Kinderen genieten van Koningsspelen in Amstelveen

Kinderen genieten van Koningsspelen in Amstelveen Foto: AmstelveenZ

AMSTELVEEN - Rond de een miljoen kinderen van de basisschool doen vandaag weer mee met De Koningsspelen. Ook op de Amstelveense scholen zijn de leerlingen massaal buiten in het oranje aan het spelen.


- Lees verder onder deze advertentie -

De Koningsspelen zijn een idee en initiatief van Richard Krajicek, die het fenomeen heeft bedacht als lid van het toenmalige Nationaal Comité Inhuldiging ten behoeve van de feestelijkheden omtrent de inhuldiging van Koning Willem Alexander op 30 april 2013. Sindsdien zijn de Koningsspelen een jaarlijks terugkerend evenement, dat altijd plaatsvindt op de laatste vrijdag voorafgaand aan Koningsdag.

Gezondheid

Het evenement wordt georganiseerd door de Krajicek Foundation en de Johan Cruyff Foundation. Tijdens de Koningsspelen vinden het Koningsontbijt en de Koningssportdag plaats om aan alle kinderen én hun ouders de boodschap mee te geven dat samen goed ontbijten en actief bewegen heel belangrijk zijn voor de gezondheid.

De zesde editie van het evenement heeft vandaag als thema binnenstebuiten. Daarmee wil de organisatie aandacht vragen voor buiten spelen. Deze week werd bekend dat het aantal kinderen dat buiten speelt, terugloopt.

Zaklopen

Ook basisscholen in Amstelveen deden mee aan de Koningsspelen. Zo speelden de in het oranje geklede jongste kinderen van de Roelof Venemaschool allerlei spelletjes op het schoolplein zoals zaklopen en skippybal springen.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties