Supreme Dutch

Jonge ondernemers ontwikkelen fietsband zonder lucht

AMSTELVEEN – De twee jonge ondernemers Neil van den Haak en Kevin Kesteloo hebben met hun bedrijf Supreme Dutch in Amstelveen een bijzondere fietsband ontwikkeld. In de band zitten witte flexibele balletjes in plaats van lucht waardoor het onmogelijk is om een lekke band te krijgen.

Metronieuws.nl meldt vandaag dat de twee twintigers zes jaar lang gewerkt hebben om de bijzondere band te ontwikkelen. Inmiddels zijn de eerste banden te koop.

Kapot

De rond de 10.000 witte bolletjes in de band zijn gemaakt van een flexibel materiaal dat niet kapot te krijgen is. Hierdoor kan er prima gefietst worden op de bijzondere banden. Neil en Kevin hebben de fietsbanden bij hun bedrijf Supreme Dutch op de Laan van Kronenburg op allerlei manieren getest.

Om de band aan de man te kunnen brengen is Supreme Dutch een samenwerkingsverband aangegaan met het Duitse fietsbedrijf Schwalbe. In maart leverde de unieke uitvinding al de Fiets Innovatie Award 2018 op.

Patent

Inmiddels kan er dus daadwerkelijk worden gefietst op de bijzondere banden. De eerste 5000 exemplaren zijn inmiddels binnen bij de twee jonge ondernemers, die een patent hebben op hun product.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.