Coert, Annelies en (vader) Gerrit Stronkhorst.

Keurslagerij Stronkhorst: 90 jaar

AMSTELVEEN - Een indrukwekkend jubileum om bij stil te staan. Keurslagerij Stronkhorst aan de Amsterdamseweg bestaat dit voorjaar liefst 90 jaar. In het bijzondere familiebedrijf is pure liefde voor het ambachtelijke slagersvak in de stamboom verwerkt.

Coert Stronkhorst en zijn vrouw Annelies pakken terecht flink uit tijdens het 90-jarig bestaan: de maand mei is een feestmaand en niet alleen de talloze klanten, maar ook de hele familie en de medewerkers worden erbij betrokken: het kenmerkt de slager die Stronkhorst vandaag de dag nog altijd is: vriendelijk, betrokken en vooral dankbaar. 

Ambachtelijk
 
Ambachtelijke topkwaliteit, niets meer en niets minder. Dat is wat Stronkhorst al die jaren dag in, dag uit weet te leveren. Het is de reden dat de slagerij na 9 decennia nog steeds floreert, met een enorme klantenkring (ze komen uit de hele regio) als onomstotelijk bewijs.   

Trots 
‘Vroeger zaten hier vijf slagers in de straat’, weet Coert nog. Zijn opa Johan begon het avontuur in 1927 in het winkelpand naast het huidige – zijn vader Gerrit volgde hem op en Coert zwaait alweer heel wat jaartjes de scepter. ‘Mijn vader werkt nog steeds in de zaak’, zegt Coert, die terecht trots is op het familiebedrijf, maar vooral ook op zijn team. ‘Het is een teamprestatie, elke dag weer. We werken er hard voor, maar het is het waard. Tevreden klanten geven enorm veel plezier.’ 

Gouden bekroningen 
De liefst 29 gouden bekroningen die Stronkhorst eind vorig jaar kreeg van de slagersvakorganisatie zijn een teken van de onbetwiste kwaliteit die Stronkhorst levert.  De producten komen van de beste boeren, maar wat diverse klanten niet weten is dat een heel groot deel van het assortiment ter plekke ambachtelijk wordt gemaakt. ‘Mensen zijn vaak verrast als ze zien wat er hier achter de schermen gebeurt’,  zegt Annelies. ‘We hebben onze eigen worstenmakerij  en doen heel veel zelf’, zegt Annelies. 

BBQ-specialist 
Stronkhorst maakt zich, met het zomerseizoen weer voor de deur, ook weer op voor het BBQ-seizoen: de zaak staat bekend als een zeer bedreven BBQ-specialist, waar je bovendien het beste advies krijgt. Sowieso is advies over elk stukje vlees bij Stronkhorst voorhanden: de vakkennis is (op elk gebied) onovertroffen.  

Jubileummaand 
In de jubileummaand mei, een groot historisch spandoek zal dan de gevel van de slagerij sieren, komt Stronkhorst met scherpe aanbiedingen en zijn er diverse proeverijen (van speciale pie’s tot ambachtelijke worsten). Ook is er een winwedstrijd: klanten kunnen prijzen winnen door hun kassabon in te leveren en voor iedere klant is er een boodschappentas (shopper). ‘We willen onze klanten bedanken voor hun vertrouwen. We gaan zeker op naar de 100 jaar, we moeten er nog niet aan denken om te stoppen’, aldus Coert en Annelies.


Meer nieuws

112 gisteren 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft donderdagmiddag delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse gekomen in de omgeving van het busstation (Meander) vanwege een verdachte situatie in een bus. Er was een melding binnengekomen dat een passagier, die zich apart gedroeg, een verdacht pakketje bij zich zou hebben.

Algemeen 27 mrt. 2024 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.