Jongeren willen nieuwe skatebaan in Westwijk

Amstelveen – Diverse Amstelveense jongeren hebben een vurige wens voor een nieuwe skatebaan in Westwijk. De SP Amstelveen maakt zich hard om die wens in vervulling te laten gaan.

Drie jongeren (Tijn, Ramon en Thomas) uit Westwijk schreven dit voorjaar al een brief aan de burgemeester en gemeenteraad van Amstelveen. In de brief maakten ze duidelijk dat ze een hartewens hebben: een skatebaan in Westwijk.

Uitleg

De SP schaarde zich achter die plannen en besloot ze al in het voorjaar op te zoeken. De jongeren wilden graag uitleg willen geven aan de gemeenteraad. Nu, bijna een half jaar later, mogen de drie jonge skaters een toelichting komen geven in het gemeentehuis tijdens de commissievergadering Burgers & Samenleving op 18 september.

Meer jongeren

De SP heeft ondertussen ook andere politieke partijen gevraagd mee te denken om te kijken naar de mogelijkheden om een skatebaan in Amstelveen Zuid te realiseren, zo meldt de partij in een persbericht:  ‘De VVD, D66 en GroenLinks hebben zich inmiddels ook verdiept in de plannen van de jongens. En het is gebleken dat de wens voor een skatebaan in Amstelveen Zuid bij meer jongeren een wens is', zo bleek uit het onlangs gehouden skate-event in Amstelveen Noord, dat voortkwam uit het Amstelveense jongerenproject The Challenge.

Olympische sport

Skaten is ook de passie van Amstelvener  Niels Veerman die contact zocht met de genoemde partijen uit de gemeenteraad en samen met Hugo van der Kooij, wijkcoach in Westwijk, optrekt. ‘Skaten wordt een Olympische sport in 2020. De SP is blij met de input en visie van Veerman om zowel oud en jong meer te laten skaten in Amstelveen’, aldus de SP.

Met een eigen filmproductie over hun hartewens lieten jongeren vast zien op YouTube dat ze heel graag willen dat alle jongeren in Westwijk graag willen skaten.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 20:09

RTVA wil nu 235.000 euro per jaar voor nieuwe omroep

Amstelveen – De lokale omroep RTVA zegt jaarlijks minimaal 235.000 euro subsidie van gemeente Amstelveen nodig te hebben om samen met NH Nieuws verder te kunnen onder de vlag van AmstelNieuws