Femke Looijen, Sahil Faruqi en Jacqueline Kock
Advertorial Zakelijk

Kies je eigen pad binnen KinderRijk

Amstelveen - ‘Heb jij roze bloed door je aderen stromen? En zoek je een toffe werkgever mét doorgroeimogelijkheden? Dan zoeken we jou’, zegt Femke Looijen, recruiter van KinderRijk, enthousiast. De bekende kinderopvangorganisatie is namelijk op zoek naar sprankelende en bevlogen nieuwe collega’s.

Van pedagogisch medewerkers voor de buitenschoolse opvang tot ­flexpoolmedewerkers voor het kinderdagverblijf. Er zijn bij KinderRijk carrièremogelijkheden genoeg.

Landelijk gezien kampt de kinderopvang – net als het onderwijs- met tekorten. Maar er zijn genoeg redenen om voor KinderRijk te kiezen. ‘We zijn klein genoeg om een warm en intiem gevoel te hebben, maar groot genoeg om door te kunnen groeien, trainingen te kunnen volgen en je eigen pad binnen de organisatie te kiezen’, vertelt opleidingsadviseur Jacqueline Kock.

Afwisseling

Een mooi doorgroei-voorbeeld is pedagogisch medewerker Sahil Faruqi. ‘Ik werk als BSO-medewerker en heb een achtergrond in de sport. Ik zag het dan ook als een uitdaging om mijn sportkennis over te brengen bij de kinderen. Inmiddels heb ik al twee sport-clinics uitgezet en werk ik daarnaast op de personeelsplanning. Ik zocht naar afwisseling in mijn werk en dat heb ik bij KinderRijk gevonden.’

Geen kindgerichte opleiding?

De kinderopvangorganisatie is op zoek naar diversiteit en moedigt mensen zonder kindgerichte opleiding aan bij KinderRijk aan de slag te gaan. ‘Via ons EVC-traject (Eerder Verworven Competenties) kan dat. Ben je bijvoorbeeld heel muzikaal, creatief of ben je gek op koken? En heb je wel ervaring in het werken met kinderen, maar geen specifieke opleiding afgerond, dan bieden wij intern de mogelijkheid tot een EVC-traject aan’, legt Jacqueline uit. ‘Medewerkers met een passie zijn zo belangrijk. Zij kunnen een inspiratiebron voor kinderen zijn.’

Tijdens zo’n EVC-traject loop je drie maanden mee binnen de kinderopvang en verzamel je bewijzen waarmee je aantoont dat je de ervaring hebt. EVC maakt zichtbaar welke kennis, inzichten en ervaringen je hebt opgedaan. Het resultaat wordt vastgelegd in een Ervaringscertificaat. ‘We kijken hier natuurlijk heel goed naar de kwaliteiten van een medewerker’, verklaart Jacqueline nog extra.

Meedenken

KinderRijk denkt daarnaast ook graag mee met haar medewerkers. ‘Er valt over alles te praten. Staat er een vacature open voor 36 uur, maar kun je dat niet redden met je privéleven, dan kunnen we altijd kijken wat er mogelijk is. Wij zijn ­flexibel’, legt Femke uit.

Denk jij dat je dat roze bloed in je aderen hebt? En ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan op www.kinderrijk.nl Met zo’n 40 locaties is er vast een plek die bij je past.


Meer nieuws

Sport vandaag 14:52

Back to the Future bij NTC Amstelveen

Amstelveen - Van zondag 30 juni tot en met zondag 6 juli vinden er in Amstelveen twee grote internationale tennistoernooien plaats. 

112 vandaag 13:58

Zoekactie in Ouderkerkerplas naar 14-jarige: slachtoffer gevonden

Ouderkerk aan de Amstel - Dinsdagmiddag rond 13.00 uur is er in de Oudekerkerplas in Ouderkerk aan de Amstel een zoekactie op touw gezet. De politiehelikopter en brandweerduikers zochten vanaf de straat Aan de Wind het water af omdat er een 14-jarige jongen vermist zou zijn. Het slachtoffer is inmiddels gevonden en overgebracht naar het ziekenhuis.  

Rubriek: Onderweg op de A9 vandaag 10:54

27 juni: webinar over de werkzaamheden aan de A9

Amstelveen - Op donderdag 27 juni, van 20.00 uur tot 21.30 uur, wordt er een webinar georganiseerd (digitaal) over de werkzaamheden aan de A9 in Amstelveen. 

Evenementen & Activiteiten vandaag 09:00

Bovenkerk verandert 13 juli tijdens Zomerfeest in olympisch dorp

Amstelveen - Zaterdag 13 juli van 14.00 tot 19.00 uur vindt in het Urbanuspark het jaarlijkse Zomerfeest in Bovenkerk plaats. Deze keer staat het feest in het teken van de Olympische Spelen. Voor één dag wordt Bovenkerk een heus olympisch dorp met o.a. leuke sportieve activiteiten voor jeugdige bezoekers. Daarnaast kunnen geïnteresseerden ook dit jaar weer langskomen voor Heel Bovenkerk Bakt, de braderie, de barbecue, heerlijke hapjes en drankjes en diverse optredens.

Evenementen & Activiteiten gisteren 17:32

Amstelveen Culinair 2024: Een culinair feest aan de Poeloever

Amstelveen - De zomer is begonnen en dat betekent dat het bijna tijd is voor hét fijnproevers evenement van het jaar: Amstelveen Culinair. Op zaterdag 6 juli wordt de prachtige poeloever, met uitzicht over De Poel en het Amsterdamse Bos, omgetoverd tot een culinaire ontmoetingsplaats. Dit jaar is het extra speciaal omdat het terrein nog nooit eerder voor een evenement is gebruikt. Met het mooie weer kunnen bezoekers hier genieten van de zonsondergang over De Poel.

Algemeen gisteren 13:51

Nieuwe naam ontmoetingsruimte Kastanjeflat onthuld: Kastanjehof

Amstelveen - Met trots is de nieuwe naam van de ontmoetingsruimte in de Kastanjeflat bekend gemaakt: Kastanjehof. Het naambord werd feestelijk onthuld door wethouder Marijn van Ballegooijen, waarmee de vernieuwde ontmoetingsplek officieel in gebruik is genomen.