Kinderen winnen geldprijzen voor goed doel en club met Koningsdagactie

Amstelveen - Meerdere talentvolle kinderen zijn met de Koningsdagactie van Stichting Amstelveen Oranje, ‘Amstelveen kleurt Oranje’, in de prijzen gevallen. Zij wonnen met een oranje-video van hun talent €150, €250 en €500 voor hun club of een goed doel. 

De oranje-actie is in het leven geroepen door Stichting Amstelveen Oranje om kinderen tóch een Koningsdaggevoel te geven. Kinderen konden een video opnemen van hun talent, zoals ze normaliter hun talent op de vrijmarkt kunnen laten zien.

Deze video konden ze uploaden op de digitale talentenmarkt. Door mee te doen aan deze actie maakten de kinderen kans op mooie geldbedragen voor hun club of een lokaal goed doel. 

De winnaars

De stichting heeft uiteindelijk drie prijswinnaars uitgekozen. Op plaats drie is Santiago geëindigd. Hij won €150 met zijn dwarsfluit. Hij wilde dit geldbedrag graag doneren aan de Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus, voor de wederopbouw van de Urbanuskerk in Bovenkerk. Hij heeft dit inmiddels ook kenbaar gemaakt (zie foto) aan dit goede doel.

Op nummer twee eindigde Anay. Hij won €250 voor de Muziek- en Dansschool Amstelveen. En de grote winnaar van de actie was een groep 8-11 jarige turnsters van de turnvereniging United Amstelveen. Zij wonnen samen €500 voor hun vereniging. De kinderen beslissen samen met de club wat er met dit geld gaat gebeuren.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 10:13

Hinder door afgesloten A9 Amstelveen

Amstelveen - Lokaal en regionaal verkeer ondervindt dit weekeinde hinder van de afsluiting van Rijksweg A9 door Amstelveen.

Sport vandaag 10:00

Nieuwe manager zwembad: Menno Valk staat in de startblokken

Amstelveen - Kortere wachtlijsten voor de zwemles, meer aqua activiteiten, nieuwbouwplannen. De nieuwe manager van zwembad De Meerkamp, Menno Valk, staat te popelen om het avontuur aan te gaan. De gedreven manager heeft zijn sporen verdiend in de wereld van zwembaden exploitatie. Maar ook in het water is de Almeerder ervaren en heeft jarenlang op hoog niveau waterpolo gedaan. Kortom, hoogste tijd voor een kennismaking.

Horeca gisteren 19:00

Stadshart Horeca Hits (2): Speciaalbier, cocktails & fingerfood van Bar Dixie - Beer & Kitchen

Amstelveen - Nu de horeca weer open is belicht AmstelveenZ.nl in samenwerking met Shopping Centre Stadshart Amstelveen de komende periode in de rubriek Stadshart Horeca Hits diverse bestsellers en gewilde gerechten uit de horecazaken in en rond het Stadshart. In deze tweede aflevering: speciaalbier & cocktails in combinatie met fingerfood van Bar Dixie – Beer & Kitchen.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur gisteren 09:35

Speelplaats vernield: bomen geschild en planten kapotgetrokken

Amstelveen – Onverlaten hebben deze week een speelplaats aan de Karel Doormanweg vernield. Nieuw aangeplante jonge bomen zijn ten dode opgeschreven omdat ze werden ontdaan van hun bast, vaste planten werden uit de grond getrokken en kunstgras beschadigd.