Davey Photography, Davey Baas
112

Jongens aangehouden in Middenhoven na vuurwapen-melding

Amstelveen - De politie is zaterdagavond met veel eenheden uitgerukt naar Chirurgijn in Middenhoven, nadat een melding binnen was gekomen dat er jongens met vuurwapens rondliepen.

Getooid in zware vesten en met ondersteuning van hondengeleiders kwam de politie ter plaatse. Daar werden twee jongens gesignaleerd: ze zetten het op een rennen en doken achter een geparkeerde auto. Beide jongens hadden een zwart vuurwapen vast.

De politie wist de jongeren aan te houden - en uiteindelijk bleek het dat om nepvuurwapens ging, in de vorm van een mitrailleur en een handvuurwapen. Omdat nep-vuurwapens moeilijk van echt zijn te onderscheiden, neemt de politie geen enkel risico en wordt elke melding van vuurwapens uiterst serieus genomen. 

De jongeren zijn direct overgebracht naar een cellencomplex.

politie dpdb vuurwapen.jpg
Veel politie in Middenhoven gisterenavond na een vuurwapenmelding. Foto's: Davey Photograpy, Davey Baas


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 15:01

A9 bij Amstelveen komend weekend in beide richtingen afgesloten, maar Schipholbrug-hijsklus uitgesteld

Amstelveen - De A9 bij Amstelveen is komend weekend (van vrijdag 31 mei 20.00 uur tot maandag 3 juni 05.00 uur) in beide richtingen afgesloten. In het weekend zou eigenlijk het noordelijke brugdek van de Schipholbrug worden ingehesen, maar die klus is uitgesteld door verwachte windstoten. De weekendafsluiting blijft echter in stand, omdat er nog meer werkzaamheden worden uitgevoerd.

Evenementen & Activiteiten vandaag 10:41

Maak kennis met T.A.T. Nature: kom naar de open dag op zondag 2 juni

Amstelveen / Ouderkerk - Aan de Rondehoep West in Ouderkerk aan de Amstel vind je het Mind Emptiness Center. Hier kun je terecht voor het revolutionaire programma The Alignment Technique in de natuur (T.A.T. Nature), dat jou weer helemaal terug in contact brengt met de natuur om zo innerlijke rust te ervaren.  Maris en Rik geven jou handvatten (Moves) om snel en op een unieke wijze weer tot jezelf te komen. Kom naar de gratis kennismaking op zondag 2 juni.

Algemeen gisteren 09:47

Patisserie Prenger ernstig gedupeerd door diefstal van koelbus

Amstelveen – Patisserie Prenger is ernstig gedupeerd doordat autodieven er vannacht vandoor zijn gegaan met de grote (koel-)bestelbus van het bedrijf. Eigenaar Steve Bouman is er ziek van: ‘De bus is de drijvende factor van onze onderneming. We hebben de bus hard nodig om onze bestellingen uit te kunnen rijden.'