Davey Photography, Pieter Schilt
112

Kinderen 'vast' op schooldak; brandweer schiet te hulp

Amstelveen - De brandweer heeft zaterdagavond assistentie moeten verlenen aan Pandora nadat diverse jongeren op een dak van een schoolgebouw waren geklommen en moeite hadden om er weer af te komen.

De brandweer werd getipt dat er kinderen op het schooldak waren geklommen, maar niet goed naar beneden durfden: zij leken vast te zitten op het dak.

Toen de kinderen duidelijk werd dat de brandweer gealarmeerd en onderweg was, besloot een aantal kinderen toch met het nodige risico de tocht naar beneden te wagen.

Toen de brandweer arriveerde waren de meeste kinderen gevlogen, maar de brandweermannen kwamen niet voor niets: een jongen was nog op het dak en is met behulp van de brandweermannen en een ladder veilig van het dak gehaald. 


Meer nieuws

Evenementen & Activiteiten vandaag 09:56

Aan tafel met Eus tijdens online evenement Sprankel

Amstelveen - Schrijver en tv-persoonlijkheid Özcan Akyol (Eus) is woensdag 12 mei 2021 te gast bij het gratis bij te wonen online evenement Sprankel vanuit de Amstelveense bibliotheek.

Verkeer & Vervoer gisteren 17:08

Reminder: per 7 mei flitspalen actief op kruising N201/N231

Amstelveen - Met het gegeven dat twee nieuwe flitspalen op de kruising N201/N231 tussen Amstelveen en Aalsmeer op vrijdag 7 mei 2021 actief worden, attendeert het regionale verkeershandhavingsteam van de politie weggebruikers er nog maar eens op goed op de snelheid en op de kleur van het verkeerslicht te letten.

112 gisteren 14:54

Forse toename van binnenbranden in Amstelveen

Amstelveen - Het aantal binnenbranden waarbij de brandweer in Amstelveen in actie moest komen, is vorig jaar ten opzichte van een jaar eerder behoorlijk gestegen. In 'coronajaar' 2020 rukte de brandweer liefst 38 keer uit voor een binnenbrand.

Algemeen gisteren 11:56

Bevrijdingsvuurloop Amstelveen mogelijk nieuwe traditie

Amstelveen - Om het bevrijdingsvuur in deze bijzondere tijd brandend te houden organiseerde Stichting Amstelveen Oranje gisteren in samenwerking met Amstelveen Sport en AV Startbaan een (sterk aangepaste) Bevrijdingsvuurloop.

Politiek gisteren 11:30

D66 Amstelveen: wachttijd in het AZC maximaal benutten voor inburgering

Amstelveen - Asielzoekers met een verblijfsvergunning (statushouders) moeten zoveel als mogelijk op het AZC al starten met inburgeringstrajecten, in plaats van pas als zij in Amstelveen wonen. Dit heeft D66 Amstelveen met unanieme steun van de gemeenteraad verankerd in het Amstelveens inburgeringsbeleid.