Niels en Robby van Karel Muns Fysiotherapie. [Beeld: Anko Stoffels]

Karel Muns Fysiotherapie: steun- en toeverlaat bij Sporting Martinus

AMSTELVEEN - De amateurvoetbalcompetitie is alweer even begonnen: de selecties van Sporting Martinus zijn inmiddels een aantal wedstrijden onderweg. En dat geldt niet alleen voor de voetballers, maar ook voor de vaste fysiotherapeuten. De 25-jarige Niels Slop en de 29-jarige Robby Boes van Karel Muns Fysiotherapie hebben dit seizoen de zaterdag- en zondagselectie van de club onder hun hoede.

Het duo geniet inmiddels een behoorlijke bekendheid bij de beroemdste voetbalclub van Amstelveen. Ze worden gezien als een vaste, professionele waarde en ze steken heel wat tijd in de begeleiding van de selectiespelers, maar ze doen meer. Veel meer.

Karel Muns Fysiotherapie
Sporting Martinus sloot eerder een alliantie met Karel Muns Fysiotherapie en de samenwerking bevalt uitstekend. Feitelijk is er elke dag van de week, op vrijdag na, een fysio bij  de club aanwezig. Niels begeleidt dit seizoen de zondagselectie en is er op de trainingsdagen dinsdag en donderdag en natuurlijk de wedstrijddag. Robby is er op maandag, woensdag en zaterdag.

Belangrijke adviesrol
Robby en Niels doen dus meer dan alleen het veld inrennen als er op een wedstrijddag een speler kermend op de grond ligt. ‘Dat hoort er natuurlijk bij, maar we zijn er voor iedereen’, zegt Niels. Enkels, knieën, hamstrings, rugklachten: voetballers kunnen uiteenlopende blessures oplopen. ‘Zeker het wisselend voetballen op kunstgras en echt gras zorgt voor een zware belasting. Het lichaam moet heel wat klappen opvangen’, zegt Robby. ‘We hebben vooral ook een belangrijke adviesrol, vooral op het gebied van blessurepreventie’ vult Niels aan.

Vrij spreekuur maandag & donderdag
Robby en Niels zijn er niet alleen voor de spelers van Sporting Martinus. Karel Muns Fysiotherapie houdt namelijk twee keer in de week vrij spreekuur, voor iedereen die de club kent. Vrienden, familie of kennissen: iedereen is  welkom. Op maandag tussen 18.00 en 19.00 uur staat Robby paraat in kleedkamer 4 -  en Niels is er op donderdag van 18.00 tot 19.00 uur. Beiden zijn gecertificeerd fysiotherapeut en zijn bedreven in uiteenlopende behandelmethodes zoals dry needling, medicaltaping en loopscholing.

Gratis screening & basisonderzoek
‘We doen tijdens het spreekuur een gratis screening en een basisonderzoek. Mocht vervolgbehandeling nodig zijn, dan plannen we dat in op een van de locaties bij Karel Muns Fysiotherapie’, zegt Niels. ‘Het is heel laagdrempelig: je hoeft voor het spreekuur geen afspraak te maken en je kan zo binnenlopen als je ergens last van hebt.’

Fans
Zowel Robby als Niels zijn door de jaren heen groot fan geworden van ‘hun’ club. ‘We hebben de meeste jongens in de afgelopen jaren beter leren kennen, dus je leeft mee tijdens de wedstrijden’, zegt Niels, die geregeld de warming up voor de wedstrijd voor zijn rekening neemt en aanvullend hardlooptraining  geeft. Robby en Niels staan in ieder geval weer de hele voetbalcompetitie klaar.

Afspraak maken met Niels of Robby? Neem contact op met Karel Muns Fysiotherapie

Locatie De Savornin Lohmanlaan
De Savornin Lohmanlaan 2
1181 XM Amstelveen
Tel: 020-7979852

Locatie Stationsstraat
Stationstraat 15-17
1182 JM Amstelveen
Tel: 020-6411642

Kijk ook op: www.karelmuns.nl

(Advertorial)


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 13:54

Brug Ouderkerk zet teveel uit bij warmte: reparatie in avonden en nachten 22-26 juli

Amstelveen / Ouderkerk – Omdat het brugdek van Brug Ouderkerk bij warm weer te veel uitzet en dan klem komt te zitten bij het openen en sluiten, zal in de avonden en nachten van 22 tot 26 juli 2024 de ruimte tussen het brugdek en de stalen overgang aan het landhoofd (het rij-ijzer) worden vergroot.

Kunst & Cultuur vandaag 09:43

Achtste editie Jonas Ohlsson Summerschool in Museum Cobra

Amstelveen - Van maandag 22 tot en met vrijdag 26 juli vindt de achtste editie van de Jonas Ohlsson Summerschool plaats in Museum Cobra. Samen met de veelzijdige kunstenaar Jonas Ohlssonkun je je creativiteit ontdekken en je artistieke vaardigheden ontwikkelen. 

Algemeen vandaag 08:59

D66 & VVD willen tempo met realisatie Park Zuid

Amstelveen - D66 en VVD willen dat er voldoende groen is in elke wijk en er ook voldoende ruimte is voor parken. Er worden momenteel verkenningen gedaan naar de mogelijkheden voor een nieuw park in Amstelveen Zuid. D66 en VDD willen dat de verkenning snel wordt afgerond zodat dat de start van de aanleg voor 2030 plaats kan vinden.

Amstelveen van voorheen gisteren 20:46

Amstelveen van voorheen (411)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 411 een oude prentbriefkaart van de Amsterdamseweg met rechts de Annakerk.