Jet Smit (VVD)

Jet Smit (VVD) diep door het stof na 'waardeloze post' op X

Amstelveen - Jet Smit, fractievoorzitter van de VVD Amstelveen, is diep door het stof gegaan vanwege een inmiddels verwijderde post op social mediaplatform X.

Smit postte zondag in een reactie op een X-bericht - waarin werd gesuggereerd dat een aantal moslims met geweld Duitsland wil overnemen als zij in de meerderheid zijn - het volgende: 'Laat het duidelijk zijn. De Palestijnen zijn voor de moslims in Engeland en Europa een voorwendsel. Ze willen gewoon de macht overnemen,' zo schreef ze. 

Typefout

Die post leidde tot zeer zware kritiek en veel wrevel bij andere (coalitie-)partijen. Bizar, ongepast, haatzaaierij, schofferend en populistisch: Smit en in haar kielzog de VVD Amstelveen kreeg de wind van voren. Dagblad Het Parool dook er gisteren boven op en vandaag besteede ook 1Amstelveen aandacht aan de hevig aantrekkende 'jetstorm' op X. De lokale omroep plaatste de gewraakte post. Tegenover Het Parool verklaarde Smit overigens dat ze in haar post een typefout had gemaakt. Ze had namelijk willen schrijven: 'De Palestijnen zijn voor deze moslims in Engeland en Europa een voorwendsel', maar ze schreef in plaats van deze moslims, per ongeluk de moslims.

'Waardeloze post'

Vandaag biedt Smit haar nederige excuses aan op de website van de VVD voor het plaatsen van de volledige post: 'Op zondagochtend jongstleden heb ik, gevoed door een emotie van grote zorg en in de haast, een waardeloze post de wereld ingestuurd waarmee ik een grote groep mensen onterecht heb geframed als dragers van een bepaald gedachtegoed en deze groep mensen daarmee enorm gekwetst. Het spijt mij vreselijk dat dit gebeurd is en ik wil dan ook hierbij aan allen die het betreft nogmaals daarvoor mijn oprechte excuses aanbieden. Tevens wil ik met een zo groot mogelijke nadruk stellen dat ik volledig met hoofd en hart afstand neem van deze post. Dit ben ik niet, zo sta ik niet in het leven. Het spijt mij oprecht, zo schrijft Smit vandaag op de website van de VVD.

VVD-bestuur neemt ondubbelzinnig afstand

In hetzelfde bericht op de VVD website stelt het bestuur van de VVD dat het kennis heeft genomen van de (verwijderde) post op X en neemt ondubbelzinnig afstand van de inhoud van deze post. 'Deze post is niet namens de VVD gepost en wordt dan ook niet ondersteund door de VVD. Wij vinden het goed dat Jet Smit ook ondubbelzinnig afstand genomen heeft van deze post en dat zij daarbij haar excuses heeft aangeboden aan allen die door deze post zijn aangedaan en gekwetst,'  aldus bestuursvoorzitter André van der Sterre.


Meer nieuws

Kunst & Cultuur 17 mei 2024 11:59

Schouwburg Amstelveen: voorverkoop seizoen 2024/2025 op 25 mei van start

Amstelveen - Schouwburg Amstelveen start de online voorverkoop voor het seizoen 2024-2025 op zaterdag 25 mei om 10.00 uur. Op het programma staan ruim 250 voorstellingen vol bekende cabaretnamen, vrolijk jeugdtheater, toptoneel, adembenemende dans en grote musicals.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur 17 mei 2024 11:28

Historische route van 13km langs Groenelaan, Waardhuizen, Nes

Amstelveen - Gemeente Amstelveen is weer een nieuwe historische route rijker. Het is inmiddels de vierde historische route in de gemeente. Deze route combineert de rust en natuur van de Bovenkerkerpolder met het dorpse karakter van Nes en het meer stedelijke landschap van Groenelaan en Waardhuizen; de route voert grotendeels door de polder en langs rivier de Amstel.

112 17 mei 2024 09:49

Zware aanrijding op kruising Legmeerdijk/N201

Amstelveen / Aalsmeer - Op de kruising van de Legmeerdijk met de N201 heeft donderdagavond een ernstig ongeval plaatsgevonden. Twee auto's botsten op elkaar met veel schade tot gevolg.

Verkeer & Vervoer 16 mei 2024 15:53

Brug Ouderkerk na aanpassingen weer volledig in gebruik: ook voor scheepvaart

Amstelveen / Ouderkerk - Na diverse aanpassingen en na meerdere testen, kan Brug Ouderkerk weer volledig bediend worden. Het wegverkeer kon op 14 mei al gebruik maken van de brug na de laatste storing, vandaag (donderdag 16 mei) is ook de stremming voor scheepvaart hoger dan 2.90 meter opgeheven.