Vliegtuig boven Kronenburg

Kamervragen over uitbreiding studentenhuisvesting in Amstelveen

Amstelveen – Naar aanleiding van de plannen voor een uitbreiding van de studentenhuisvesting in Kronenburg en Uilenstede, hebben Remco Dijkstra en Daniel Koerhuis (VVD) Kamervragen gesteld. De twee Kamerleden willen weten of er door de bouw van 2500 nieuwe studentenwoningen geen risico ontstaat voor toekomstige bewoners.

In een gebiedsvisie heeft het college van B en W van Amstelveen onlangs zijn plannen voor de uitbreiding van de studentenhuisvesting bekend gemaakt. De plannen liggen gevoelig omdat Kronenburg en Uilenstede onder de aan- en uitvliegroute van de Buitenveldertbaan liggen en het daardoor de vraag is of er wel woningen gebouwd mogen worden.

Gezondheid

Dijkstra en Koerhuis willen weten of de gezondheid en de veiligheid van de toekomstige bewoners van Kronenburg en Uilenstede niet zal worden geschaad. De twee Kamerleden van de VVD zijn ook benieuwd wat de bouw zou kunnen betekenen voor mogelijke extra beperkingen voor de uitbreiding van Schiphol.

Dijkstra en Koerhuis willen daarnaast weten of de gemeente Amstelveen met de plannen niet de luchthavenregels gaat omzeilen. Zij zijn daarom benieuwd of de minister van Infrastructuur en Waterstaat Stientje van Veldhoven en de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Kajsa Ollongren de mening delen dat dit onacceptabel is en dat hiertegen opgetreden moet worden, in het bijzonder omdat Schiphol van nationaal belang is.

Afgewezen

Daarnaast zijn Dijkstra en Koerhuis benieuwd waarom Amstelveen het plan indient terwijl een soortgelijk plan in april 2018 is afgewezen.  De Kamerleden vragen zich af waarom het oordeel van de twee ministers nu anders zou kunnen zijn. Dijkstra en Koerhuis hebben de Kamervragen afgelopen vrijdag ingediend.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 15:34

Meer dan helft dodelijke verkeersslachtoffers in Noord-Holland (87) reed op de fiets

Amstelveen - In de provincie Noord-Holland waren in 2023 87 dodelijke verkeersslachtoffers te betreuren. Meer dan de helft van de verkeersslachtoffers in de provincie reed op de fiets. De provincie wil het aantal slachtoffers terugdringen door zich op basis van data te richten op locaties en doelgroepen waar het risico op een ongeval met letsel het grootst is.

Algemeen gisteren 10:39

Politie met Mobiel Media Lab & Veiligheidskraam naar Stadsplein Amstelveen

Amstelveen – Politie en gemeente geven op vrijdag 19 april en zaterdag 20 april 2024 op het Stadsplein voorlichting over veiligheid. Vrijdag kunnen inwoners terecht bij een informatiekraam op de weekmarkt en zaterdag komt het Mobiel Media Lab van de politie naar het Stadsplein.

Wonen gisteren 09:55

Gemeenteraad mag zich gaan buigen over eerste fase nieuwbouwplan Allemankwartier

Amstelveen – De gemeenteraad mag zich binnenkort gaan buigen over het plan om 33 woningen te bouwen aan het Oostelijk Halfrond, naast basisschool De Bloeiwijzer. Ook de realisatie van een nieuw multifunctioneel gebouw dat dienst zal doen al wijkcentrum én medisch centrum (inclusief apotheek) staat op de agenda.