KHN Amstelland: 'Buitenzetten terras op 2 maart, maar niet openen'

Amstelveen – Koninklijke Horeca Nederland (KHN) Amstelland steunt de actie om op 2 maart terrassen buiten te zetten, maar niet om deze te openen. KHN Amstelland wil met de actie vooral een signaal afgeven en stelt zich op het standpunt dat deelname aan de ludieke actie vrijwillig is.

Een groep ondernemers die aangesloten zijn bij een actiegroep van KHN, roepen in een persbericht massaal op om de terrassen buiten te zetten op dinsdag 2 maart. De actie is afkomstig van Koninklijke Horeca Nederland Breda.

‘KHN Amstelland steunt de actie (buitenzetten van het terras, niet openen), maar wij roepen onze leden niet actief op om mee te doen. Deelname aan deze ludieke actie is geheel vrijwillig,' meldt regionaal horecavoorzitter Daan Kroone naar aanleiding van de actie-oproep.

De actiegroep is ervan overtuigd dat dat ze veilig en verantwoord hun zaken kunnen openen en beginnen met het buitenzetten van de terrassen met inachtneming van 1,5 meter. Het Parool weet te melden dat KHN Amsterdam niet meedoet aan de actie. KHN Amstelland schaart zich overigens ook achter het standpunt ‘Winkels open = Horeca open!’ zoals in het persbericht staat vermeld. 


Meer nieuws

Sport vandaag 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 vandaag 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten gisteren 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.