Kat overleeft aanslag met blaaspijp-pijl

Amstelveen - De kat die donderdag in Amstelveen werd beschoten met een pijl van een blaaspijp, heeft de aanslag overleefd. 

De kat werd met spoed naar de dierenarts gebracht, nadat hij was getroffen door de pijl. Uiteindelijk is gebleken dat geen vitale delen zijn geraakt. Het beestje had aanvankelijk hoge koorts door de pijl in zijn lichaam, maar mocht gisterenavond  weer naar huis en maakt het inmiddels goed.

Ongeloof

Op de aanslag met de blaaspijp-pijl is vol ongeloof gereageerd. Het bericht, dat ook door regionale (NH Nieuws) en landelijke media (Telegraaf) werd opgepakt, zorgde voor talloze woedende reacties. De kat werd beschoten in de wijk Waardhuizen, nabij Praam. Het is onbekend wie de kat heeft beschoten.

Hond ontvoerd

Recent werd in dezelfde wijk ook een hond ontvoerd toen het baasje hem s'avonds uitliet. De dwergkeeshond werd direct online doorverkocht, maar de koper had de nodige argwaan en wist via een vermissingsoproep die via social media was verspreid in contact te komen met de Amstelveense eigenaar, die de hond daardoor weer in de armen kon sluiten.

De baasjes die bij de incidenten betrokken waren roepen wijkbewoners op om goed op hun huisdieren in de wijk te letten. 


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.

Kunst & Cultuur gisteren 12:05

Corona-crisis in Amstelveen: Rondje Cultuur

Amstelveen - De kunst & cultuursector wordt ook in Amstelveen keihard geraakt door de coronacrisis. In een Rondje Cultuur met verantwoordelijk wethouder Herbert Raat (Kunst & Cultuur, VVD) wordt inzicht gegeven in de effecten van de coronamaatregelen op diverse instellingen en individuele kunstenaars. 

Columns 23 mei 2020 19:30

Column Geertje Visser: #BLIJFBINNEN

Amstelveen - Geertje Visser schrijft maandelijks columns voor AmstelveenZ Magazine. Ze heeft een man en drie zonen, woont en werkt in Amstelveen. In de mei-editie een stukje over thuiswerken in combinatie met thuisonderwijs.