Familie De Breet, vooraan Jordy en zijn vader Hans

Jordy verloor zijn kerngezonde vader aan corona en waarschuwt een ieder voor het virus

Amstelveen – De bekende Amstelveense dj Jordy de Breet van het artiesten- en evenementenbureau Jomo Productions, verloor vrijdag zijn 62-jarige kerngezonde vader Hans aan de gevolgen van het coronavirus. De diepbedroefde Jordy wil alle mensen waarschuwen: alsjeblieft mensen, dit virus is geen griepje.

Jordy, bekend in de regio omdat hij al jaren bij tal van feesten en optredens is betrokken, deelde gisteren via Facebook het tragische relaas van de lange maar uiteindelijk tevergeefse strijd van zijn vader tegen het coronavirus. Duizenden steunbetuigingen vielen de bekende dj en zijn familie ten deel.

Waarschuwen
Hij probeert nu ondanks al het verdriet zoveel mogelijk mensen te waarschuwen door zijn verhaal te vertellen – om meer leed te voorkomen: 'Ik wil iedereen waarschuwen voor deze hel. Dit gun ik niemand.' Het verhaal van Jordy raakt een ieder en gaat door merg en been.

Jordy’s vader vocht 20 dagen lang op de IC nadat een besmetting met het coronavirus was vastgesteld. Jordy leefde sindsdien in een angstige nachtmerrie, maar probeerde positief te blijven. Af en toe kwam Jordy chocolade en cadeautjes brengen voor het ziekenhuispersoneel of deelde hij een update op zijn persoonlijke Facebook-pagina; het leek met kleine stapjes beter te gaan.

Na een lange strijd scheen er zelfs even licht aan de horizon: feitelijk hoefde zijn vader alleen nog wakker te worden, zijn longen waren schoon verklaard en het intensive care-personeel dacht oprecht dat Hans het ziekenhuis spoedig zou kunnen verlaten.

'We zijn kapot'
Het liep volledig anders: het virus veroorzaakte uiteindelijk een herseninfarct, waarop het besef doordrong dat Jordy’s vader nooit meer wakker zou worden. Bij hoge uitzondering mocht Jordy en zijn familie afscheid nemen. ZIjn vader stierf letterlijk in de handen van de familie. ‘We zijn kapot, het is onwerkelijk, dit is een nachtmerrie en een hele slechte film waarin we zitten’, schrijft Jordy. 'Lieve papa, waarom jij?’, vraagt Jordy zich ontredderd af. Zijn vader rookte niet, dronk niet, had nooit klachten en hield er een positieve levenshouding op na.

Klotevirus
Jordy noemt corona een klotevirus, dat heel serieus moet worden genomen en iedereen kan raken. ‘Ik wil alle mensen waarschuwen dat dit geen griepje is, niemand mag dit meemaken,’ zegt hij.

Dankbaar
Jordy had zijn vader nog heel veel willen zeggen. Het besef dat dat niet meer kan is hartverscheurend. Jordy heeft zijn vader belooft dat hij voor de familie zal zorgen en dat hij alles in het werk stelt om zijn hardgeraakte bedrijf Jomo Productions voort te laten bestaan, maar het overlijden van zijn vader heeft een diepe krater geslagen.

Toch toont Jordy zijn dankbaarheid: ‘Lieve papa, ik wil jou bedanken dat jij mijn papa bent geweest en nog steeds bent! Een betere papa kon ik mij niet wensen! Je stond zo vol en positief in het leven. Waarom nou juist jij? Lieve papa, rust zacht!’


Meer nieuws

Algemeen gisteren 17:08

Inzameling voor Voedselbank Amstelveen bij KKC

Amstelveen - Op het schoolplein van het Keizer Karel College aan Elegast 5 organiseert de UNESCO jongerencommissie van het Keizer Karel College vrijdag 29 mei 2020 een inzamelactie voor de Voedselbank Amstelveen. 

Advertorial Evenementen & Activiteiten gisteren 11:51

Uitje in de buurt: bamboelabyrint Nirwana

Amstelveen/De Kwakel – Niet ver van Amstelveen bevindt zich bamboelabyrint Nirwana. Het in De Kwakel gelegen labyrint biedt speciaal in deze coronatijden de mogelijkheid tot een exclusief gezinsuitje.