Karel Muns [Fotograaf: Anko Stoffels]

Karel Muns Fysiotherapie: specialist in golfblessures

AMSTELVEEN - Karel Muns Fysiotherapie is een van de meest toonaangevende fysiotherapiepraktijken van Amstelveen. Deze gerenommeerde praktijk is gespecialiseerd in tal van behandelingen en sinds dit voorjaar is Karel Muns ook gecertificeerd golffysiotherapeut.

Muns, zelf kan hij een heel aardig balletje slaan, heeft inmiddels flink wat golfers in zijn wijdvertakte patiëntenbestand, want er zijn landelijk niet veel fysiotherapiepraktijken die dit specialisme bieden.

Recreatief en professioneel
Een golfer (van recreatief tot professioneel) die kampt met klachten of blessures, kan hierdoor beperkt worden in het golfspel en/of dagelijks leven. De golfer weet de weg naar Muns steeds vaker te vinden.

Herkenbare golfblessures
Herkent u bijvoorbeeld; de Flying elbow, in de grond slaan, reversed pivot, verkeerde grip/polsstand, verkeerd oplijnen, overswing, te weinig romprotatie of een heup-, knie-, enkelbeperking. Dit zijn enkele veelvoorkomende fouten die kunnen leiden tot schouder-, rug-, knie-, pols-, en voetklachten. Zo ook kan het onvoldoende draaien van de romp leiden tot overbelasting van de schouder en arm. Een knieblessure ontstaat al snel door na je swing te eindigen met het gewicht op het achterste been. Zo zijn er dus meer momenten die tijdens de swing kunnen leiden tot een blessure. De golffysiotherapeut kan, in samenwerking met de golfprofessional, veel ongemakken voorkomen en verhelpen.

Wat u vast ook zult herkennen; u stapt uit de auto, loopt naar de eerste Tee en begint direct met spelen. Dit kan leiden tot versneld blessureleed. Een goede golfgerichte warming-up is dus essentieel! Ook dit is een onderdeel van de begeleiding van Muns.

Kleine oorzaken
Muns is zeer gedreven en weet veel van de golftechniek. Loopt de swing niet meer zoals vroeger, Muns geeft naast behandelingen ook advies hoe blessures te voorkomen, waardoor het spelplezier kan verbeteren. ‘Het zijn vaak hele kleine oorzaken, waardoor golfers last of pijn krijgen,‘ zegt Muns. Hij behandelt behoorlijk wat recreatiegolfers en je hoeft echt geen pro te zijn om bij de praktijk aan De Savornin Lohmanlaan binnen te stappen. Muns overlegt met uw PGA golfprofessional; deze is tenslotte de expert als het gaat om verbetering van uw technieken. Muns kan dan samen met uw golf-pro behandelingen en adviezen geven, gericht op verbetering van zowel uw spel als uw gezondheid. Bijvoorbeeld door stabiliteits- of mobiliteitsoefeningen en andere fysiotherapeutische trainingsmethodes, waardoor belasting en belastbaarheid optimaal op elkaar worden afgestemd.

Golf Physio Association
Karel Muns volgde met succes twee speciale PGA-opleidingen (1&2) van de Golf Physio Association en weet waar de voornaamste knelpunten zitten voor mensen die golfblessures hebben. Vooral voor ouderen, voor wie golf een belangrijk sociaal onderdeel van hun leven is, is golffysiotherapie een uitkomst. Met vakkundig Golf bewegingsadvies en behandeling worden de klachten te lijf gegaan.

Laagdrempelig
Muns Fysiotherapie heeft kwaliteit hoog in het vaandel, maar is vooral ook laagdrempelig voor jong en oud. Als patiënt kan je er snel terecht en de praktijk voldoet aan alle kwaliteitsnormen die gelden in de zorgsector (HKZ-keurmerk). Als specialist biedt Muns ook expertise op het gebied van tal van revalidaties met betrekking tot schouders (lid van het Schoudernetwerk), enkels, heupen en knieën.

Contact
Golf je geregeld, maar heb je last? Of golf je juist niet meer omdat je een blessure hebt? Dan kan een bezoek aan Karel Muns Fysiotherapie je zeer waarschijnlijk helpen. Neem gerust contact op via onderstaand gegevens: en geniet binnenkort weer van die geweldige sport die golf heet!

Karel Muns Fysiotherapie
Gecertificeerd golffysiotherapeut
De Savornin Lohmanlaan 2 Tel 020 7979852.
Stationsstraat 15-17 Tel 020 6411642
info@karelmuns.nl
www.karelmuns.nl
Meer nieuws

Algemeen gisteren 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.

Corona Amstelveen gisteren 14:33

Corona-virus vastgesteld bij leerkracht Amstelveense basisschool

Amstelveen - Op de Amstelveense basisschool 'School of Understanding' blijkt een leerkracht positief te hebben getest op corona. Alle leerlingen zijn per direct overgestapt op thuisonderwijs en teamleden die binnen anderhalve meter contact hebben gehad met de leerkracht zijn in quarantaine gegaan en getest.

Politiek gisteren 11:49

Burgerbelangen: te weinig ruimte op Amstelveense fietspaden

Amstelveen - De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) hoort vaak van inwoners dat er te weinig ruimte is op de fietspaden in Amstelveen. Soms ontstaan daardoor onveilige situaties. Sinds de corona-crisis zijn mensen meer gaan fietsen en ook steeds meer op elektrische fietsen. Daarom wil bbA dat het gemeentebestuur de fietspaden van Amstelveen aan een nieuwe beoordeling onderwerpt. 

Amstelveen van voorheen 24 mei 2020 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.