KinderRijk coacht haar pedagogisch medewerkers

KinderRijk coacht haar pedagogisch medewerkers Foto: Pedagogisch coaches Floor de Graaf en Saskia Hoek.

Amstelveen - Sinds 1 januari 2019 krijgen alle pedagogisch medewerkers van kinderopvangorganisatie KinderRijk extra ondersteuning van pedagogisch coaches. Deze gedreven vakspecialisten zijn al tientallen jaren betrokken bij de organisatie en zetten deze ruime ervaring nu in als coach.


- Lees verder onder deze advertentie -

Alle pedagogisch medewerkers van KinderRijk doorlopen al jaren een uitgebreid scholings- en begeleidingsprogramma. Maar sinds 2019 ontvangen zij ook extra praktijkondersteuning van pedagogisch coaches. ‘Wij hebben zelf veel ervaring in de kinderopvang en binnen KinderRijk. Die kennis willen we graag delen’, vertelt coach Saskia Hoek.

‘Het is altijd fijn om even met iemand te kunnen sparren, ervaringen te delen, vragen te kunnen stellen en handvatten te krijgen. Zo kom je verder met je groep en blijf je je als persoon verder ontwikkelen.’

Halve eeuw

Vijftig jaar geleden werd KinderRijk gestart door een groepje Amstelveense ouders dat betere kinderopvang voor hun kinderen wilde. Nu, in 2019, loopt KinderRijk nog altijd voorop met nieuwe ontwikkelingen om de kwaliteit te verhogen.

‘Kinderopvang en de bijbehorende pedagogiek staan nooit stil. KinderRijk heeft een heel sterkte pedagogische visie en blijft zich na al die jaren nog steeds ontwikkelen, daar blijven we bij alle vestigingen scherp op’, vertelt pedagogisch coach Floor de Graaf.

De drie coaches Floor, Saskia en Marjo zullen zich, na de oriëntatiefase, focussen op alle vormen van opvang binnen KinderRijk. Op basis van de interactievaardigheden zullen zij pedagogisch medewerkers gaan coachen.

Workshops

Bij KinderRijk draait het om de kinderen, maar ook ouders worden niet vergeten. Maandelijks organiseert de kinderopvangorganisatie voor hen namelijk workshops. Ook hier zijn de pedagogisch coaches nauw bij betrokken.

‘Kennis delen vinden we belangrijk. Ouders hebben vaak veel vragen omtrent de opvoeding van hun kinderen. Er is tijdens de thematische workshops altijd tijd om ervaringen te delen. We merken dat ouders het heel ­fijn vinden om hun vragen bij ons te kunnen stellen en te zien dat zij niet de enige zijn die opvoeden soms lastig vinden.’

Met de komst van de pedagogisch coaches tilt KinderRijk de kinderopvang opnieuw naar een hoger niveau. ‘Door onze eigen expertise op de werkvloer in te zetten, werken we dagelijks aan het verhogen van de kwaliteit van onze opvang’, eindigt Saskia.

Ben je benieuwd of er een KinderRijk vestiging bij jou in de buurt zit? Kijk dan online voor meer informatie. Of wil je een keer een KinderRijk Late Night workshop bijwonen? Kijk dan op: www.kinderrijk.nl/workshops

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties