Werkzaamheden bij het viaduct over de Ouderkerkerlaan

Kap 40 à 50 bomen bij Ouderkerkerlaan deels uitgesteld

Amstelveen – Voor de aanstaande verbreding van het viaduct van de Ouderkerkerlaan over de Beneluxbaan moeten zo’n 40 à 50 bomen worden gekapt. In een aantal bomen zijn broedende vogels aangetroffen, waardoor een deel van de kap enkele weken wordt uitgesteld.

Desalniettemin start de bomenkap in de gebieden waar geen vogels verblijven deze week. De bomen waar nesten in zitten volgen een paar weken later wanneer de vogels uitgevlogen zijn.

Compensatie gekapt groen

Voor de uitvoerige werkzaamheden aan het viaduct (die in september starten) moeten twee werkterreinen worden aangelegd, waardoor de bomen sneuvelen. De aannemer en de gemeente hebben afgesproken dat het verwijderde groen tegen het einde van het project (eind 2020) volgens het ‘Groen voor Groen’-principe gecompenseerd wordt. De grote bomen langs het fietspad worden zoveel mogelijk behouden. In het nieuw aan te leggen bosplantsoen worden voor een ‘volwassen aanzien’ in principe grote bomen teruggeplaatst.

Hinder buiten de spits

Om de voorbereidende werkzaamheden goed en veilig uit te kunnen voeren, zijn tijdens een aantal momenten delen van rijbanen en afritten rond het knooppunt afgesloten. Om de hinder voor het verkeer te beperken, voert de aannemer deze werkzaamheden uit buiten de spits (tussen 09:00 en 15:00). Het verkeer kan (indien nodig) het werkvak passeren of volgt een omleidingsroute die met borden wordt aangegeven.

De feitelijke werkzaamheden aan het viaduct starten vanaf 1 september. Vanaf deze maand worden al diverse voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd, waaronder het inrichten van werkterreinen.


Meer nieuws

112 vandaag 13:34

12-jarig meisje vermist in Amstelveen

AMSTELVEEN - De 12-jarige Katja uit Amstelveen wordt sinds 2 juli vermist. Het meisje werd voor het laatst gezien in de omgeving van de Talmastraat. De politie vraagt mensen die informatie hebben over de vermissing te bellen naar 112. 

Politiek vandaag 13:11

D66 wil meer doen voor Amstelveners zonder baan

Amstelveen - Mensen die niet vanzelfsprekend zelf een baan kunnen vinden worden hard geraakt door de corona crisis. D66 wil de kansen op betaald werk voor deze mensen vergroten. De democraten willen het werk-en re-integratiebedrijf van de gemeente – AM Match – meer gebruiken als banenmotor om dit voor elkaar te krijgen. Hun voorstel hierover is op 1 juli door de gemeenteraad aanvaard. 

Sport vandaag 11:23

Amstelveense binnensport weer van start

Amstelveen - Wethouder Rob Ellermeijer bracht woensdag 1 juli een bezoek aan de eerste trainingen van basketbalvereniging MBCA om te vieren dat de Amstelveense binnensport weer is gestart. “Het is een belangrijke dag voor de sport. Eindelijk kunnen we ook weer binnen aan de slag.”

Algemeen vandaag 10:47

Zuid- Afrikaanse bestseller auteur Deon Meyer

Amstelveen - In de rubriek ‘Libris Venstra onbegrensd’ nodigen we internationale Amstelveners uit bij Boekhandel Libris Venstra aan het Stadsplein. Omringd door duizenden boeken praten we met hen over hun leven in Amstelveen, hun land van herkomst en over hun favoriete boek. De Zuid-Afrikaanse Arne Lewis vertelt in deze editie over het boek ’13 uur’ van Deon Meyer.