Kindercampus King wint E-waste Race 2022

Amstelveen - Basisschool Kindercampus King uit Amstelveen is met 904 ingezamelde kleine en afgedankte elektronische apparaten de winnaar van de E-waste Race 2022. De deelnemende leerlingen winnen een geheel verzorgd schoolreisje naar science museum NEMO in Amsterdam.

Afgelopen vier weken hebben leerlingen van zes basisschoolgroepen meegedaan aan de E-waste race. In totaal haalden de leerlingen met hulp van buurtbewoners  4.971 oude elektronische apparaten op. Dankzij de grote inzamelstrijd belandt de verzamelde apparatuur niet in de verbrandingsoven, maar wordt hergebruikt en gerecycled.

Bewustwording

Wethouder Floor Gordon (afvalbeheer, duurzaamheid en natuur- en milieueducatie): “Dit jaar hebben leerlingen ruim 500 stukken E-waste of elektronisch afval méér opgehaald dan vorig jaar. Dat is een mooi resultaat. Bruikbare onderdelen kunnen weer worden hergebruikt. De race draagt bij aan bewustwording voor het thema recycling.”

Gastles

De E-waste Race moedigt kinderen, hun familie en buurtbewoners aan bewuster om te gaan met hun afgedankte elektronica. De race ging van start met een leerzame interactieve gastles waarin kinderen onder andere leren over grondstof schaarste, consuminderen en circulaire economie. Buurtbewoners konden hun oude elektronische apparaten - van citruspers tot dvd-speler en van haardroger tot keyboard - online aanbieden, waarna de leerlingen deze aan huis kwamen ophalen.

Afvalbrengstation

De gemeente zorgt dat ingezamelde e-waste bij gerenommeerde recyclers terechtkomt. Klein elektronisch afval kan worden ingeleverd bij het Afvalbrengstation op bedrijventerrein Legmeer.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 12:12

Han Tsai: wijkagent in Amstelveen en bruggenbouwer tussen culturen

Amstelveen - Han Tsai is sinds het najaar van 2020 wijkagent in het Oude Dorp en Bovenkerk in Amstelveen. Maar daarnaast vervult hij ook een andere, belangrijke en inmiddels onmisbare rol die hij allerminst lichtvaardig opneemt: als coördinator van het officiële Chinees Netwerk van Politie Eenheid Amsterdam is hij een vertrouwd aanspreekpunt voor een groeiend aantal Aziatische inwoners in deze regio en daarmee een belangrijke bruggenbouwer tussen diverse culturen.