VTF, archief

Jonge Amstelveense inbreker (18) gepakt in Zwaag

Amstelveen - Een 18-jarige Amstelvener is afgelopen weekeinde op heterdaad betrapt bij een woninginbraak in de gemeente Zwaag (nabij Hoorn).

 

In de nacht van zaterdag op zondag zag een getuige dat een persoon op de Wierdijk in de Noord-Hollandse gemeente over een schutting achter een woning klom. Vlak daarna zag die getuige een lichtschijnsel van een zaklamp op zolder.

De getuige bedacht zich niet en alarmeerde de politie, die met een aantal eenheden en een hondengeleider ter plaatse trok. De politie kon daarop de 18-jarige man uit Amstelveen in de woning, waar was ingebroken, aanhouden. Ook werd een 26-jarige Amsterdammer  in de achtertuin aangehouden.

De mannen werden allebei in de boeien geslagen en in verzekering gesteld; beiden worden verdacht van inbraak.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.

Corona Amstelveen gisteren 14:33

Corona-virus vastgesteld bij leerkracht Amstelveense basisschool

Amstelveen - Op de Amstelveense basisschool 'School of Understanding' blijkt een leerkracht positief te hebben getest op corona. Alle leerlingen zijn per direct overgestapt op thuisonderwijs en teamleden die binnen anderhalve meter contact hebben gehad met de leerkracht zijn in quarantaine gegaan en getest.

Politiek gisteren 11:49

Burgerbelangen: te weinig ruimte op Amstelveense fietspaden

Amstelveen - De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) hoort vaak van inwoners dat er te weinig ruimte is op de fietspaden in Amstelveen. Soms ontstaan daardoor onveilige situaties. Sinds de corona-crisis zijn mensen meer gaan fietsen en ook steeds meer op elektrische fietsen. Daarom wil bbA dat het gemeentebestuur de fietspaden van Amstelveen aan een nieuwe beoordeling onderwerpt. 

Amstelveen van voorheen 24 mei 2020 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.