Dierenambulance DRV/Amstelland

Kat op bloedhete dag in dichte kooi zonder water gedumpt in Amsterdamse bos

Amstelveen -  De Dierenambulance heeft zaterdag vol ongeloof een gedumpte kat aangetroffen op een parkeerplaats in het Amsterdamse bos. Het dier zat in een reiskooi zonder water en kon met de hete temperaturen geen kant op. Medewerkers van de Dierenambulance zijn woedend.

'Geen kant kon het dier op, geen verkoeling zoeken, geen water zoeken, overgeleverd aan het lot in de hoop dat iemand het dier zou vinden. Wat een vreselijk ziek persoon ben je dan, haat jij het dier zo erg dat je dit doet?' vraagt de Dierenambulance De Ronde Venen/Amstelland zich openlijk af op social media.
 
De dierenambulance walgt van de gevoeloze daad en stelt dat de persoon die dit op zijn geweten heeft ziek is en heel snel opgenomen moet worden.
 
Update: de kat bleek uitgedroogd en ernstig ziek en heeft het helaas niet overleefd, zo meldt Dierenamblance De Ronde Venen/Amstelland.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 19:00

Amstelveen in 24hrs op 3 juni: ook van alles te doen voor kinderen

Amstelveen - Ontdek je eigen stad op zaterdag 3 juni tijdens Amstelveen in 24hrs! Barsten jouw kinderen van de energie? Dan is dit écht iets voor jullie… Aankomende zaterdag is er door heel Amstelveen veel te doen, van sporten tot knutselen en van cultuur tot culinair.  Hieronder de leukste (en meest kindvriendelijke) tips voor komende zaterdag.

Algemeen gisteren 13:37

Amstelveen in top 5 slimste gemeenten van Nederland

Amstelveen - Net als op talloze onderzoekslijstjes, scoort Amstelveen weer eens hoog in een nieuw onderzoek.  Amstelveen zou op basis van een nationale intelligentie-index namelijk tot de Top 5 van gemeenten van Nederland behoren waar de slimste mensen wonen. 

Algemeen gisteren 09:42

Gemeente geeft minder uit aan jeugdzorgkosten dan begroot

Amstelveen - Amstelveen lijkt de landelijke trend van stijgende jeugdzorgkosten te doorbreken. Voor het eerst sinds 2015 vallen de kosten lager uit dan begroot. In 2022 was er € 22,9 miljoen gereserveerd voor de specialistische jeugdhulp terwijl de daadwerkelijke kosten zijn uitgekomen op € 18,5 miljoen. Hierdoor is 4,4 miljoen euro minder uitgegeven dan was voorzien, zonder dat dit ten koste ging van kwaliteit en inzet van de zorg.