Davey Photography, Davey Baas

Kinderen betuigen spijt na brandje in papiercontainer

Amstelveen - In de wijk Middenhoven moest de brandweer er gistermiddag aan te pas komen om een brandje in een papiercontainer te blussen. De brand was onststaan doordat kinderen klein vuurwerk in de klep hadden gegooid.

Buurtbewoners zagen de rookontwikkeling in de container aan Melkweg (nabij De Meent) en probeerden het brandje met een emmer water te blussen, maar dat bleek tevergeefs.

Daarop werd door buurtbewoners de brandweer ingeschakeld die het vuurtje snel wist te doven. De kinderen die aanvankelijk waren weggerend, kwamen geschrokken en schuldbewust terug toen de brandweer kwam opdagen. 

De geschrokken kinderen waren behoorlijk onder de indruk en hebben allemaal excuses aangeboden aan de brandweer voor hun daad en beloofden het nooit meer te doen.

Brandjes in (ondergrondse) afvalcontainers komen geregeld voor, met name in de periode rond de feestdagen.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 16:35

Toeslagenaffaire treft ook tientallen Amstelveense gezinnen

Amstelveen - Ook in Amstelveen zijn tientallen gezinnen gedupeerd door de kinderopvangtoeslagenaffaire. De landelijke affaire, waarbij tienduizenden onschuldige ouders tot in lengte van jaren werden aangezien voor fraudeurs en onder een nietsontziend regime onterecht (grote) sommen geld moesten terugbetalen, zorgde vandaag voor het opstappen van het kabinet.

Politiek gisteren 13:03

Gordon regionaal lijstduwer voor D66 bij Tweede Kamer-verkiezing

Amstelveen - D66 heeft Amstelveens wethouder Floor Gordon gevraagd om regionaal lijstduwer te zijn voor D66 bij de verkiezing voor de Tweede Kamer. Daarmee vult zij de lijst aan op plek 74. De verkiezing voor de leden van de Tweede Kamer wordt gehouden tussen 15 en 17 maart 2021.

112 14 jan. 2021 22:17

Zware aanrijding aan Oranjebaan

Amstelveen - Aan de Oranjebaan in Amstelveen heeft donderdagavond een zware aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenwagens.