Situatieschets van het oostelijk deel van De Middenwaard. [Gemeente Amstelveen]

Kavels aan Middenwaard na zomervakantie in verkoop

AMSTELVEEN – Op z’n vroegst na de zomervakantie in de verkoop: diverse particuliere kavels voor de bouw van vrijstaande woningen aan Middenwaard (het voormalige dijklichaam tussen Waardhuizen en Groenelaan).

De verkoop zal plaatsvinden via een zogenaamde kavelmarkt, waarvan de exacte datum nog door de gemeente bekend wordt gemaakt. Ook zijn de verkoopprijzen nog niet bekend, maar wel is inmiddels duidelijk dat het om 14 kavels van elk circa 450 m2 groot gaat en nog eens 5 à 6 grotere kavels op een naastgelegen weiland dat aan de polder/golfbaan grenst.  

Grote kavels nog in ontwerp
Die laatste grotere kavels (rechts op bijgaande illustratie) zijn nog in ontwerp, maar op de andere 14 kavels is duidelijk dat er ruimte komt voor bouwblokken van elk 10 bij 12 meter voor een hoofdwoning. Kavelkopers zal een keuze worden geboden om de woning met een kap of een plat dak te realiseren. Een woning met een kap mag uit maximaal 2 lagen en een kap (maximale nokhoogte van 10,5 meter) bestaan. Een woning zonder kap bestaat uit maximaal 3 lagen plat (maximale bebouwingshoogte 9 meter), waarvan de 3e laag uit een gedeeltelijke opbouw bestaat.

Oostelijk deel
De particuliere kavels voor vrijstaande woningen komen in het oostelijke deel van Middenwaard, parallel aan Turfschip. De uitgifte voor het westelijk deel van Middenwaard (vanaf de Groenelaan tot de Gondel) moet nog door de gemeente via een zogenaamde tender (een aanbesteding) worden opgestart.

Appartementen westelijk deel
Aan de westzijde van Gondel is in het bestemmingsplan de bouw van een appartementengebouw voorzien. ‘Op dit moment is nog niet bekend welke ontwikkelaar deze appartementen gaat ontwikkelen en/of deze woningen in het huur- of koopsegment worden gerealiseerd. Ook de prijsklassen van de woningen zijn nog niet bepaald. De verhuur en/of verkoop van deze woningen zal via de nog te selecteren ontwikkelaar plaatsvinden,’ zo meldt de gemeente.

Voormalig A3-tracé
Het dijklichaam van de Middenwaard (het voormalige A3-tracé) is de afgelopen maanden afgegraven; bij de werkzaamheden is sprake van enige vertraging.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 15:34

Meer dan helft dodelijke verkeersslachtoffers in Noord-Holland (87) reed op de fiets

Amstelveen - In de provincie Noord-Holland waren in 2023 87 dodelijke verkeersslachtoffers te betreuren. Meer dan de helft van de verkeersslachtoffers in de provincie reed op de fiets. De provincie wil het aantal slachtoffers terugdringen door zich op basis van data te richten op locaties en doelgroepen waar het risico op een ongeval met letsel het grootst is.

Algemeen gisteren 10:39

Politie met Mobiel Media Lab & Veiligheidskraam naar Stadsplein Amstelveen

Amstelveen – Politie en gemeente geven op vrijdag 19 april en zaterdag 20 april 2024 op het Stadsplein voorlichting over veiligheid. Vrijdag kunnen inwoners terecht bij een informatiekraam op de weekmarkt en zaterdag komt het Mobiel Media Lab van de politie naar het Stadsplein.

Wonen gisteren 09:55

Gemeenteraad mag zich gaan buigen over eerste fase nieuwbouwplan Allemankwartier

Amstelveen – De gemeenteraad mag zich binnenkort gaan buigen over het plan om 33 woningen te bouwen aan het Oostelijk Halfrond, naast basisschool De Bloeiwijzer. Ook de realisatie van een nieuw multifunctioneel gebouw dat dienst zal doen al wijkcentrum én medisch centrum (inclusief apotheek) staat op de agenda.