Kap van 5.500 m2 struikgewas en 160 bomen bij Kronenburg & Zonnestein

Amstelveen – In verband met de aanleg van de nieuwe Amstelveenlijn moet alleen al in de omgeving van de kruispunten Zonnestein en Kronenburg in Amstelveen Noord 160 bomen en 5.500 m2 struikgewas worden gekapt.

De kaalslag van het groen is nodig voor een tijdelijke verlegging van de Beneluxbaan ten faveure van de nieuwe tramverbinding. De werkzaamheden starten maandag 24 september, worden overdag uitgevoerd en duren naar verwachting tot en met 28 september 2018.

Overlast

De werkzaamheden hebben in principe geen invloed op het wegverkeer. Alleen als er sprake is van overhangende takken over de rijbaan, wordt er met behulp van een verkeersregelaar en een snelheidsverlaging naar 30 km/uur gedurende korte tijd enige verkeershinder gecreëerd. 

Sportlaan

Later in het jaar moet ook struikgewas en bomen rond het kruispunt Sportlaan eraan geloven. Uitgangspunt van gemeente Amstelveen is overigens wel om het groen zoveel mogelijk te herstellen en terug te brengen zodra Amstelveenlijn-hoofdaannemer VITAL klaar is met de werkzaamheden.

Informatie

Uitvoerige informatie over de werkzaamheden aan de nieuwe tramverbinding tussen Amsterdam en Amstelveen is te vinden op www.amstelveenlijn.nl Daar is ook een plattegrond te vinden welke bomen bij tussen Kronenburg en Zonnestein precies verdwijnen.


Meer nieuws

112 vandaag 13:34

12-jarig meisje vermist in Amstelveen

AMSTELVEEN - De 12-jarige Katja uit Amstelveen wordt sinds 2 juli vermist. Het meisje werd voor het laatst gezien in de omgeving van de Talmastraat. De politie vraagt mensen die informatie hebben over de vermissing te bellen naar 112. 

Politiek vandaag 13:11

D66 wil meer doen voor Amstelveners zonder baan

Amstelveen - Mensen die niet vanzelfsprekend zelf een baan kunnen vinden worden hard geraakt door de corona crisis. D66 wil de kansen op betaald werk voor deze mensen vergroten. De democraten willen het werk-en re-integratiebedrijf van de gemeente – AM Match – meer gebruiken als banenmotor om dit voor elkaar te krijgen. Hun voorstel hierover is op 1 juli door de gemeenteraad aanvaard. 

Sport vandaag 11:23

Amstelveense binnensport weer van start

Amstelveen - Wethouder Rob Ellermeijer bracht woensdag 1 juli een bezoek aan de eerste trainingen van basketbalvereniging MBCA om te vieren dat de Amstelveense binnensport weer is gestart. “Het is een belangrijke dag voor de sport. Eindelijk kunnen we ook weer binnen aan de slag.”

Algemeen vandaag 10:47

Zuid- Afrikaanse bestseller auteur Deon Meyer

Amstelveen - In de rubriek ‘Libris Venstra onbegrensd’ nodigen we internationale Amstelveners uit bij Boekhandel Libris Venstra aan het Stadsplein. Omringd door duizenden boeken praten we met hen over hun leven in Amstelveen, hun land van herkomst en over hun favoriete boek. De Zuid-Afrikaanse Arne Lewis vertelt in deze editie over het boek ’13 uur’ van Deon Meyer.