KKC

Keizer Karel College getransformeerd: officiële opening 6 oktober

Amstelveen -  Na een intensieve verbouwing opent het Keizer Karel College (KKC) in Amstelveen op donderdag 6 oktober 2022 officieel de deuren van het vernieuwde schoolgebouw.

Het vernieuwde Keizer Karel College heeft een ware transformatie ondergaan. Veel (oud-)leerlingen zullen hun school niet meer herkennen. Waar de school eerst bestond uit klaslokalen en gangen is deze nu verdeeld in vier gebieden: de exacte vakken, de talen, de maatschappelijke vakken en de kunstvakken.

Persbericht - Feestelijke opening foto 1.jpg

Leerlingen volgen hun klassikale lessen nog steeds in lokalen. Deze zijn nu gelegen aan de nieuwe zogeheten leerpleinen waar leerlingen de kans krijgen hun eigen leerproces vorm te geven.

Persbericht - Feestelijke opening foto 2.jpg

Duurzaam, laag energieverbruik

Bij dit ambitieuze project stonden twee uitgangspunten centraal. Ten eerste ondersteunt de nieuwe indeling en vormgeving van het gebouw de onderwijsvisie van de school. Het tweede uitgangspunt was een goede en gezonde leer- en werkomgeving. Het nieuwe gebouw is duurzaam, heeft een laag energiegebruik en een gezond binnenmilieu als het gaat om luchtkwaliteit, temperatuur, comfort, licht en geluid.

Gevelbord

Wethouder Floor Gordon zal bij de officiële opening een nieuwe gevelbord, een cadeau van de Gemeente Amstelveen, onthullen aan de buitenmuur van de school. De opening wordt gevierd tijdens een feestelijk onderwijsevenement met als thema ‘Liefde voor leren’. Vooraanstaande sprekers op het gebied van onderwijs en onderwijsvernieuwing, zoals Jelle Jolles, Martijn van der Spoel en Lia Voerman geven lezingen en workshops. Uiteraard is het voor genodigden ook een mooie kans om het spectaculaire nieuwe gebouw voor het eerst van binnen te zien.

65 jaar Keizer Karel College

Rector Nan Botting: ‘Het Keizer Karel College bestaat dit jaar 65 jaar. Dit betekent dat de oudste school van Amstelveen zich al 65 jaar bezighoudt met onderwijs en het leren van jongeren. In het nieuwe gebouw kan de school de jarenlange ervaring combineren met de innovatieve kijk op onderwijs. Op het Keizer Karel College krijgt de leerling volop keuzemogelijkheden om op allerlei manieren te leren: in de klas, op een leerplein, met elkaar of alleen.’


Meer nieuws

Algemeen vandaag 11:49

Vaste politiekraam op vrijdagmarkt Amstelveen blijkt al snel schot in de roos

Amstelveen - Dat de politie vanaf vandaag wekelijks op de vrijdagmarkt in Stadshart Amstelveen staat met een zogenoemde 'verbindingskraam' wordt door het publiek zeer gewaardeerd.  Al na enkele uren is gebleken dat er grote behoefte is aan laagdrempelig contact met de politie.  

Winkels vandaag 10:29

Stadshart Amstelveen verwelkomt nieuwe winkels

Amstelveen - Winkelcentrum Stadshart Amstelveen blijft in beweging met de aankondiging van nieuwe winkelopeningen. De transformatie van Pandora naar een nieuw winkelconcept is voltooid en binnenkort openen ook nieuwe winkels van BioSwiss Alps, Norah en Leonidas in het Stadshart om de diversiteit van het winkelaanbod te versterken.

Algemeen gisteren 15:55

Kinderen t/m 12 jaar opgelet: maak met jouw Amstelveense natuurfoto kans op een Canon Zoemini 2-printer

Amstelveen – De fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen van Canon en Visit Amstelveen duurt nog tot en met komende zondag 21 april 2024. De wedstrijd kent ook een speciale kids-categorie (t/m 12 jaar). De  jonge fotograaf die de mooiste foto maakt wordt beloond met een een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat, waarmee foto’s direct vanaf een smartphone geprint kunnen worden.  

Algemeen gisteren 14:38

Fietsendieven sloegen vorig jaar bijna 500 keer toe in Amstelveen

Amstelveen - Fietsendieven hebben vorig jaar flink huisgehouden in Amstelveen. In een jaar tijd werden bijna 500 aangiftes gedaan van fietsdiefstal. Het werkelijke aantal diefstallen ligt vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen aangifte doet.