aan jeugd, ondernemers en ZZP’ers. Samen verder zorgen voor mensen die extra ondersteuning nodig hebben. Samen verder bijdragen aan toegankelijke voorzieningen en werk naar vermogen. Ik ben trots dat de PvdA afdeling Amstelveen het vertrouwen in mij heeft uitgesproken om samen verder te gaan”, aldus Brandes.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:47

14-jarige Amstelvener aangehouden om bankhelpdeskfraude

Amstelveen - Een 14-jarige Amstelvener is begin april aangehouden vanwege bankhelpdeskfraude. De puber werd gepakt toen hij in Hengelo bij de woning van een 79-jarig slachtoffer, zogenaamd namens de bank diens pinpas en telefoon kwam ophalen.

Algemeen gisteren 09:16

Documentaire Gerlach 30 mei op televisie

Amstelveen - De documentaire Gerlach, over de laatste akkerbouwer in Amstelveen, is een grote hit. Na een succesvolle bioscooprelease met maar liefst landelijk 25.000 bezoekers, wordt de prijswinnende docu op 30 mei uitgezonden op tv op NPO2 door KRO-NCRV. 

Gezondheid & welzijn gisteren 09:00

Keizer Karelpark Tandartsen: het hele gezin met een stralende lach de deur uit

Amstelveen - Zeven jaar geleden opende Keizer Karelpark Tandartsen aan Lindepark, met één tandarts en één mondhygiëniste. Inmiddels is de tandartspraktijk niet meer weg te denken uit de regio en heeft de uitbreiding vorig jaar gezorgd voor zes behandelkamers, vijf tandartsen en vijf mondhygiënisten. Het team staat klaar om hun patiënten vol vertrouwen en deskundigheid te helpen aan een stralend gebit.