KKC

Keizer Karel College getransformeerd: officiële opening 6 oktober

Amstelveen -  Na een intensieve verbouwing opent het Keizer Karel College (KKC) in Amstelveen op donderdag 6 oktober 2022 officieel de deuren van het vernieuwde schoolgebouw.

Het vernieuwde Keizer Karel College heeft een ware transformatie ondergaan. Veel (oud-)leerlingen zullen hun school niet meer herkennen. Waar de school eerst bestond uit klaslokalen en gangen is deze nu verdeeld in vier gebieden: de exacte vakken, de talen, de maatschappelijke vakken en de kunstvakken.

Persbericht - Feestelijke opening foto 1.jpg

Leerlingen volgen hun klassikale lessen nog steeds in lokalen. Deze zijn nu gelegen aan de nieuwe zogeheten leerpleinen waar leerlingen de kans krijgen hun eigen leerproces vorm te geven.

Persbericht - Feestelijke opening foto 2.jpg

Duurzaam, laag energieverbruik

Bij dit ambitieuze project stonden twee uitgangspunten centraal. Ten eerste ondersteunt de nieuwe indeling en vormgeving van het gebouw de onderwijsvisie van de school. Het tweede uitgangspunt was een goede en gezonde leer- en werkomgeving. Het nieuwe gebouw is duurzaam, heeft een laag energiegebruik en een gezond binnenmilieu als het gaat om luchtkwaliteit, temperatuur, comfort, licht en geluid.

Gevelbord

Wethouder Floor Gordon zal bij de officiële opening een nieuwe gevelbord, een cadeau van de Gemeente Amstelveen, onthullen aan de buitenmuur van de school. De opening wordt gevierd tijdens een feestelijk onderwijsevenement met als thema ‘Liefde voor leren’. Vooraanstaande sprekers op het gebied van onderwijs en onderwijsvernieuwing, zoals Jelle Jolles, Martijn van der Spoel en Lia Voerman geven lezingen en workshops. Uiteraard is het voor genodigden ook een mooie kans om het spectaculaire nieuwe gebouw voor het eerst van binnen te zien.

65 jaar Keizer Karel College

Rector Nan Botting: ‘Het Keizer Karel College bestaat dit jaar 65 jaar. Dit betekent dat de oudste school van Amstelveen zich al 65 jaar bezighoudt met onderwijs en het leren van jongeren. In het nieuwe gebouw kan de school de jarenlange ervaring combineren met de innovatieve kijk op onderwijs. Op het Keizer Karel College krijgt de leerling volop keuzemogelijkheden om op allerlei manieren te leren: in de klas, op een leerplein, met elkaar of alleen.’


Meer nieuws

Kunst & Cultuur vandaag 08:59

Kunstfotograaf Jimmy Nelson komt naar Libris Venstra

Amstelveen - Naar aanleiding van het uitkomen van zijn nieuwe boek Between the Sea and the Sky komt kunstfotograaf Jimmy Nelson op donderdag 8 december naar Libris Venstra aan het Stadsplein. Jimmy zal in het kort vertellen over zijn boek en daarna signeren.

Amstelveen van voorheen gisteren 19:16

Amstelveen van voorheen (327)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 327 een oude foto van de Stationsstraat in het Oude Dorp.

Algemeen 26 nov. 2022 12:26

Wethouders ’s avonds de straat op in Middenhoven: ‘Diffuus beeld’

Amstelveen - Vanwege de aanhoudende overlastmeldingen in Middenhoven hebben wethouders Marijn van Ballegooijen en Herbert Raat samen met raadslid Yaron van Koningsveld en diverse handhavers vrijdagavond een bezoek gebracht aan de wijk. Ze spraken met diverse jongeren, bewoners en ondernemers. Raat sprak na afloop van een nogal diffuus wijkbeeld, maar tegelijkertijd van een zeer nuttige avond.

Algemeen 26 nov. 2022 09:56

Opgelet: veelgebruikte A9-afrit 4 (Amstelveen/Ouderkerk) gaat aantal dagen en nachten dicht

Amstelveen - In verband met werkzaamheden aan Rijksweg A9 zal afrit 4 (S109) richting Amstelveen/Ouderkerk volgende week enkele dagen en nachten worden afgesloten. Het gaat alleen om de afrit aan de kant van het KPMG-gebouw, voor verkeer dat komt uit de richting van Schiphol. Afrit 4 aan de andere zijde van de snelweg blijft wel open.