AmstelveenZ

Kazernepad afgesloten door onveilige damwand

Amstelveen - Een gedeelte van het Kazernepad wordt vanaf komende donderdag voor onbepaalde tijd afgesloten. Uit inspectie is gebleken dat de naastgelegen damwand niet in optimale staat verkeert.

De afsluiting is nodig om de veiligheid van het fietsverkeer te waarborgen. Het gaat om het gedeelte tussen de Noorddammerlaan en de Zetterij. Het fietsverkeer wordt omgeleid via de Vierlingsbeeklaan.

Scheurvorming

Naar aanleiding van scheurvorming in het asfalt van het fietspad heeft de gemeente Amstelveen volgens een persbericht een uitgebreide inspectie uitgevoerd. Hieruit is gebleken dat de aangrenzende houten damwand waar het fietspad op steunt, in slechtere staat verkeert dan voorzien.

De komende maanden wordt gewerkt aan een oplossing om het fietspad weer veilig open te kunnen stellen. Er zijn hierbij twee scenario’s mogelijk waarbij de duur van de afsluiting varieert van drie maanden tot een jaar.

Veilig

De korte termijn en tijdelijke oplossing is het slaan van een nieuwe damwand waardoor de situatie weer veilig wordt. De oplossing die langer duurt, is het tegelijkertijd verbreden van dit deel van het fietspad. De gemeente wil het Kazernepad dat Amstelveen doorkruist op termijn in zijn geheel verbreden. Het vervroegd verbreden van dit deel van de fietsroute betekent dat het over een paar jaar niet opnieuw afgesloten hoeft te worden. Beide opties worden de komende tijd beoordeeld.


Meer nieuws

Sport vandaag 14:36

Dutch Para Dance van start in De Meerkamp

Amstelveen - Het internationale Dutch Para Dance Event, het grootste rolstoeldansevenement ter wereld, met deelnemers uit tientallen landen is vandaag officieel van start gegaan in De Meerkamp in Amstelveen. 

112 gisteren 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft donderdagmiddag delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse gekomen in de omgeving van het busstation (Meander) vanwege een verdachte situatie in een bus. Er was een melding binnengekomen dat een passagier, die zich apart gedroeg, een verdacht pakketje bij zich zou hebben.