Kinderboekenweek: burgemeester leest voor uit ‘Bij Kikker thuis’

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vanmorgen als startschot van de Kinderboekenweek voorgelezen in een van de kinderdagverblijven van KinderRijk in Amstelveen. Hij nam hiervoor het boek ‘Bij Kikker thuis’ mee. 

Vandaag is de Kinderboekenweek van start gegaan. Het thema dit jaar is ‘Bij mij thuis’. Thuis betekent voor ieder kind iets anders en bestaat in veel verschillende vormen. 

Tijdens de Kinderboekenweek organiseren scholen, bibliotheken en de kinderopvang allerlei activiteiten in het teken van het kinderboek.

Sanne Rooseboom schreef dit jaar het Kinderboekenweekgeschenk 'Ravi en de laatste magie'. Op 11 oktober komt zij naar de bibliotheek op het Stadsplein om uit haar werk voor te lezen én te signeren.  


Meer nieuws

Algemeen vandaag 13:33

Autoverzekering Amstelveen bijna 6% duurder

Amstelveen - Inwoners van Amstelveen betaalden in 2023 bijna 6% meer voor hun autoverzekering dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. In 2022 kostte de gemiddelde autoverzekering in Amstelveen nog ruim 68 euro per maand. In 2023 is dat gestegen naar ruim 72 euro per maand. Op jaarbasis betaalden de inwoners van Amstelveen bijna 49 euro meer voor hun autoverzekering.

112 gisteren 21:22

Auto's in botsing voor Ziekenhuis Amstelland

Amstelveen - Twee auto's zijn woensdagavond op elkaar gebotst bij een uitrit van Ziekenhuis Amstelland aan de Laan van de Helende Meesters. Eén van de auto's schoot door en ramde een paal.

Wonen gisteren 16:37

Droom komt uit: wonen in Barcelona in Amstelveen

Amstelveen - Wethouder Wonen Adam Elzakalai en Dennis Wedding van Amvest hebben symbolisch de eerste sleutel overhandigd aan de (eerste) huurders van het appartementengebouw Barcelona in het Amstelveense nieuwbouwproject Olympiade.

Sport gisteren 14:15

Maurits (17) kampt al hele leven met hersenletsel en organiseert nu sponsorloop voor Hersenstichting

Amstelveen - De nu 17-jarige Maurits Maessen werd als baby van 13 maanden oud getroffen door hersenvliesontsteking en liep daarbij blijvend hersenletsel op. Ondanks de uitdagingen die hij daar dagelijks van ondervindt haalt hij het maximale uit zijn leven en vrijdag 21 juni organiseert hij met BuentingSport Amstelveen een sponsorloop waarbij hij zoveel mogelijk geld wil inzamelen voor de Hersenstichting. Doneren kan hier.