Sietze & Brigitte
Advertorial Zakelijk

Juwelier Sietze Wagenmakers: 60 jaar vakmanschap

Amstelveen/Amsterdam - Het is twee jaar geleden dat juwelier Sietze Wagenmakers de vertrouwde vestiging op het Gelderlandplein verruilde voor een nieuw onderkomen aan de A.J. Ernststraat 731 in Buitenveldert.

En hoewel een ingrijpende verandering na vijftig jaar op het winkelcentrum gevestigd te zijn geweest, hebben Sietze Wagenmakers (oprichter) en zijn dochter Brigitte van hun nieuwe en ruimere locatie opnieuw een aantrekkelijk en sfeervol onderkomen weten te maken, waar de collectie kwaliteitssieraden, juwelen, horloges en klokken prachtig tot zijn recht komt.

Ook de grote schare vaste klanten uit de gehele regio zijn hun favoriete juwelier trouw gebleven. De verhuizing heeft bovendien niets afgedaan aan het ambachtelijke vakmanschap, de oprechte persoonlijke aandacht en de ouderwetse service op het gebied van garantie, onderhoud, reparatie en restauratie. Hier word je als klant nog op ouderwets vriendelijke manier ontvangen en is er alle aandacht voor specifieke wensen.

Of het nu gaat om een horlogeband, een nieuwe batterij, een wekker of een mooi sieraad. ‘Bovendien zijn wij één van de laatste ambachtelijke ateliers op ons vakgebied’, legt de vriendelijke oprichter uit, voor wie veelzijdigheid in het vak van juwelier altijd voorop staat.

Liefde voor het vak

Graag zit Sietze Wagenmakers achter zijn werktafel in het gezellige atelier. Met veel liefde voor het vak legt hij zich toe op het repareren en restaureren van horloges, klokken en sieraden. De zeer ervaren Wagenmakers, rijksgediplomeerd edelsmid met meesterteken sinds 1959, komt uit een echt klokkenmaker geslacht dat teruggaat naar 1751. Niet zo gek dus dat het er al op jonge leeftijd in zat.

Op 18-jarige leeftijd begon hij zijn eigen atelier op een zolderkamertje aan de Albert Cuyp. Zijn talent en de kwaliteit die hij leverde, maakte dat er al snel een eigen zaak kon worden geopend. De rest is geschiedenis. ‘De (klein-)kinderen van onze eerste klanten in de jaren ‘60 komen ook als nieuwe klanten’, vertelt hij trots. Dit jaar viert de juwelier het feit dat hij al zestig jaar zelfstandig ondernemer is. Het leidinggeven aan de zaak doet hij alweer een aantal jaartjes met zijn dochter Brigitte. Zoon Paul (gediplomeerd goudsmid) is ook al vele jaren een bekend gezicht in de winkel.

Eigentijds

De ouderwetse service is bij Sietze Wagenmakers gecombineerd met een uitgebreid aanbod aan eigentijdse en kwalitatief hoogwaardige sieraden, juwelen en horloges. Je vindt er bekende merken als Swatch, Ebel, Calvin Klein, Junghans, Balmain en Mondaine. Heb jij een specifieke wens of vraag, ga gerust eens langs in de winkel. Sietze, Brigitte en Paul nemen graag de tijd om u te woord te staan.

Informatie

Juwelierszaak Sietze Wagenmakers | A.J. Ernststraat 731 | Amsterdam | Telefoon 020 644 1061 | info@juwelierwagenmakers.amsterdam | www.juweliersietzewagenmakers.nl


Meer nieuws

Sport vandaag 14:52

Back to the Future bij NTC Amstelveen

Amstelveen - Van zondag 30 juni tot en met zondag 6 juli vinden er in Amstelveen twee grote internationale tennistoernooien plaats. 

112 vandaag 13:58

Zoekactie in Ouderkerkerplas naar 14-jarige: slachtoffer gevonden

Ouderkerk aan de Amstel - Dinsdagmiddag rond 13.00 uur is er in de Oudekerkerplas in Ouderkerk aan de Amstel een zoekactie op touw gezet. De politiehelikopter en brandweerduikers zochten vanaf de straat Aan de Wind het water af omdat er een 14-jarige jongen vermist zou zijn. Het slachtoffer is inmiddels gevonden en overgebracht naar het ziekenhuis.  

Rubriek: Onderweg op de A9 vandaag 10:54

27 juni: webinar over de werkzaamheden aan de A9

Amstelveen - Op donderdag 27 juni, van 20.00 uur tot 21.30 uur, wordt er een webinar georganiseerd (digitaal) over de werkzaamheden aan de A9 in Amstelveen. 

Evenementen & Activiteiten vandaag 09:00

Bovenkerk verandert 13 juli tijdens Zomerfeest in olympisch dorp

Amstelveen - Zaterdag 13 juli van 14.00 tot 19.00 uur vindt in het Urbanuspark het jaarlijkse Zomerfeest in Bovenkerk plaats. Deze keer staat het feest in het teken van de Olympische Spelen. Voor één dag wordt Bovenkerk een heus olympisch dorp met o.a. leuke sportieve activiteiten voor jeugdige bezoekers. Daarnaast kunnen geïnteresseerden ook dit jaar weer langskomen voor Heel Bovenkerk Bakt, de braderie, de barbecue, heerlijke hapjes en drankjes en diverse optredens.

Evenementen & Activiteiten gisteren 17:32

Amstelveen Culinair 2024: Een culinair feest aan de Poeloever

Amstelveen - De zomer is begonnen en dat betekent dat het bijna tijd is voor hét fijnproevers evenement van het jaar: Amstelveen Culinair. Op zaterdag 6 juli wordt de prachtige poeloever, met uitzicht over De Poel en het Amsterdamse Bos, omgetoverd tot een culinaire ontmoetingsplaats. Dit jaar is het extra speciaal omdat het terrein nog nooit eerder voor een evenement is gebruikt. Met het mooie weer kunnen bezoekers hier genieten van de zonsondergang over De Poel.

Algemeen gisteren 13:51

Nieuwe naam ontmoetingsruimte Kastanjeflat onthuld: Kastanjehof

Amstelveen - Met trots is de nieuwe naam van de ontmoetingsruimte in de Kastanjeflat bekend gemaakt: Kastanjehof. Het naambord werd feestelijk onthuld door wethouder Marijn van Ballegooijen, waarmee de vernieuwde ontmoetingsplek officieel in gebruik is genomen.