Dierenambulance DRV/Amstelland

Kat op bloedhete dag in dichte kooi zonder water gedumpt in Amsterdamse bos

Amstelveen -  De Dierenambulance heeft zaterdag vol ongeloof een gedumpte kat aangetroffen op een parkeerplaats in het Amsterdamse bos. Het dier zat in een reiskooi zonder water en kon met de hete temperaturen geen kant op. Medewerkers van de Dierenambulance zijn woedend.

'Geen kant kon het dier op, geen verkoeling zoeken, geen water zoeken, overgeleverd aan het lot in de hoop dat iemand het dier zou vinden. Wat een vreselijk ziek persoon ben je dan, haat jij het dier zo erg dat je dit doet?' vraagt de Dierenambulance De Ronde Venen/Amstelland zich openlijk af op social media.
 
De dierenambulance walgt van de gevoeloze daad en stelt dat de persoon die dit op zijn geweten heeft ziek is en heel snel opgenomen moet worden.
 
Update: de kat bleek uitgedroogd en ernstig ziek en heeft het helaas niet overleefd, zo meldt Dierenamblance De Ronde Venen/Amstelland.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 13:29

Tweede verdachte vast in mysterieuze zaak rond doodgeschoten pakketbezorger (23) Amstelveen

Amstelveen - In het onderzoek naar de gewelddadige dood van een 23-jarige Amstelvener heeft de recherche een tweede verdachte aangehouden. Het gaat om een 71-jarige man met zowel de Israëlische als de Poolse nationaliteit. Eerder dit jaar, in april, werd in Duitsland ook al een 72-jarige man aangehouden met de Israëlische en de Litouwse nationaliteit.  

112 gisteren 09:03

Bouwmaterialen Uithoornlijn in vlammen op

Uithoorn – In Uithoorn  zijn bij een brand in de vroege ochtend van dinsdag op woensdag diverse bouwmaterialen ten behoeve van de aanleg van de nieuwe Uithoornlijn in vlammen opgegaan.