Juf Marga (Piet Hein) mag zich 'Superjuffie' noemen

AMSTELVEEN Juf Marga van groep 5 van de Piet Heinschool in Amstelveen mag zich de 'Superjuffie' van Amstelveen en omstreken noemen. Op basis van inzendingen van de kinderen werd de juf vanmiddag (1 juli) gekozen en kreeg zij uit handen van de Amstelveense wethouder van Onderwijs en Cultuur Maaike Veeningen het bijbehorende prijzenpakket overhandigd.

"Overweldigend", noemde Ada Ruiter van de organiserende boekhandel Venstra de honderden reacties van kinderen. "Een geweldig succes en zo mooi om te zien wat al die kinderen schrijven over hun juf en meester. Soms zelfs heel ontroerend. We hebben voornamelijk gekeken naar de reden die de kinderen gaven, waarom hun juf of meester moest worden gekozen." Dit jaar was de overmacht van de juffen extreem. Maar, zo stelt Ada Ruiter: "Volgend jaar gaan we zeker proberen ook een Supermeester te laten kiezen."

 

[caption id="attachment_1428" align="alignleft" width="300"]De drie genomineerden voor Superjuffie van Amstelveen en omgeving met (v.l.n.r.) juf Sanne, juf Marga en juf Barbarella. De drie genomineerden voor Superjuffie van Amstelveen en omgeving met (v.l.n.r.) juf Sanne, juf Marga en juf Barbarella.[/caption]

'Stiekem'
Juf Marga werd door haar meegekomen kinderen uit de klas luidkeels bejubeld, toen wethouder Veeningen de winnares bekendmaakte. "Geweldig lief van ze en dan moet je weten dat ik zelf helemaal van niets wist. Ik hoorde er pas van, toen ik werd uitgenodigd om hierheen te komen", reageerde juf Marga, die met name werd geroemd omdat ze tijdens het buitenspelen regelmatig met de kinderen meespeelt. Ze moest het opnemen tegen juf Sanne (OBS De Zuidooster in Aalsmeer) en juf Barbarella (groep 5 Brede School Rembrandt, Amstelveen). "Alleen al het feit dat ze hier staan, maakt ze alledrie winnaars", feliciteerde de wethouder de genomineerden.

Het drietal juffen kreeg naast de traditionele bloemen namens Venstra een boekenpakket. De winnares werd ook nog eens verrast met een boekenbon en een smakelijk pakket.

BIJ DE COVERFOTO: Superjuf Marga van de Piet Heindschool (groep 5) en wethouder Maaike Veeningen (rechts).

 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 08:00

In één oogopslag alle preventieve jeugdhulp

Amstelveen - Woensdagavond 19 juni overhandigden wethouders Jeugd Frank Berkhout (Amstelveen) en Bart Kabout (Aalsmeer) een folder met al het aanbod van preventieve jeugdhulp aan de Huisartsen Coöperatie Amstelland. Ouders, jongeren, huisartsen, scholen en hulpverleners zien in het overzicht welke laagdrempelige en vaak gratis hulp er in de gemeenten beschikbaar is.

Algemeen vandaag 07:27

D66 wil bijsturing op groenambities Amstelveen

Amstelveen - Ruimte is schaars in Amstelveen en er moeten vaak keuzes worden gemaakt tussen zaken zoals woningen, wegen en groen. D66 wil dat groen niet een restpost wordt omdat het ondergeschikt is aan andere ruimtelijke prioriteiten.

Sport gisteren 15:56

Spectaculair topbeachvolleybal in Stadshart: Amstelveense Benthe strijdt mee om titel Queen of the Court

Amstelveen - Het Stadsplein in Stadshart Amstelveen is deze weken omgetoverd tot zandparadijs en dit weekend staat het spectaculaire eredivisie beachvolleybaltoernooi Betcity Queen & King of The Court op het programma. De Amstelveense Benthe Essink is samen met haar partner Lieke Gijsen een van de deelnemers aan dit sterk aan populariteit winnende eredivisie-toernooi en hoopt in haar eigen woonplaats natuurlijk Queen of the Court te worden.

Algemeen gisteren 13:23

Kinderraad viert verschillende culturen met culturenkookboek

Amstelveen - Op woensdag 19 juni overhandigde de kinderraad van Amstelveen het door hen zelf gemaakte culturen kookboek aan wethouder diversiteit Floor Gordon. De kinderraad heeft dit kookboek gemaakt omdat ze het belangrijk vinden dat Amstelveen trots is op alle verschillende culturen in de stad en ze willen dat deze verscheidenheid aan geloven en culturen gevierd wordt. De kinderraad geeft alle bassischolen in Amstelveen het culturenkookboek cadeau.