Kat overleeft aanslag met blaaspijp-pijl

Kat overleeft aanslag met blaaspijp-pijl

Amstelveen - De kat die donderdag in Amstelveen werd beschoten met een pijl van een blaaspijp, heeft de aanslag overleefd. 


- Lees verder onder deze advertentie -

De kat werd met spoed naar de dierenarts gebracht, nadat hij was getroffen door de pijl. Uiteindelijk is gebleken dat geen vitale delen zijn geraakt. Het beestje had aanvankelijk hoge koorts door de pijl in zijn lichaam, maar mocht gisterenavond  weer naar huis en maakt het inmiddels goed.

Ongeloof

Op de aanslag met de blaaspijp-pijl is vol ongeloof gereageerd. Het bericht, dat ook door regionale (NH Nieuws) en landelijke media (Telegraaf) werd opgepakt, zorgde voor talloze woedende reacties. De kat werd beschoten in de wijk Waardhuizen, nabij Praam. Het is onbekend wie de kat heeft beschoten.

Hond ontvoerd

Recent werd in dezelfde wijk ook een hond ontvoerd toen het baasje hem s'avonds uitliet. De dwergkeeshond werd direct online doorverkocht, maar de koper had de nodige argwaan en wist via een vermissingsoproep die via social media was verspreid in contact te komen met de Amstelveense eigenaar, die de hond daardoor weer in de armen kon sluiten.

De baasjes die bij de incidenten betrokken waren roepen wijkbewoners op om goed op hun huisdieren in de wijk te letten. 


Reacties