Sietze & Brigitte
Advertorial Zakelijk

Juwelier Sietze Wagenmakers: 60 jaar vakmanschap

Amstelveen/Amsterdam - Het is twee jaar geleden dat juwelier Sietze Wagenmakers de vertrouwde vestiging op het Gelderlandplein verruilde voor een nieuw onderkomen aan de A.J. Ernststraat 731 in Buitenveldert.

En hoewel een ingrijpende verandering na vijftig jaar op het winkelcentrum gevestigd te zijn geweest, hebben Sietze Wagenmakers (oprichter) en zijn dochter Brigitte van hun nieuwe en ruimere locatie opnieuw een aantrekkelijk en sfeervol onderkomen weten te maken, waar de collectie kwaliteitssieraden, juwelen, horloges en klokken prachtig tot zijn recht komt.

Ook de grote schare vaste klanten uit de gehele regio zijn hun favoriete juwelier trouw gebleven. De verhuizing heeft bovendien niets afgedaan aan het ambachtelijke vakmanschap, de oprechte persoonlijke aandacht en de ouderwetse service op het gebied van garantie, onderhoud, reparatie en restauratie. Hier word je als klant nog op ouderwets vriendelijke manier ontvangen en is er alle aandacht voor specifieke wensen.

Of het nu gaat om een horlogeband, een nieuwe batterij, een wekker of een mooi sieraad. ‘Bovendien zijn wij één van de laatste ambachtelijke ateliers op ons vakgebied’, legt de vriendelijke oprichter uit, voor wie veelzijdigheid in het vak van juwelier altijd voorop staat.

Liefde voor het vak

Graag zit Sietze Wagenmakers achter zijn werktafel in het gezellige atelier. Met veel liefde voor het vak legt hij zich toe op het repareren en restaureren van horloges, klokken en sieraden. De zeer ervaren Wagenmakers, rijksgediplomeerd edelsmid met meesterteken sinds 1959, komt uit een echt klokkenmaker geslacht dat teruggaat naar 1751. Niet zo gek dus dat het er al op jonge leeftijd in zat.

Op 18-jarige leeftijd begon hij zijn eigen atelier op een zolderkamertje aan de Albert Cuyp. Zijn talent en de kwaliteit die hij leverde, maakte dat er al snel een eigen zaak kon worden geopend. De rest is geschiedenis. ‘De (klein-)kinderen van onze eerste klanten in de jaren ‘60 komen ook als nieuwe klanten’, vertelt hij trots. Dit jaar viert de juwelier het feit dat hij al zestig jaar zelfstandig ondernemer is. Het leidinggeven aan de zaak doet hij alweer een aantal jaartjes met zijn dochter Brigitte. Zoon Paul (gediplomeerd goudsmid) is ook al vele jaren een bekend gezicht in de winkel.

Eigentijds

De ouderwetse service is bij Sietze Wagenmakers gecombineerd met een uitgebreid aanbod aan eigentijdse en kwalitatief hoogwaardige sieraden, juwelen en horloges. Je vindt er bekende merken als Swatch, Ebel, Calvin Klein, Junghans, Balmain en Mondaine. Heb jij een specifieke wens of vraag, ga gerust eens langs in de winkel. Sietze, Brigitte en Paul nemen graag de tijd om u te woord te staan.

Informatie

Juwelierszaak Sietze Wagenmakers | A.J. Ernststraat 731 | Amsterdam | Telefoon 020 644 1061 | info@juwelierwagenmakers.amsterdam | www.juweliersietzewagenmakers.nl


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 20:50

Amstelveen van voorheen (214)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 214 een fraaie historische prentbriefkaart van de Amsterdamseweg van voor 1940.

112 gisteren 18:44

Vrachtwagen en personenauto in botsing

Aalsmeer/Amstelveen - Op de Legmeerdijk (N231), ter hoogte van de kruising met de N196, zijn zondagavond een vrachtwagen en een personenauto in botsing gekomen. 

Politiek gisteren 13:05

Amstelveense jongeren verdienen meer en betere ontmoetingsplekken

Amstelveen – Omdat Amstelveense jongeren in de huidige coronaperiode worden getroffen door tal van preventieve maatregelen, beperking van bewegingsvrijheid en gebrek aan sociale contacten, heeft de gemeenteraad besloten om te bekijken hoe de Jongeren Ontmoetings Plekken (JOP’s) in Amstelveen verbeterd en of mogelijk uitgebreid kunnen worden.

Evenementen & Activiteiten gisteren 10:00

Maak kans op kaarten voor de film Jackie en Oopjen

Amstelveen - Op zondag 11 oktober 2020 draait de film 'Jackie en Oopjen' in Cinema Amstelveen. AmstelveenZ mag 2 kaartjes verloten voor de Little Ladies Morning!