Karel Eykman School en Brede School Rembrandt hockeykampioenen van Amstelveen

Amstelveen - In de afgelopen herfstvakantie werd het 23ste Rabobank schoolhockey toernooi gespeeld. Er deden op deze zonnige donderdag maar liefst 270 kinderen van 11 scholen mee aan dit populaire toernooi. 

Het toernooi werd op twee locaties gespeeld. De leerlingen van groep 5 en 6 werden warm ontvangen bij MHC Amstelveen. De leerlingen van groep 7 en 8 waren van harte welkom bij hockeyvereniging Myra. Er stond op elke locatie een grote zilveren wisselbeker klaar voor de winnaar van het toernooi. Na een ochtend vol spannende wedstrijden kon er een winnaar bekend gemaakt worden.

In het toernooi voor groep 5 en 6 werd de wisselbeker gewonnen door de Karel Eykman School. Bij groep 7 en 8 werd het toernooi gewonnen door de Brede School Rembrandt. Beide scholen mogen zich Rabobank Schoolhockey kampioen 2019 noemen.

Het Rabobank schoolhockey toernooi is een samenwerkingsverband tussen de Rabobank, AmstelveenSport en de hockeyverenigingen. Krista Mol (coördinator schoolhockey):“Het is mooi om te zien hoe deze samenwerking met de Rabobank en de hockeyverenigingen zorgt voor een leuke, sportieve activiteit voor basisschool leerlingen in de herfstvakantie. De kinderen zijn op deze manier niet alleen een hele ochtend bezig, maar zijn ook nog eens lekker buiten.”


Meer nieuws

Corona Amstelveen gisteren 14:19

Na brief ook videoboodschap van burgemeester Amstelveen

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft, na een open brief aan alle Amstelveners eerder deze week, ook een videoboodschap uitgedaan aan inwoners, nu het aantal corona-besmettingen onder Amstelveners flink blijft toenemen.

Algemeen gisteren 10:35

Amstelveen start bomenkwekerij voor kinderen: de Kinderbomenbank

Amstelveen – Een kwekerij waar basisschoolkinderen onder begeleiding van de gemeente bijna 900 bomen gaan kweken, die over een aantal jaar elders in de stad worden aangeplant. Amstelveen beleefde gisteren een primeur met de start van de eerste Kinderbomenbank van Nederland.  

Corona Amstelveen 22 okt. 2020 16:37

57 Amstelveners afgelopen 24 uur positief getest op Covid19

Amstelveen - De afgelopen 24 uur zijn 57 Amstelveners positief getest op het Covid19-virus. Hoewel het aantal positief geteste Amstelveners aan de hoge kant blijft, was er in Amstelveen in tegenstelling tot landelijk geen sprake van een recordaantal dagbesmettingen.

Algemeen 22 okt. 2020 13:31

Overleg over educatieve invulling Amstelveense bunker

Amstelveen - Eind oktober gaat gemeente Amstelveen met het het Verzetsmuseum, de stichting Amstelveen Oranje, het CIDI, de Vereniging Historisch Amstelveen en het Museum zonder Muren in overleg over een educatieve invulling van de Amstelveense bunker aan de Wolfert van Borsselenweg.