Kijktip: Amstelkids Sinterklaas Journaal

Amstelveen - De jonge reporters van Amstelkids hebben weer een nieuw Amstelkids Sinterklaas Journaal gemaakt.

Er deed zich namelijk een probleem voor tijdens de intocht van Sinterklaas op het Stadsplein. Daar werd een video getoond van Piet Planning. Zij vertelde dat er te weinig pieten waren om naar alle basisscholen in Amstelveen te gaan. Amstelkids werd om hulp gevraagd om dit pietentekort op te lossen. In het nieuwe Amstelkids Sinterklaas Journaal ontdek je of dit de kinderreporters ook écht gelukt is. 

Pensioen

Piet Planning stuurde al een aantal weken voor de Sinterklaasintocht een videoboodschap naar de redactie van Amstelkids. Hierin vertelde zij over de vele pieten die met pensioen zijn gegaan en dus in Spanje zijn gebleven. “Maar het vinden van nieuwe pieten is, net als het vinden van nieuwe juffen en meester, heel moeilijk”, zo vertelde ze. Dus vroeg zij de kinderverslaggevers om hulp. “Hoe komen we in zeer korte tijd aan nieuwe pieten?”

Toch naar alle scholen?

De jonge reporters zijn de afgelopen weken hard op zoek gegaan om dit grote probleem op te lossen. Want het Sinterklaasfeest moet op alle scholen in Amstelveen gewoon door kunnen gaan, met genoeg pieten.

Het Amstelkids Sinterklaas Journaal, dat wordt gepresenteerd door Zoë (9) van de Willem-Alexanderschool,  is gemaakt in opdracht van het Sinterklaas Comité Amstelveen. Het is te bekijken op www.amstelkids.nl, via YouTube of op de televisiezender RTV Amstelveen. Het journaal wordt ook naar alle basisscholen gestuurd.

Bekijk het journaal hier: https://youtu.be/2whc0YIDKLI


Meer nieuws

112 vandaag 19:34

Scooter en fiets in botsing op fietspad Bovenkerkerweg

Amstelveen - De bestuurders van een scooter en een fiets zijn maandagavond met elkaar in botsing gekomen op het fietspad van de Bovenkerkerweg ter hoogte van de Burgemeester Wiegelweg (Westwijk).

Algemeen vandaag 10:51

Staking streekvervoer in Amstelveen

Amstelveen - Bij de standplaats van Connexxion-bussen in Amstelveen Zuid hebben diverse chauffeurs zich vanmorgen vroeg verzameld vanwege de eerder aangekondigde staking in het streekvervoer.

Sport vandaag 07:00

Grensverleggend hardlopen

Amstelveen - Wat begon als klein hardlooprondje om het hoofd leeg te maken, is uitgegroeid tot lange afstanden rennen. Manon Schutter (41) is hardloopster en rende afgelopen november van Boston naar New York. In elf dagen liep ze met een groep vrouwen maar liefst 550 kilometer. ‘Ja, dat is ruim een marathon per dag’, lacht ze. Wij spraken met haar over deze topprestatie en andere hardloopervaringen.  

Advertorial Algemeen vandaag 07:00

Co to Go lanceert avondconcept: wees er als de kippen bij!

Aalsmeer - Loogman tanken en wassen breidt Co to Go uit. Vanaf vandaag start Co to Go 7 dagen per week met een avondconcept. Gegrilde kip, maaltijdsalades en dit alles eventueel aangevuld met gebakken aardappelen en sausjes.