Femke Looijen, Sahil Faruqi en Jacqueline Kock
Advertorial Zakelijk

Kies je eigen pad binnen KinderRijk

Amstelveen - ‘Heb jij roze bloed door je aderen stromen? En zoek je een toffe werkgever mét doorgroeimogelijkheden? Dan zoeken we jou’, zegt Femke Looijen, recruiter van KinderRijk, enthousiast. De bekende kinderopvangorganisatie is namelijk op zoek naar sprankelende en bevlogen nieuwe collega’s.

Van pedagogisch medewerkers voor de buitenschoolse opvang tot ­flexpoolmedewerkers voor het kinderdagverblijf. Er zijn bij KinderRijk carrièremogelijkheden genoeg.

Landelijk gezien kampt de kinderopvang – net als het onderwijs- met tekorten. Maar er zijn genoeg redenen om voor KinderRijk te kiezen. ‘We zijn klein genoeg om een warm en intiem gevoel te hebben, maar groot genoeg om door te kunnen groeien, trainingen te kunnen volgen en je eigen pad binnen de organisatie te kiezen’, vertelt opleidingsadviseur Jacqueline Kock.

Afwisseling

Een mooi doorgroei-voorbeeld is pedagogisch medewerker Sahil Faruqi. ‘Ik werk als BSO-medewerker en heb een achtergrond in de sport. Ik zag het dan ook als een uitdaging om mijn sportkennis over te brengen bij de kinderen. Inmiddels heb ik al twee sport-clinics uitgezet en werk ik daarnaast op de personeelsplanning. Ik zocht naar afwisseling in mijn werk en dat heb ik bij KinderRijk gevonden.’

Geen kindgerichte opleiding?

De kinderopvangorganisatie is op zoek naar diversiteit en moedigt mensen zonder kindgerichte opleiding aan bij KinderRijk aan de slag te gaan. ‘Via ons EVC-traject (Eerder Verworven Competenties) kan dat. Ben je bijvoorbeeld heel muzikaal, creatief of ben je gek op koken? En heb je wel ervaring in het werken met kinderen, maar geen specifieke opleiding afgerond, dan bieden wij intern de mogelijkheid tot een EVC-traject aan’, legt Jacqueline uit. ‘Medewerkers met een passie zijn zo belangrijk. Zij kunnen een inspiratiebron voor kinderen zijn.’

Tijdens zo’n EVC-traject loop je drie maanden mee binnen de kinderopvang en verzamel je bewijzen waarmee je aantoont dat je de ervaring hebt. EVC maakt zichtbaar welke kennis, inzichten en ervaringen je hebt opgedaan. Het resultaat wordt vastgelegd in een Ervaringscertificaat. ‘We kijken hier natuurlijk heel goed naar de kwaliteiten van een medewerker’, verklaart Jacqueline nog extra.

Meedenken

KinderRijk denkt daarnaast ook graag mee met haar medewerkers. ‘Er valt over alles te praten. Staat er een vacature open voor 36 uur, maar kun je dat niet redden met je privéleven, dan kunnen we altijd kijken wat er mogelijk is. Wij zijn ­flexibel’, legt Femke uit.

Denk jij dat je dat roze bloed in je aderen hebt? En ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan op www.kinderrijk.nl Met zo’n 40 locaties is er vast een plek die bij je past.


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 20:50

Amstelveen van voorheen (214)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 214 een fraaie historische prentbriefkaart van de Amsterdamseweg van voor 1940.

112 gisteren 18:44

Vrachtwagen en personenauto in botsing

Aalsmeer/Amstelveen - Op de Legmeerdijk (N231), ter hoogte van de kruising met de N196, zijn zondagavond een vrachtwagen en een personenauto in botsing gekomen. 

Politiek gisteren 13:05

Amstelveense jongeren verdienen meer en betere ontmoetingsplekken

Amstelveen – Omdat Amstelveense jongeren in de huidige coronaperiode worden getroffen door tal van preventieve maatregelen, beperking van bewegingsvrijheid en gebrek aan sociale contacten, heeft de gemeenteraad besloten om te bekijken hoe de Jongeren Ontmoetings Plekken (JOP’s) in Amstelveen verbeterd en of mogelijk uitgebreid kunnen worden.

Evenementen & Activiteiten gisteren 10:00

Maak kans op kaarten voor de film Jackie en Oopjen

Amstelveen - Op zondag 11 oktober 2020 draait de film 'Jackie en Oopjen' in Cinema Amstelveen. AmstelveenZ mag 2 kaartjes verloten voor de Little Ladies Morning!