Kindercampus King wint E-waste Race 2022

Amstelveen - Basisschool Kindercampus King uit Amstelveen is met 904 ingezamelde kleine en afgedankte elektronische apparaten de winnaar van de E-waste Race 2022. De deelnemende leerlingen winnen een geheel verzorgd schoolreisje naar science museum NEMO in Amsterdam.

Afgelopen vier weken hebben leerlingen van zes basisschoolgroepen meegedaan aan de E-waste race. In totaal haalden de leerlingen met hulp van buurtbewoners  4.971 oude elektronische apparaten op. Dankzij de grote inzamelstrijd belandt de verzamelde apparatuur niet in de verbrandingsoven, maar wordt hergebruikt en gerecycled.

Bewustwording

Wethouder Floor Gordon (afvalbeheer, duurzaamheid en natuur- en milieueducatie): “Dit jaar hebben leerlingen ruim 500 stukken E-waste of elektronisch afval méér opgehaald dan vorig jaar. Dat is een mooi resultaat. Bruikbare onderdelen kunnen weer worden hergebruikt. De race draagt bij aan bewustwording voor het thema recycling.”

Gastles

De E-waste Race moedigt kinderen, hun familie en buurtbewoners aan bewuster om te gaan met hun afgedankte elektronica. De race ging van start met een leerzame interactieve gastles waarin kinderen onder andere leren over grondstof schaarste, consuminderen en circulaire economie. Buurtbewoners konden hun oude elektronische apparaten - van citruspers tot dvd-speler en van haardroger tot keyboard - online aanbieden, waarna de leerlingen deze aan huis kwamen ophalen.

Afvalbrengstation

De gemeente zorgt dat ingezamelde e-waste bij gerenommeerde recyclers terechtkomt. Klein elektronisch afval kan worden ingeleverd bij het Afvalbrengstation op bedrijventerrein Legmeer.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport 23 apr. 2024 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.