Pedagogisch coaches Floor de Graaf en Saskia Hoek.

KinderRijk coacht haar pedagogisch medewerkers

Amstelveen - Sinds 1 januari 2019 krijgen alle pedagogisch medewerkers van kinderopvangorganisatie KinderRijk extra ondersteuning van pedagogisch coaches. Deze gedreven vakspecialisten zijn al tientallen jaren betrokken bij de organisatie en zetten deze ruime ervaring nu in als coach.

Alle pedagogisch medewerkers van KinderRijk doorlopen al jaren een uitgebreid scholings- en begeleidingsprogramma. Maar sinds 2019 ontvangen zij ook extra praktijkondersteuning van pedagogisch coaches. ‘Wij hebben zelf veel ervaring in de kinderopvang en binnen KinderRijk. Die kennis willen we graag delen’, vertelt coach Saskia Hoek.

‘Het is altijd fijn om even met iemand te kunnen sparren, ervaringen te delen, vragen te kunnen stellen en handvatten te krijgen. Zo kom je verder met je groep en blijf je je als persoon verder ontwikkelen.’

Halve eeuw

Vijftig jaar geleden werd KinderRijk gestart door een groepje Amstelveense ouders dat betere kinderopvang voor hun kinderen wilde. Nu, in 2019, loopt KinderRijk nog altijd voorop met nieuwe ontwikkelingen om de kwaliteit te verhogen.

‘Kinderopvang en de bijbehorende pedagogiek staan nooit stil. KinderRijk heeft een heel sterkte pedagogische visie en blijft zich na al die jaren nog steeds ontwikkelen, daar blijven we bij alle vestigingen scherp op’, vertelt pedagogisch coach Floor de Graaf.

De drie coaches Floor, Saskia en Marjo zullen zich, na de oriëntatiefase, focussen op alle vormen van opvang binnen KinderRijk. Op basis van de interactievaardigheden zullen zij pedagogisch medewerkers gaan coachen.

Workshops

Bij KinderRijk draait het om de kinderen, maar ook ouders worden niet vergeten. Maandelijks organiseert de kinderopvangorganisatie voor hen namelijk workshops. Ook hier zijn de pedagogisch coaches nauw bij betrokken.

‘Kennis delen vinden we belangrijk. Ouders hebben vaak veel vragen omtrent de opvoeding van hun kinderen. Er is tijdens de thematische workshops altijd tijd om ervaringen te delen. We merken dat ouders het heel ­fijn vinden om hun vragen bij ons te kunnen stellen en te zien dat zij niet de enige zijn die opvoeden soms lastig vinden.’

Met de komst van de pedagogisch coaches tilt KinderRijk de kinderopvang opnieuw naar een hoger niveau. ‘Door onze eigen expertise op de werkvloer in te zetten, werken we dagelijks aan het verhogen van de kwaliteit van onze opvang’, eindigt Saskia.

Ben je benieuwd of er een KinderRijk vestiging bij jou in de buurt zit? Kijk dan online voor meer informatie. Of wil je een keer een KinderRijk Late Night workshop bijwonen? Kijk dan op: www.kinderrijk.nl/workshops


Meer nieuws

112 vandaag 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse in de omgeving van het busstation. De politie spreekt van een verdachte situatie in een bus, waarbij een passagier een verdacht pakketje bij zich zou hebben gehad. De bus is op Meander stopgezet en ontruimd.

Algemeen gisteren 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.