Pixabay.com

Kieskompas Amstelveen

Amstelveen - Het officiële Kieskompas Amstelveen is live: dit online kieskompas kan Amstelveners helpen bij het bepalen van hun stem tijdens de gemeentraadsverkiezingen op 14, 15 en 16 maart.

In Amstelveen doen twaalf politieke partijen mee aan de verkiezingen. Er valt dus wat te kiezen. Het Kieskompas bevat 29 stellingen, die inwoners kunnen beantwoorden om erachter te komen met welke partij zij de meeste overeenkomsten hebben.

Klik hier voor het Kieskompas Amstelveen

De stellingen in het Amstelveense Kieskompas  zijn verdeeld over de thema’s bestuur en economie, verkeer en veiligheid, natuur en milieu, sociale zaken, bouwen en wonen  beantwoorden met ‘helemaal mee eens’, ‘mee eens’, ‘neutraal’, ‘niet mee eens’, ‘helemaal niet mee eens’ of ‘geen mening’. Het Kieskompas berekent op basis van antwoorden met welke partijen de invuller de meeste overeenkomsten heeft.

Kieskompas Amstelveen

In het Kieskompas Amstelveen kunnen Amstelveners zien wat de politieke partijen van een bepaald onderwerp vinden en hun eigen toelichting per stelling lezen. Zo kunnen de partijen eenvoudig met elkaar worden vergeleken. Ook kan via het Kieskompas Amstelveen van iedere politieke partij het verkiezingsprogramma worden bekeken, evenals wie de lijsttrekkers en de kandidaten zijn.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 12:56

Slot op twee illegale bordeelwoningen in Amstelveen

Amstelveen – In de wijken Keizer Karelpark en Westwijk zijn op last van burgemeester Tjapko Poppens twee woningen gesloten omdat ze werden gebruikt voor illegale prostitutie. De gemeente en de politie kwamen de adressen op het spoor na meldingen van inwoners

Politiek vandaag 10:54

Nieuwbouw of renovatie zwembad De Meerkamp? Duidelijkheid in 2025

Amstelveen – Er komt in het voorjaar van 2025 duidelijkheid of het verouderde en energieslurpende zwembad De Meerkamp gerenoveerd wordt, of dat er een nieuw zwembad wordt gebouwd. Het College van B en W was van plan rond 2028 met een uitwerking van plannen voor De Meerkamp te komen, maar op initiatief van Burgerbelangen Amstelveen (bbA) en D66 wordt de beslissing over de toekomst van het zwembad naar voren gehaald.

Amstelveen van voorheen gisteren 21:00

Amstelveen van voorheen (412)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 412 een oude prentbriefkaart uit 1935 van het Oude Dorp met (links) de eerste Albert Heijn van Amstelveen. Het filiaal opende in 1924 de deuren, Albert Heijn zit dus inmiddels 100 jaar in Amstelveen.

Verkeer & Vervoer gisteren 08:00

Vandaag is de dag dat Tram 25 officieel naar Uithoorn rijdt

Amstelveen / Uithoorn - Tram 25 doet vanaf vandaag, zondag 21 juli, officieel ook Uithoorn aan. Het project Uithoornlijn is daarmee afgerond en de tramverbinding Amsterdam Zuid - Amstelveen - Uithoorn is een feit.