De Johanneskapel

Johannes Kapel luidt noodklok voor klimaat

Amstelveen - De Johannes Kapel aan de Amsterdamseweg in Amstelveen zal zaterdag 1 december 2018 om 2 voor 12 samen met Greenpeace en tal van andere klokkentorens in het land de noodklok luiden voor het klimaat.

Het luiden van bijna tweehonderd klokken door het hele land moeten minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat op om in actie te komen. 'Het is nu tijd om gevaarlijke klimaatverandering te voorkomen. Uit een recent klimaatrapport van de Verenigde Naties blijkt dat de opwarming van de aarde kan én moet worden beperkt tot 1,5 graad', stelt de organisatie.

Klimaattop

'Wij luiden de noodklok, omdat als we het nu niet serieus nemen het snel te laat zal zijn! Niet alleen voor ons maar zeker voor onze kinderen en kleinkinderen en hun kinderen', aldus de organisatie. Met het signaal roepen burgers door heel Nederland minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat op om een koploper te zijn op de klimaattop in Polen.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.