Kamervragen over uitbreiding studentenhuisvesting in Amstelveen

Kamervragen over uitbreiding studentenhuisvesting in Amstelveen Foto: Vliegtuig boven Kronenburg

Amstelveen – Naar aanleiding van de plannen voor een uitbreiding van de studentenhuisvesting in Kronenburg en Uilenstede, hebben Remco Dijkstra en Daniel Koerhuis (VVD) Kamervragen gesteld. De twee Kamerleden willen weten of er door de bouw van 2500 nieuwe studentenwoningen geen risico ontstaat voor toekomstige bewoners.

In een gebiedsvisie heeft het college van B en W van Amstelveen onlangs zijn plannen voor de uitbreiding van de studentenhuisvesting bekend gemaakt. De plannen liggen gevoelig omdat Kronenburg en Uilenstede onder de aan- en uitvliegroute van de Buitenveldertbaan liggen en het daardoor de vraag is of er wel woningen gebouwd mogen worden.

Gezondheid

Dijkstra en Koerhuis willen weten of de gezondheid en de veiligheid van de toekomstige bewoners van Kronenburg en Uilenstede niet zal worden geschaad. De twee Kamerleden van de VVD zijn ook benieuwd wat de bouw zou kunnen betekenen voor mogelijke extra beperkingen voor de uitbreiding van Schiphol.

Dijkstra en Koerhuis willen daarnaast weten of de gemeente Amstelveen met de plannen niet de luchthavenregels gaat omzeilen. Zij zijn daarom benieuwd of de minister van Infrastructuur en Waterstaat Stientje van Veldhoven en de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Kajsa Ollongren de mening delen dat dit onacceptabel is en dat hiertegen opgetreden moet worden, in het bijzonder omdat Schiphol van nationaal belang is.

Afgewezen

Daarnaast zijn Dijkstra en Koerhuis benieuwd waarom Amstelveen het plan indient terwijl een soortgelijk plan in april 2018 is afgewezen.  De Kamerleden vragen zich af waarom het oordeel van de twee ministers nu anders zou kunnen zijn. Dijkstra en Koerhuis hebben de Kamervragen afgelopen vrijdag ingediend.


Reacties