Jaap Maars

Keepster van Pinoké in selectie Nederlands elftal

Amstelveen – Bondscoach Alyson Annan heeft vanochtend de 32-koppige selectie van het Nederlands vrouwenhockeyelftal voor de FIH Pro League bekend gemaakt. Keepster Kiki Gunneman van het Amstelveense Pinoké maakt voor het eerst deel uit van de Oranje selectie.

De van het Wassenaarse HGC afkomstige Gunneman is bezig aan haar derde seizoen bij Pinoké. Eerder stond ze ook al onder de lat bij Jong Oranje. Gunneman is een van de drie keepsters in de selectie. De KNHB meldt op zijn website dat de in Amstelveen wonende Annan ook Anne Veenendaal van Amsterdam en de eveneens in de Oranje selectie debuterende Alexandra Heerbaart van Kampong heeft geselecteerd.

Finales

Gunneman is het enige bij Pinoké actieve lid van de selectie van het Nederlands elftal. Daarnaast zijn ook de bij Amsterdam in het Amsterdamse Bos spelende Eva de Goede, Kelly Jonker, Lauren Stam, Marijn Veen en Maria Verschoor geselecteerd.

De FIH Pro League loopt van januari tot en met juni 2019 en de deelnemers spelen zowel uit als thuis tegen elkaar. De halve finales en de finales zullen van 27 tot en met 30 juni in het Wagener Stadion in Amstelveen worden afgewerkt. De top vier van de competitie plaatst zich voor de Olympische Spelen in 2020 in het Japanse Tokyo.


Meer nieuws

Kunst & Cultuur gisteren 21:36

Bostheater vraagt 4 ton subsidie, krijgt nul

Amstelveen - Het Amsterdamse Bostheater krijgt over de periode 2021-2024 geen cent subsidie van het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK). Tussen 2017 en 2020 kreeg het bostheater nog 265.000 euro van AFK. 

Politiek gisteren 11:26

AVA wil meer weten van mogelijke mondkapjesplicht in Amstelveen

Amstelveen – De lokale politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA) wil weten hoe gemeente Amstelveen omgaat met de experimentele mondkapjesplicht, nu binnen Veiligheidsregio Amsterdam/Amstelland het dragen van een gezichtsmasker verplicht kan worden gesteld op drukke plekken. Amsterdam is al zo ver en voert vanaf 5 augustus een mondkapjesplicht in in diverse delen van de stad.  

Algemeen gisteren 09:46

9-jarige Amstelvener haalt 1100 euro op voor cheeta's met fietstocht door Safaripark

Amstelveen – De 9-jarige Amstelveense scholier Gio Cruz heeft afgelopen weekeinde ruim 1100 euro opgehaald met een sponsorfietstocht door Safaripark Beekse Bergen. Het geld gaat naar een beschermingsproject voor cheeta's. De jonge dierenliefhebber wist in een uur tijd zeven rondjes door het Wildlifepark te fietsen.

Amstelveen van voorheen 2 aug. 2020 18:00

Amstelveen van voorheen (206)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 206 een foto van de voormalige locatie van BMW-dealer Van Poelgeest, toen deze nog in het hart van het Oude Dorp was gevestigd, met tankstation.