Keizer Karel College: ruimte voor eigen keuzes en talenten

Amstelveen - Wereldburgerschap, veel keuzevrijheid én een compleet vernieuwd schoolgebouw; dát is het Keizer Karel College. Leerlingen kunnen hier van alles kiezen. Havo, vwo, gymnasium? Of liever Technasium met Cambridge Engels en Wiskunde D als extra vak? Kan allemaal. ‘Wij kunnen ons goed voorstellen dat er veel te kiezen is, daarom word je goed begeleid. Ons onderwijs is maatwerk. Wat past er goed bij jou?’

Vernieuwd schoolgebouw

Waar het Keizer Karel College voorheen een school was van klaslokalen en gangen, is het volgend schooljaar een school met leergebieden en leerpleinen. De school is verdeeld in vier gebieden: de exacte vakken, de talen, de maatschappelijke vakken en de kunstvakken.

KKC OPEN DAGEN: KLIK HIER VOOR MEER INFO

Deze gebieden grenzen aan leerpleinen waar leerlingen hun eigen leerproces kunnen vormgeven. Wil je graag na schooltijd je huiswerk maken op een van de leerpleinen? Kan! Of wil je een les overslaan omdat je extra les wilt in een ander vak? Dat kan ook!  Op het Keizer Karel College wordt rekening gehouden met jouw niveau en jouw tempo.

Opleiden tot wereldburgers

De school is sinds 1 januari 2020 een officiële UNESCO-school. ‘Dat betekent dat we de leerlingen opleiden tot wereldburgers’, legt rector Nan Botting uit. ‘Dat zit in ons DNA en vullen we in aan de hand van de 17 Sustainable Goals die de Unesco heeft opgesteld.

Een van de doelen is omzien naar elkaar. Daar hebben we invulling aan gegeven door met Sinterklaas pakketten samen te stellen voor gezinnen die gebruik maken van de Voedselbank en met Kerst sturen we kaarten naar mensen die zich eenzaam voelen. Daarnaast is aandacht voor internationalisering; we leren een vreemde taal, leggen contact, leren over cultuur en gaan op uitwisseling met een klas uit het buitenland. Thema’s als vrede en mensenrechten, duurzaamheid en wereldburgerschap zijn in de identiteit van de school verweven. Vanaf de introductieweek tot aan het examen krijgen de leerlingen hiermee te maken.’

Technasium voor havo en vwo

Uniek in Amstelveen is het Technasium van het Keizer Karel College. Dit Technasium is zowel voor havo- als vwo-leerlingen die geïnteresseerd zijn in techniek. ‘Leerlingen volgen de gewone vakken maar gaan ook aan de slag met heel afwisselende onderwerpen; van gamedesign tot geneeskunde en van ontwerpen tot onderzoeken’, vult Inge Takens haar collega aan.

‘Naast tweemaal drie uur op school, gaan leerlingen op bezoek op locatie. Ze presenteren aan het eind van een project de resultaten: een ontwerp in de vorm van bijvoorbeeld een 3D-geprint model of een app. Wie het Technasium kiest, ontwikkelt zich in samenwerken, presenteren, onderzoek doen, reflecteren, kritisch denken en creatief denken. Er wordt veel zelfstandigheid van leerlingen gevraagd, iets wat ook van pas komt bij een vervolgstudie.’

Benieuwd naar alle mogelijkheden op het Keizer Karel College? Kijk op www.keizerkarelcollege.nl

Keizer Karel College
Elegast 5
1185 AA Amstelveen
Tel: 020 641 5700
www.keizerkarelcollege.nl

Dit artikel is ook verschenen in de Onderwijsspecial 2022 van AmstelveenZ Magazine


Meer nieuws

Algemeen vandaag 11:49

Vaste politiekraam op vrijdagmarkt Amstelveen blijkt al snel schot in de roos

Amstelveen - Dat de politie vanaf vandaag wekelijks op de vrijdagmarkt in Stadshart Amstelveen staat met een zogenoemde 'verbindingskraam' wordt door het publiek zeer gewaardeerd.  Al na enkele uren is gebleken dat er grote behoefte is aan laagdrempelig contact met de politie.  

Winkels vandaag 10:29

Stadshart Amstelveen verwelkomt nieuwe winkels

Amstelveen - Winkelcentrum Stadshart Amstelveen blijft in beweging met de aankondiging van nieuwe winkelopeningen. De transformatie van Pandora naar een nieuw winkelconcept is voltooid en binnenkort openen ook nieuwe winkels van BioSwiss Alps, Norah en Leonidas in het Stadshart om de diversiteit van het winkelaanbod te versterken.

Algemeen gisteren 15:55

Kinderen t/m 12 jaar opgelet: maak met jouw Amstelveense natuurfoto kans op een Canon Zoemini 2-printer

Amstelveen – De fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen van Canon en Visit Amstelveen duurt nog tot en met komende zondag 21 april 2024. De wedstrijd kent ook een speciale kids-categorie (t/m 12 jaar). De  jonge fotograaf die de mooiste foto maakt wordt beloond met een een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat, waarmee foto’s direct vanaf een smartphone geprint kunnen worden.  

Algemeen gisteren 14:38

Fietsendieven sloegen vorig jaar bijna 500 keer toe in Amstelveen

Amstelveen - Fietsendieven hebben vorig jaar flink huisgehouden in Amstelveen. In een jaar tijd werden bijna 500 aangiftes gedaan van fietsdiefstal. Het werkelijke aantal diefstallen ligt vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen aangifte doet.