Kruiskerk

Kerkdiensten komende tijd live te volgen via lokale omroep

Amstelveen - Omdat het door de coronamaatregelen niet mogelijk is om kerken te bezoeken, zal de lokale omroep de komende tijd diverse kerkdiensten in Amstelveen (live) uitzenden. 

Het verzorgen van de live-uitzendingen wordt mogelijk gemaakt door enkele vrijwilligers van RTVA. Komende zondag zal voor de derde achtereenvolgende week enkele kerkdiensten worden uitgezonden.

Vanaf 10.30 uur kan gekeken worden naar de eucharistieviering van RK Amstelland vanuit de Sint Urbanuskerk in Ouderkerk aan de Amstel. Deze uitzending wordt om 12.30 uur herhaald. Om 11.30 uur is de kerkdienst te zien van de Protestantse Gemeente Amstelveen–Buitenveldert vanuit de Paaskerk in het Augustinuspark.

De uitzendingen zijn live te zien op televisie (Ziggo 42, KPN 1380 en T Mobile 806) en via www.rtva.nl. Ook zijn daar eerder opgenomen kerkdiensten te vinden (uit het Noorddamcentrum, Titus Brandsmakerk, Paaskerk).

Voor de komende weken staan in elk geval de volgende liveuitzendingen
van diensten op het programma:
- 5 april, 10.30 uur: De Goede Herder (RK)
- 5 april, 11.30 uur: Paaskerk (Protestants)
- 9 april, 19.30 uur: Paaskerk (Protestants)
- 10 april, 19.30 uur: Kruiskerk (Protestants)
- 11 april, 21.00 uur: Kruiskerk (Protestants)
- 12 april, 10.30 uur: Augustinuskerk (RK)
- 12 april, 11.30 uur, Kruiskerk (Protestants)


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen vandaag 21:00

Amstelveen van voorheen (197)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 197 een oude foto van de vroegere Middeldorpstraat (destijds Middendorpstraat), waarvan de huizen binnenkort gesloopt gaan worden voor de verbreding van de A9.

Algemeen vandaag 20:03

Fraaie legpuzzel Urbanuskerk uitgedeeld aan duizend ouderen

Amstelveen - Speciaal voor ouderen verstrekken de ouderenverenigingen KBO Bovenkerk-Aalsmeer en KBO Amstelveen/Ouderkerk (samen met het Bewonersplatform Bovenkerk) de komende periode duizend legpuzzels met een afbeelding van de Urbanuskerk. 

Algemeen vandaag 17:58

Handhaving Amstelveen op scherp: 'Morgen wordt een spannende dag'

Amstelveen - De gemeentelijke dienst Handhaving kijkt met gezonde spanning uit naar morgen (1 juni) als ook in Amstelveen de horeca weer open mag. De handhavers staan op scherp en houden morgen de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.

Politiek vandaag 10:20

VVD: 'Islamitische school in Amstelveen verspilling belastinggeld'

Amstelveen - Een meerderheid van de Amstelveense gemeenteraad heeft besloten het beroep bij de Raad van State, tegen de vestiging van een islamitische school in Amstelveen door stichting SIO-NH, te steunen. Ook de VVD steunt de beroepszaak, laat de partij in een persbericht weten.

Politiek gisteren 13:10

Amstelveen moet vaart maken met opwekken van duurzame energie

Amstelveen –  Het is nog niet bijster goed gesteld met het opwekken van duurzame energie in Amstelveen. Om straks aan de doelstellingen voor 2030 te kunnen voldoen hebben oppositiepartijen CDA en Burgerbelangen Amstelveen (bbA) samen met coalitiepartij D66 de handen ineen geslagen om een versnelling van de lokale verduurzamingsopgave in gang te kunnen zetten.