Pixabay.com

Kieskompas Amstelveen

Amstelveen - Het officiële Kieskompas Amstelveen is live: dit online kieskompas kan Amstelveners helpen bij het bepalen van hun stem tijdens de gemeentraadsverkiezingen op 14, 15 en 16 maart.

In Amstelveen doen twaalf politieke partijen mee aan de verkiezingen. Er valt dus wat te kiezen. Het Kieskompas bevat 29 stellingen, die inwoners kunnen beantwoorden om erachter te komen met welke partij zij de meeste overeenkomsten hebben.

Klik hier voor het Kieskompas Amstelveen

De stellingen in het Amstelveense Kieskompas  zijn verdeeld over de thema’s bestuur en economie, verkeer en veiligheid, natuur en milieu, sociale zaken, bouwen en wonen  beantwoorden met ‘helemaal mee eens’, ‘mee eens’, ‘neutraal’, ‘niet mee eens’, ‘helemaal niet mee eens’ of ‘geen mening’. Het Kieskompas berekent op basis van antwoorden met welke partijen de invuller de meeste overeenkomsten heeft.

Kieskompas Amstelveen

In het Kieskompas Amstelveen kunnen Amstelveners zien wat de politieke partijen van een bepaald onderwerp vinden en hun eigen toelichting per stelling lezen. Zo kunnen de partijen eenvoudig met elkaar worden vergeleken. Ook kan via het Kieskompas Amstelveen van iedere politieke partij het verkiezingsprogramma worden bekeken, evenals wie de lijsttrekkers en de kandidaten zijn.


Meer nieuws

Kunst & Cultuur vandaag 15:32

Amstelveen Triënnale 2024: Amstelveense kunstenaars kunnen zich nu aanmelden

Amstelveen - Elke drie jaar organiseren drie Amstelveense culturele instellingen een tentoonstelling met en voor Amstelveense kunstenaars. In 2024 vindt de negende editie van de Amstelveen Triënnale plaats, georganiseerd door het Cobra Museum voor Moderne Kunst, Museum JAN en Platform C.

Horeca vandaag 13:02

Silversant doet weer mee aan Nationale Snertdag

Amstelveen - Op zondag 10 december vindt alweer de zesde editie plaats van de nationale snertdag. Ruim tweeduizend 50-plussers maken op honderd locaties van een snertdag een feestdag. Ook in Amstelveen wordt er snert gegeten en wel bij Silversant, dat zestig ‘snert-eters’ zal ontvangen.

Amstelveen van voorheen gisteren 19:48

Amstelveen van voorheen (379)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 379 een oude foto van Plein 60.

Zakelijk gisteren 12:06

Revolutie op Wielen: Ontdek de Nieuwe C-HR op 9 december bij Toyota Van Ekris Mijdrecht!

Amstelveen / Mijdrecht - Wij nodigen u graag uit op 9 december voor een bijzondere gelegenheid. Kom langs bij Toyota van Ekris in Mijdrecht en ontdek de volledig nieuwe Toyota C-HR, een toonbeeld van innovatie en stijl. Met zijn futuristische design, efficiënte hybride motoropties, en een luxueus, technologisch geavanceerd interieur, zet de nieuwe C-HR een nieuwe standaard in zijn klasse.

Verkeer & Vervoer gisteren 09:23

Tram 25 valt midden op kruispunt stil

Amstelveen - Tram 25 is zondagochtend in Middenhoven op een ongelukkige plek stilgevallen, namelijk midden op het kruispunt Dr. Willem Dreesweg/Melkweg. Daardoor raakte het kruispunt volledig geblokkeerd voor al het verkeer. Nadat de tram weer in beweging was gekomen, werd de 25 vervolgens gestremd door een defecte bovenleiding.