Jubilerend Bolderkoor getrakteerd op taart door bbA

Amstelveen - Het Bolderkoor uit wijkcentrum De Bolder in de wijk Groenelaan bestaat dit jaar 20 jaar. Reden voor Burgerbelangen Amstelveen (bbA) om de koorleden in hun jubileumjaar te verrassen met taart.

Het Bolderkoor is volgens bbA het enige koor in Amstelveen dat ondanks de corona-maatregelen door kon gaan dankzij creatief omgaan met de beperkte mogelijkheden.

Bij regen dook de groep op maandagmorgen namelijk de parkeergarage van Groenhof in, om daar tussen de geparkeerde auto’s het Nederlandstalige lied ten gehore tekunnen brengen. In verband met de verscherpte  corona-maatregelen sinds 4 november zingt het koor niet op 9 en 16 november, maar ‘hopelijk wel weer vanaf 23 november’, meldt bbA.

Raadslid voor bbA, Marga van Herteryck, legde aan de 25 aanwezige koorleden uit waarom het Bolderkoor de aandacht van bbA had getrokken. 'Wij willen jullie belonen voor jullie creativiteit. Geweldig dat jullie een mogelijkheid hebben gevonden om ondanks de beperkingen, toch door te zingen. We weten allemaal hoe belangrijk muziek en zang voor de mens is; helemaal in deze moeilijke tijd. Dit is echt een lichtpunt.'


Meer nieuws

112 vandaag 19:51

Overval op supermarkt Lindenlaan Amstelveen

Amstelveen - Aan de Lindenlaan in Amstelveen Zuid is maandagavond even voor 19.30 uur een supermarkt overvallen. Daarbij is gedreigd met een wapen; een onbekend geldbedrag is buitgemaakt.

Politiek vandaag 10:07

Burgerbelangen Amstelveen: biedt RTVA reële kans, pak uitgestoken hand aan

Amstelveen – Nu de lokale omroep RTVA tot 2024 de uitzendlicentie heeft gekregen van het Commissariaat voor de Media, vindt de lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) dat de gemeente er voor moet zorgen dat RTVA op basis van een reëel subsidiebedrag haar werkzaamheden kan hervatten en dat de hand die de omroep nu heeft uitgestoken aangepakt moet worden.