Sietze en Brigitte Wagenmakers.

Juwelier Sietze Wagenmakers opent nieuwe winkel

BUITENVELDERT/AMSTELVEEN - Al 50 jaar is juwelier-horloger Sietze Wagenmakers gevestigd in Buitenveldert. Na een halve eeuw gezeteld te hebben op winkelcentrum Gelderlandplein, verhuist Wagenmakers in oktober naar een nieuw adres in Buitenveldert aan de A.J. Ernststraat ‘We krijgen een nieuwe ruimere winkel, maar de service blijft natuurlijk als vanouds’, zegt Sietze.

Vergis je niet: Sietze Wagenmakers heeft een ongekend grote en bijzonder trouwe klantenkring in Amstelveen en Amsterdam. Het is een juwelier-horloger die je nog maar zelden tegenkomt in het straatbeeld: een winkel waar de sociale factor een grote rol speelt en waar service nog écht service is. Een plek ook waar puur ambachtelijk vakwerk wordt geleverd: met een eigen atelier/werkplaats worden reparaties en batterijwissels vakkundig en veelvuldig uitgevoerd.

Familiebedrijf
Een zeer vertrouwd gevoel en vakwerk, dat is wat veel klanten van Sietze Wagenmakers al jaren naar de bijzondere juwelier doen terugkomen: ‘De (klein-)kinderen en van onze eerste klanten in de jaren ‘60 zien we nog steeds.’ Samen met dochter Brigitte runt Sietze de zaak. Zoon Paul (gediplomeerd goudsmid) is ook al vele jaren een bekend gezicht in de winkel.

Sociaal
De zeer ervaren Sietze Wagenmakers, Rijksgediplomeerd edelsmid met meestertekensinds 1959, komt uit een echt klokkenmakergeslacht dat teruggaat naar 1751. In 1968 vestigde hij zich op het Gelderlandplein. Hij is een van de laatste winkeliers van het eerste uur en weet zich al een halve eeuw te onderscheiden tussen de grote ketens: dankzij ambachtelijk vakwerk, een zeer divers en uitgekiend assortiment en natuurlijk de factor die niet te koop is: sociale vriendelijkheid.

Vrijheid & identiteit
Hoewel goudsmid Wagenmakers de recente renovatie van het winkelcentrum geslaagd vindt, werd besloten te verhuizen. ‘We zijn een klein familiebedrijf en het was voor ons niet meer vol te houden om aan alle eisen en openingsverplichtingen van de winkelcentrumeigenaar te voldoen. We wilden onze vrijheid terug’, zegt Sietze. ‘We krijgen een prachtige nieuwe winkel terug met een eigen werkplaats, maar onze identiteit en stijl blijft hetzelfde,’ zegt Brigitte. ‘Veel klanten hebben al aangegeven dat ze gewoon blijven komen.’

Feestelijke opening
De feestelijke opening vindt plaats op vrijdag 13 en zaterdag 14 oktober 2017, met tal van klassieke openingsacties, zoals bijvoorbeeld ballonnen prikken voor korting. De hele maand oktober zijn er diverse acties en klanten kunnen een gokje wagen. Bezoekers krijgen bovendien ook een presentje. Het loont dus zeker de moeite om een bezoekje te brengen aan de nieuwe winkel van Sietze Wagenmakers: een juwelier uit duizenden.

Informatie
Juwelier-Horloger Sietze Wagenmakers
A.J. Ernststraat 731
1082 LJ Amsterdam
Telefoon: 020 644 10 61

(advertorial)


Meer nieuws

Algemeen gisteren 11:49

Vaste politiekraam op vrijdagmarkt Amstelveen blijkt al snel schot in de roos

Amstelveen - Dat de politie vanaf vandaag wekelijks op de vrijdagmarkt in Stadshart Amstelveen staat met een zogenoemde 'verbindingskraam' wordt door het publiek zeer gewaardeerd.  Al na enkele uren is gebleken dat er grote behoefte is aan laagdrempelig contact met de politie.  

Winkels gisteren 10:29

Stadshart Amstelveen verwelkomt nieuwe winkels

Amstelveen - Winkelcentrum Stadshart Amstelveen blijft in beweging met de aankondiging van nieuwe winkelopeningen. De transformatie van Pandora naar een nieuw winkelconcept is voltooid en binnenkort openen ook nieuwe winkels van BioSwiss Alps, Norah en Leonidas in het Stadshart om de diversiteit van het winkelaanbod te versterken.

Algemeen 18 apr. 2024 15:55

Kinderen t/m 12 jaar opgelet: maak met jouw Amstelveense natuurfoto kans op een Canon Zoemini 2-printer

Amstelveen – De fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen van Canon en Visit Amstelveen duurt nog tot en met komende zondag 21 april 2024. De wedstrijd kent ook een speciale kids-categorie (t/m 12 jaar). De  jonge fotograaf die de mooiste foto maakt wordt beloond met een een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat, waarmee foto’s direct vanaf een smartphone geprint kunnen worden.  

Algemeen 18 apr. 2024 14:38

Fietsendieven sloegen vorig jaar bijna 500 keer toe in Amstelveen

Amstelveen - Fietsendieven hebben vorig jaar flink huisgehouden in Amstelveen. In een jaar tijd werden bijna 500 aangiftes gedaan van fietsdiefstal. Het werkelijke aantal diefstallen ligt vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen aangifte doet.