Annakerk (ANNA(

Kerstsamenzang Amstelveen dit jaar in andere vorm: overdekt in ANNA

Amstelveen - De Kerstsamenzang op kerstavond keert na jaren afwezigheid weer terug, maar dan in een aangepaste en overdekte vorm. De samenzang wordt namelijk verplaatst van het Dorpsplein in het Oude Dorp naar de Annakerk (ANNA), waarbij ook vooraf reserveren noodzakelijk is gezien het beperkter aantal plekken.

Omdat het verkrijgen van een vergunning voor een buitenevenement op het Dorpsplein dermate complex is geworden heeft het organiserend comité ertoe besloten een andere vorm te kiezen en uit te wijken naar ANNA (voormalige Annakerk), waarbij een toegangskaartje vereist is.

Barmannen

Er kan alvast verklapt worden dat de zingende barmannen Marcel & Theo van Café Het Wapen op zullen treden, maar het aanvullende muzikale programma wordt later bekend gemaakt. De samenzang zal live worden uitgezonden door lokale omroep 1Amstelveen en zal dus ook te volgen zijn op schermen in diverse horecagelegenheden in het Oude Dorp die de samenzang sponsoren.

De organisatie zal een beperkte toegangsprijs (inclusief drankje) vragen voor mensen die de samenzang in ANNA willen bijwonen en opent daartoe binnenkort de reserveringen. Houd daarvoor de website van ANNA in de gaten.

Kerstsamenzang

De Kerstsamenzang werd jarenlang gehouden op het Dorpsplein en was altijd gratis te bezoeken, totdat de coronaperiode roet in het eten gooide. In 2019 was het vooralsnog de laatste keer dat de samenzang buiten op het Dorpsplein werd gehouden. 

Vorig jaar (2022) ging de samenzang niet door omdat er op het laatste moment duidelijk werd dat er aanvullende eisen aan de vergunning werden gesteld, waar de vrijwillige organisatie niet aan kon voldoen. Om dit jaar toch een Kerstsamenzang te kunnen houden heeft de organisatie besloten het event naar ANNA te verplaatsen (NB: zonder kaartje dus geen toegang) en het event uit te zenden via de lokale omroep. 


Meer nieuws

112 gisteren 11:06

Forse aanrijding in Westwijk

Amstelveen - Op de kruising van de Sacharovlaan en de Asserring in Westwijk heeft maandagochtend een forse aanrijding plaatsgevonden tussen een personenauto en een bestelbus.

Algemeen gisteren 09:45

Amstelveen wil af van openingen Bosrandbrug in spits: 'Files staan tot aan Loogman'

Amstelveen - Verkeer van en naar Amstelveen ondervindt in toenemende mate hinder van de Bosrandbrug die in spitstijden open gaat om vaarverkeer door te laten. Daardoor ontstaan lange files op de toch al drukke Bosrandweg (N231) en Fokkerweg (N232). Amstelveen dringt er bij monde van wethouder Herbert Raat (Verkeer, VVD) bij de provincie op aan om de openingstijden van de brug aan te passen en deze in de criuciale spitsuren niet te openen voor vaartuigen.

112 20 mei 2024 09:05

Twee gewonden bij ongeval tussen auto en fatbike

Amstelveen - Op de rotonde aan de Sportlaan/Van der Hooplaan is zondagavond de bestuurder van een personenwagen in aanrijding gekomen met een fatbike met twee opzittenden.