Jet Smit (VVD)

Jet Smit (VVD) diep door het stof na 'waardeloze post' op X

Amstelveen - Jet Smit, fractievoorzitter van de VVD Amstelveen, is diep door het stof gegaan vanwege een inmiddels verwijderde post op social mediaplatform X.

Smit postte zondag in een reactie op een X-bericht - waarin werd gesuggereerd dat een aantal moslims met geweld Duitsland wil overnemen als zij in de meerderheid zijn - het volgende: 'Laat het duidelijk zijn. De Palestijnen zijn voor de moslims in Engeland en Europa een voorwendsel. Ze willen gewoon de macht overnemen,' zo schreef ze. 

Typefout

Die post leidde tot zeer zware kritiek en veel wrevel bij andere (coalitie-)partijen. Bizar, ongepast, haatzaaierij, schofferend en populistisch: Smit en in haar kielzog de VVD Amstelveen kreeg de wind van voren. Dagblad Het Parool dook er gisteren boven op en vandaag besteede ook 1Amstelveen aandacht aan de hevig aantrekkende 'jetstorm' op X. De lokale omroep plaatste de gewraakte post. Tegenover Het Parool verklaarde Smit overigens dat ze in haar post een typefout had gemaakt. Ze had namelijk willen schrijven: 'De Palestijnen zijn voor deze moslims in Engeland en Europa een voorwendsel', maar ze schreef in plaats van deze moslims, per ongeluk de moslims.

'Waardeloze post'

Vandaag biedt Smit haar nederige excuses aan op de website van de VVD voor het plaatsen van de volledige post: 'Op zondagochtend jongstleden heb ik, gevoed door een emotie van grote zorg en in de haast, een waardeloze post de wereld ingestuurd waarmee ik een grote groep mensen onterecht heb geframed als dragers van een bepaald gedachtegoed en deze groep mensen daarmee enorm gekwetst. Het spijt mij vreselijk dat dit gebeurd is en ik wil dan ook hierbij aan allen die het betreft nogmaals daarvoor mijn oprechte excuses aanbieden. Tevens wil ik met een zo groot mogelijke nadruk stellen dat ik volledig met hoofd en hart afstand neem van deze post. Dit ben ik niet, zo sta ik niet in het leven. Het spijt mij oprecht, zo schrijft Smit vandaag op de website van de VVD.

VVD-bestuur neemt ondubbelzinnig afstand

In hetzelfde bericht op de VVD website stelt het bestuur van de VVD dat het kennis heeft genomen van de (verwijderde) post op X en neemt ondubbelzinnig afstand van de inhoud van deze post. 'Deze post is niet namens de VVD gepost en wordt dan ook niet ondersteund door de VVD. Wij vinden het goed dat Jet Smit ook ondubbelzinnig afstand genomen heeft van deze post en dat zij daarbij haar excuses heeft aangeboden aan allen die door deze post zijn aangedaan en gekwetst,'  aldus bestuursvoorzitter André van der Sterre.


Meer nieuws

Kunst & Cultuur vandaag 15:32

Amstelveen Triënnale 2024: Amstelveense kunstenaars kunnen zich nu aanmelden

Amstelveen - Elke drie jaar organiseren drie Amstelveense culturele instellingen een tentoonstelling met en voor Amstelveense kunstenaars. In 2024 vindt de negende editie van de Amstelveen Triënnale plaats, georganiseerd door het Cobra Museum voor Moderne Kunst, Museum JAN en Platform C.

Horeca vandaag 13:02

Silversant doet weer mee aan Nationale Snertdag

Amstelveen - Op zondag 10 december vindt alweer de zesde editie plaats van de nationale snertdag. Ruim tweeduizend 50-plussers maken op honderd locaties van een snertdag een feestdag. Ook in Amstelveen wordt er snert gegeten en wel bij Silversant, dat zestig ‘snert-eters’ zal ontvangen.

Amstelveen van voorheen gisteren 19:48

Amstelveen van voorheen (379)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 379 een oude foto van Plein 60.

Zakelijk gisteren 12:06

Revolutie op Wielen: Ontdek de Nieuwe C-HR op 9 december bij Toyota Van Ekris Mijdrecht!

Amstelveen / Mijdrecht - Wij nodigen u graag uit op 9 december voor een bijzondere gelegenheid. Kom langs bij Toyota van Ekris in Mijdrecht en ontdek de volledig nieuwe Toyota C-HR, een toonbeeld van innovatie en stijl. Met zijn futuristische design, efficiënte hybride motoropties, en een luxueus, technologisch geavanceerd interieur, zet de nieuwe C-HR een nieuwe standaard in zijn klasse.

Verkeer & Vervoer gisteren 09:23

Tram 25 valt midden op kruispunt stil

Amstelveen - Tram 25 is zondagochtend in Middenhoven op een ongelukkige plek stilgevallen, namelijk midden op het kruispunt Dr. Willem Dreesweg/Melkweg. Daardoor raakte het kruispunt volledig geblokkeerd voor al het verkeer. Nadat de tram weer in beweging was gekomen, werd de 25 vervolgens gestremd door een defecte bovenleiding.