Gemeente Amstelveen

Keizer Karelweg weer open

Amstelveen - Sinds vanochtend vroeg zijn het Keizer Karelplein en de Keizer Karelweg weer open voor auto’s en ander verkeer.

De werkzaamheden, waardoor het verkeersplein de afgelopen dagen in zijn geheel was afgesloten, zijn afgerond. Het Keizer Karelplein is omgebouwd tot een druppelvormig verkeersplein dat zorgt voor betere doorstroming en meer veiligheid op het drukke plein.

“Met de openstelling vandaag van het plein en de Keizer Karelweg tot aan de Handweg, is een van de belangrijkste verkeersaders in Amstelveen weer in gebruik,” aldus wethouder Verkeer en Vervoer Rob Ellermeijer. “Dat heeft natuurlijk overlast gegeven, maar het was belangrijk om het meest gevaarlijke kruispunt van Amstelveen versneld aan te pakken.”

Er is de afgelopen dagen hard gewerkt. Aannemer Ballast Nedam freesde het asfalt, maakt een nieuwe fundering op het plein, asfalteerde het plein en richtte het nieuwe plein definitief in. Verder verving de aannemer de verkeerslichten en werden er detectielussen aangebracht. Sinds afgelopen week is ook de rotonde Keizer Karelweg-Kastanjelaan-Lindenlaan geheel in gebruik.

De werkzaamheden duren nog tot en met donderdag 25 juli. Op de Keizer Karelweg moeten de aansluitingen naar de zijwegen nog worden afgrond. Van 1 tot 19 juli wordt de ventweg aan de Van der Hooplaan omgebouwd tot een fietsstraat en van 22 tot en met 25 juli worden delen van de Van der Hooplaan in de nacht opnieuw geasfalteerd. Tijdens deze werkzaamheden is het Keizer Karelplein gewoon open voor verkeer.

 Kijk hier voor meer informatie over de werkzaamheden.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:47

14-jarige Amstelvener aangehouden om bankhelpdeskfraude

Amstelveen - Een 14-jarige Amstelvener is begin april aangehouden vanwege bankhelpdeskfraude. De puber werd gepakt toen hij in Hengelo bij de woning van een 79-jarig slachtoffer, zogenaamd namens de bank diens pinpas en telefoon kwam ophalen.