Sietze & Brigitte
Advertorial Zakelijk

Juwelier Sietze Wagenmakers: 60 jaar vakmanschap

Amstelveen/Amsterdam - Het is twee jaar geleden dat juwelier Sietze Wagenmakers de vertrouwde vestiging op het Gelderlandplein verruilde voor een nieuw onderkomen aan de A.J. Ernststraat 731 in Buitenveldert.

En hoewel een ingrijpende verandering na vijftig jaar op het winkelcentrum gevestigd te zijn geweest, hebben Sietze Wagenmakers (oprichter) en zijn dochter Brigitte van hun nieuwe en ruimere locatie opnieuw een aantrekkelijk en sfeervol onderkomen weten te maken, waar de collectie kwaliteitssieraden, juwelen, horloges en klokken prachtig tot zijn recht komt.

Ook de grote schare vaste klanten uit de gehele regio zijn hun favoriete juwelier trouw gebleven. De verhuizing heeft bovendien niets afgedaan aan het ambachtelijke vakmanschap, de oprechte persoonlijke aandacht en de ouderwetse service op het gebied van garantie, onderhoud, reparatie en restauratie. Hier word je als klant nog op ouderwets vriendelijke manier ontvangen en is er alle aandacht voor specifieke wensen.

Of het nu gaat om een horlogeband, een nieuwe batterij, een wekker of een mooi sieraad. ‘Bovendien zijn wij één van de laatste ambachtelijke ateliers op ons vakgebied’, legt de vriendelijke oprichter uit, voor wie veelzijdigheid in het vak van juwelier altijd voorop staat.

Liefde voor het vak

Graag zit Sietze Wagenmakers achter zijn werktafel in het gezellige atelier. Met veel liefde voor het vak legt hij zich toe op het repareren en restaureren van horloges, klokken en sieraden. De zeer ervaren Wagenmakers, rijksgediplomeerd edelsmid met meesterteken sinds 1959, komt uit een echt klokkenmaker geslacht dat teruggaat naar 1751. Niet zo gek dus dat het er al op jonge leeftijd in zat.

Op 18-jarige leeftijd begon hij zijn eigen atelier op een zolderkamertje aan de Albert Cuyp. Zijn talent en de kwaliteit die hij leverde, maakte dat er al snel een eigen zaak kon worden geopend. De rest is geschiedenis. ‘De (klein-)kinderen van onze eerste klanten in de jaren ‘60 komen ook als nieuwe klanten’, vertelt hij trots. Dit jaar viert de juwelier het feit dat hij al zestig jaar zelfstandig ondernemer is. Het leidinggeven aan de zaak doet hij alweer een aantal jaartjes met zijn dochter Brigitte. Zoon Paul (gediplomeerd goudsmid) is ook al vele jaren een bekend gezicht in de winkel.

Eigentijds

De ouderwetse service is bij Sietze Wagenmakers gecombineerd met een uitgebreid aanbod aan eigentijdse en kwalitatief hoogwaardige sieraden, juwelen en horloges. Je vindt er bekende merken als Swatch, Ebel, Calvin Klein, Junghans, Balmain en Mondaine. Heb jij een specifieke wens of vraag, ga gerust eens langs in de winkel. Sietze, Brigitte en Paul nemen graag de tijd om u te woord te staan.

Informatie

Juwelierszaak Sietze Wagenmakers | A.J. Ernststraat 731 | Amsterdam | Telefoon 020 644 1061 | info@juwelierwagenmakers.amsterdam | www.juweliersietzewagenmakers.nl


Meer nieuws

112 gisteren 22:57

Vechtpartij in Middenhoven; jongeren op de vuist

Amstelveen - In de wijk Middenhoven in Amstelveen Zuid is zondagavond een grote vechtpartij uitgebroken, waarbij tientallen jongeren waren betrokken. De politie is met veel eenheden in de wijk en zette ook hondengeleiders in.

Amstelveen van voorheen gisteren 19:59

Amstelveen van voorheen (203)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 203 een foto van het bankgebouw op de hoek van de Middeldorpstraat en de Dorpsstraat.

Algemeen gisteren 09:45

Weer enorme rotzooi in bos na nachtelijke lachgasfeestjes

Amstelveen - Opnieuw zijn flinke hoeveelheden afval aangetroffen in het Amsterdamse bos. Wandelaars troffen vanmorgen onder andere in de omgeving van de Zonneweide grote hoeveelheden lege lachgasballonnen en ander afval aan.

Algemeen 11 jul. 2020 19:45

Amstelveen valt op in onderzoek naar Toeristenbelasting

Amstelveen - Waar het mislopen van Toeristenbelasting door de coronacrisis voor veel Nederlandse gemeenten een enorme financiële aderlating blijkt, valt Amstelveen op doordat er dit jaar niet minder, maar juist meer toeristenbelasting binnen zou komen dan vorig jaar. Hoe zit dat precies?

112 11 jul. 2020 07:51

Overwerk politie door boerenprotest; inclusief nachtelijke achtervolging

Amstelveen - De politie in de regio heeft gisterenavond en afgelopen nacht aardig wat te stellen gehad met protesterende boeren die rondreden met trekkers. Eén bestuurder van een trekker weigerde vannacht te stoppen voor de politie en kon pas na een achtervolging door diverse eenheden worden staande gehouden.

Algemeen 10 jul. 2020 15:45

Vernieuwde speelplaats voor Westwijk

Amstelveen - Aan de Malandolaan in Westwijk heeft wethouder Floor Gordon (Openbare Ruimte, D66) vrijdagmiddag samen met kinderen uit de buurt de compleet gerenoveerde speelplaats aldaar officieel geopend.