Pedagogisch coaches Floor de Graaf en Saskia Hoek.

KinderRijk coacht haar pedagogisch medewerkers

Amstelveen - Sinds 1 januari 2019 krijgen alle pedagogisch medewerkers van kinderopvangorganisatie KinderRijk extra ondersteuning van pedagogisch coaches. Deze gedreven vakspecialisten zijn al tientallen jaren betrokken bij de organisatie en zetten deze ruime ervaring nu in als coach.

Alle pedagogisch medewerkers van KinderRijk doorlopen al jaren een uitgebreid scholings- en begeleidingsprogramma. Maar sinds 2019 ontvangen zij ook extra praktijkondersteuning van pedagogisch coaches. ‘Wij hebben zelf veel ervaring in de kinderopvang en binnen KinderRijk. Die kennis willen we graag delen’, vertelt coach Saskia Hoek.

‘Het is altijd fijn om even met iemand te kunnen sparren, ervaringen te delen, vragen te kunnen stellen en handvatten te krijgen. Zo kom je verder met je groep en blijf je je als persoon verder ontwikkelen.’

Halve eeuw

Vijftig jaar geleden werd KinderRijk gestart door een groepje Amstelveense ouders dat betere kinderopvang voor hun kinderen wilde. Nu, in 2019, loopt KinderRijk nog altijd voorop met nieuwe ontwikkelingen om de kwaliteit te verhogen.

‘Kinderopvang en de bijbehorende pedagogiek staan nooit stil. KinderRijk heeft een heel sterkte pedagogische visie en blijft zich na al die jaren nog steeds ontwikkelen, daar blijven we bij alle vestigingen scherp op’, vertelt pedagogisch coach Floor de Graaf.

De drie coaches Floor, Saskia en Marjo zullen zich, na de oriëntatiefase, focussen op alle vormen van opvang binnen KinderRijk. Op basis van de interactievaardigheden zullen zij pedagogisch medewerkers gaan coachen.

Workshops

Bij KinderRijk draait het om de kinderen, maar ook ouders worden niet vergeten. Maandelijks organiseert de kinderopvangorganisatie voor hen namelijk workshops. Ook hier zijn de pedagogisch coaches nauw bij betrokken.

‘Kennis delen vinden we belangrijk. Ouders hebben vaak veel vragen omtrent de opvoeding van hun kinderen. Er is tijdens de thematische workshops altijd tijd om ervaringen te delen. We merken dat ouders het heel ­fijn vinden om hun vragen bij ons te kunnen stellen en te zien dat zij niet de enige zijn die opvoeden soms lastig vinden.’

Met de komst van de pedagogisch coaches tilt KinderRijk de kinderopvang opnieuw naar een hoger niveau. ‘Door onze eigen expertise op de werkvloer in te zetten, werken we dagelijks aan het verhogen van de kwaliteit van onze opvang’, eindigt Saskia.

Ben je benieuwd of er een KinderRijk vestiging bij jou in de buurt zit? Kijk dan online voor meer informatie. Of wil je een keer een KinderRijk Late Night workshop bijwonen? Kijk dan op: www.kinderrijk.nl/workshops


Meer nieuws

Sport vandaag 14:52

Back to the Future bij NTC Amstelveen

Amstelveen - Van zondag 30 juni tot en met zondag 6 juli vinden er in Amstelveen twee grote internationale tennistoernooien plaats. 

112 vandaag 13:58

Zoekactie in Ouderkerkerplas naar 14-jarige: slachtoffer gevonden

Ouderkerk aan de Amstel - Dinsdagmiddag rond 13.00 uur is er in de Oudekerkerplas in Ouderkerk aan de Amstel een zoekactie op touw gezet. De politiehelikopter en brandweerduikers zochten vanaf de straat Aan de Wind het water af omdat er een 14-jarige jongen vermist zou zijn. Het slachtoffer is inmiddels gevonden en overgebracht naar het ziekenhuis.  

Rubriek: Onderweg op de A9 vandaag 10:54

27 juni: webinar over de werkzaamheden aan de A9

Amstelveen - Op donderdag 27 juni, van 20.00 uur tot 21.30 uur, wordt er een webinar georganiseerd (digitaal) over de werkzaamheden aan de A9 in Amstelveen. 

Evenementen & Activiteiten vandaag 09:00

Bovenkerk verandert 13 juli tijdens Zomerfeest in olympisch dorp

Amstelveen - Zaterdag 13 juli van 14.00 tot 19.00 uur vindt in het Urbanuspark het jaarlijkse Zomerfeest in Bovenkerk plaats. Deze keer staat het feest in het teken van de Olympische Spelen. Voor één dag wordt Bovenkerk een heus olympisch dorp met o.a. leuke sportieve activiteiten voor jeugdige bezoekers. Daarnaast kunnen geïnteresseerden ook dit jaar weer langskomen voor Heel Bovenkerk Bakt, de braderie, de barbecue, heerlijke hapjes en drankjes en diverse optredens.

Evenementen & Activiteiten gisteren 17:32

Amstelveen Culinair 2024: Een culinair feest aan de Poeloever

Amstelveen - De zomer is begonnen en dat betekent dat het bijna tijd is voor hét fijnproevers evenement van het jaar: Amstelveen Culinair. Op zaterdag 6 juli wordt de prachtige poeloever, met uitzicht over De Poel en het Amsterdamse Bos, omgetoverd tot een culinaire ontmoetingsplaats. Dit jaar is het extra speciaal omdat het terrein nog nooit eerder voor een evenement is gebruikt. Met het mooie weer kunnen bezoekers hier genieten van de zonsondergang over De Poel.

Algemeen gisteren 13:51

Nieuwe naam ontmoetingsruimte Kastanjeflat onthuld: Kastanjehof

Amstelveen - Met trots is de nieuwe naam van de ontmoetingsruimte in de Kastanjeflat bekend gemaakt: Kastanjehof. Het naambord werd feestelijk onthuld door wethouder Marijn van Ballegooijen, waarmee de vernieuwde ontmoetingsplek officieel in gebruik is genomen.