Handhaving

Jongens met slijptol in de weer op slot van swapfiets: vluchtpoging op fatbike eindigt in cel

Amstelveen - De politie heeft in samenwerking met Handhaving maandag twee jongens weten aan te houden die met een slijptol het slot van een zogenoemde swapfiets aan het doorzagen waren.

Een swapfiets is een huurfiets die gebruikers voor een vast bedrag per maand kunnen huren. Handhaving kreeg een melding binnen dat een dergelijke fiets, herkenbaar aan een blauwe voorband, in de bosjes lag aan het Westelijk Halfrond.

Toen Handhaving ter plaatse kwam, zagen zij dat twee jongens het slot van de fiets met een slijptol aan het doorzagen waren. Het duo sloeg bij de komst van Handhaving direct op de vlucht  op een fatbike. De inmiddels door Handhaving ingeschakelde politie wist de jongens op de fatbike aan de hand van een signalement echter snel te achterhalen en aan te houden. De jongens zijn direct overgebracht naar het cellencomplex.

De politie is nog op zoek naar de huurder van de swapfiets, zo meldt politie Amstelveen op Facebook. 


Meer nieuws

Evenementen & Activiteiten vandaag 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.

Algemeen vandaag 09:35

‘Invoeren betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk’

Amstelveen - De VVD Amstelveen stelt dat het invoeren van betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk zal zijn. ‘Onze insteek zal zijn dat parkeervergunningen voor inwoners en ondernemers goedkoop blijven en dat er per wijk ruimte is voor maatwerkoplossingen,’ stelt VVD-raadslid Menno van Leeuwen in een vooruitblik op volledig betaald parkeren in Amstelveen.

Amstelveen van voorheen gisteren 19:26

Amstelveen van voorheen (399)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 399 een oude foto van het voormalige raadhuis van Amstelveen op de hoek van de Dorpsstraat in het Oude Dorp.

Algemeen 20 apr. 2024 14:24

Werkzaamheden A9-viaduct Beneluxbaan in volle gang

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan, ten behoeve van de verbreding van Rijksweg A9, zijn sinds vrijdagavond in volle gang. Door de werkzaamheden is de Beneluxbaan (en de naastgelegen Keerpuntweg en Ouverture) dit weekeinde afgesloten voor verkeer. Ook tram 25 rijdt niet.

Algemeen 19 apr. 2024 16:32

Boer Gerlach breekt alle records Cinema Amstelveen en komt zelf naar laatste cinema-vertoning

Amstelveen - De alom geprezen documentairefilm over de Amstelveense akkerbouwer Gerlach heeft alle records van Cinema Amstelveen gebroken. Gerlach zal bij de laatste vertoning van zijn docu in Cinema Amstelveen (dinsdag 30 april om 13.45 uur) in stijl aanwezig zijn, om te praten over het tamelijk overwachte, maar meer dan verdiende succes.