Annakerk (ANNA(

Kerstsamenzang Amstelveen dit jaar in andere vorm: overdekt in ANNA

Amstelveen - De Kerstsamenzang op kerstavond keert na jaren afwezigheid weer terug, maar dan in een aangepaste en overdekte vorm. De samenzang wordt namelijk verplaatst van het Dorpsplein in het Oude Dorp naar de Annakerk (ANNA), waarbij ook vooraf reserveren noodzakelijk is gezien het beperkter aantal plekken.

Omdat het verkrijgen van een vergunning voor een buitenevenement op het Dorpsplein dermate complex is geworden heeft het organiserend comité ertoe besloten een andere vorm te kiezen en uit te wijken naar ANNA (voormalige Annakerk), waarbij een toegangskaartje vereist is.

Barmannen

Er kan alvast verklapt worden dat de zingende barmannen Marcel & Theo van Café Het Wapen op zullen treden, maar het aanvullende muzikale programma wordt later bekend gemaakt. De samenzang zal live worden uitgezonden door lokale omroep 1Amstelveen en zal dus ook te volgen zijn op schermen in diverse horecagelegenheden in het Oude Dorp die de samenzang sponsoren.

De organisatie zal een beperkte toegangsprijs (inclusief drankje) vragen voor mensen die de samenzang in ANNA willen bijwonen en opent daartoe binnenkort de reserveringen. Houd daarvoor de website van ANNA in de gaten.

Kerstsamenzang

De Kerstsamenzang werd jarenlang gehouden op het Dorpsplein en was altijd gratis te bezoeken, totdat de coronaperiode roet in het eten gooide. In 2019 was het vooralsnog de laatste keer dat de samenzang buiten op het Dorpsplein werd gehouden. 

Vorig jaar (2022) ging de samenzang niet door omdat er op het laatste moment duidelijk werd dat er aanvullende eisen aan de vergunning werden gesteld, waar de vrijwillige organisatie niet aan kon voldoen. Om dit jaar toch een Kerstsamenzang te kunnen houden heeft de organisatie besloten het event naar ANNA te verplaatsen (NB: zonder kaartje dus geen toegang) en het event uit te zenden via de lokale omroep. 


Meer nieuws