Kerstsamenzang in Oude Dorp Amstelveen gaat niet door

Amstelveen - De traditionele kerstsamenzang in het Oude Dorp van Amstelveen, die vanwege corona voor het laatst in 2019 plaatsvond, gaat ook dit jaar niet door. De gemeente stelde dermate veel nieuwe eisen aan het laagdrempelige evenement, dat de organisatie heeft besloten zich op 2023 en de jaren daarna te richten.

Na twee jaar afwezigheid van de samenzang leek de weg dit jaar - zonder pandemie - weer vrij voor het herstellen van de gewaardeerde traditie op kerstavond. Normaliter kwamen er zo'n 1500 man naar het Dorpsplein om gezamelijk liederen te zingen en naar optredens te kijken.

Draaiboek voldeed niet meer

Maar het draaiboek van de laatste editie uit 2019 bleek tegen de verwachting van de organisatie in niet meer te voldoen. Door aanvullende eisen op het gebied van onder andere veiligheid en reiniging was het voor de organisatie ondoenlijk om nog op korte termijn aan alle vinkjes te kunnen voldoen. Enkele weken geleden werd besloten een streep door de samenzang 2022 te zetten.  

2023

Theo Konijnenberg van het organiserend comité (BIZ) en eigenaar van Café Het Wapen is teleurgesteld, maar laat weten dat de organisatie volgend jaar snel met de gemeente om de tafel gaat om te komen tot een vergunning voor meerdere jaren, zodat de traditie hopelijk per 2023 weer in ere kan worden hersteld voor een langere periode.

De (bar-)mannen van Het Wapen traden in de afgelopen jaren tijdens de samenzang vaak op: dit jaar kunnen de echte liefhebbers van kerstliedjes (zoals 'Flappie')  wel bij Het Wapen zelf terecht op kerstavond (evenals bij andere horeca). 'We gaan er natuurlijk wel een gezellige avond van maken, maar dan wat kleiner,' zegt Konijnenberg. 


Meer nieuws

Sport gisteren 12:55

YouTube elftal Creators FC komt naar RODA '23

Amstelveen - Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van voetbalclub Roda '23 komt het bekende YouTube elftal Creators FC voor het eerst naar Amstelveen. Met haar grote selectie is het elke wedstrijd weer een verassing welke grote YouTubers, influencers en Creators er aan de aftrap staan. Een groot deel van de opbrengsten gaat naar The Hunger Project.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:35

Dienstregeling Uithoornlijn bekend

Amstelveen - De dienstregeling van de Uithoornlijn, die vanaf 21 juli 2024 gaat rijden, is bekendgemaakt door de Vervoerregio. Ook is bekend wat het effect is van de tramlijn op de buslijnen in de regio.  De Uithoornlijn, die officieel de Amsteltram gaat heten, rijdt als tramlijn 25 van Uithoorn Centrum via Amstelveen-Westwijk naar Amsterdam-Zuid.

Algemeen 19 feb. 2024 18:34

Nel de Graaf na 47 jaar met pensioen

Amstelveen - Gemeente Amstelveen heeft vandaag afscheid genomen van bestuurssecretariaatmedewerkster Nel de Graaf, die na 47 jaar (!) werkzaam te zijn geweest voor de gemeente met pensioen is gegaan.

Verkeer & Vervoer 19 feb. 2024 14:33

Fiets- en voetpad Keizer Karelweg onder A9 dicht tot en met 24 februari

Amstelveen - Door funderingswerkzaamheden direct naast de Keizer Karelweg worden tot en met zaterdag 24 februari het fietspad en voetpad tussen de Burgemeester Rijnderslaan en De Meander overdag afgesloten. (Brom)fietsers worden omgeleid via de Ouderkerkerlaan, Keerpuntweg en Meander.