Screenshot Peptalk

Kira Toussaint in tranen door videoboodschap Femke Heemskerk

Amstelveen – De ten onrechte op doping betrapte Kira Toussaint was gisteravond op Ziggo Sport te gast bij Peptalk. De Amstelveense zwemster barstte in tranen uit terwijl ze door middel van een videoboodschap werd toegesproken door haar collega-zwemster Femke Heemskerk.

Kira Toussaint bleek onlangs ten onrechte betrapt te zijn op doping. De Amstelveense zwemster hoorde twee weken geleden van wereldzwembond FINA dat haar dopingzaak per direct werd ingetrokken.

Ontkend

Eerder meldde FINA dat de 24-jarige Toussaint  tijdens World Cup wedstrijden in Beijing op 2 november 2018 positief zou zijn getest op doping. Het ging om het middel tulobuterol. Toussaint heeft het dopinggebruik altijd ontkend.

In Peptalk vertelde Toussaint gisteren over de moeilijke periode, die ze heeft doorgemaakt. Tijdens het programma werd de dochter van de Amstelveense olympisch kampioene Jolanda de Rover, die als zwemster op de 200 meter rugslag goud veroverde op de Olympische Spelen in Los Angeles in 1984, verrast door een videoboodschap van Femke Heemskerk.

Trots

Heemskerk zei onder meer dat ze trots was op de manier waarop Toussaint was omgegaan met haar vermeende dopinggebruik. De Amstelveense zwemster barstte in tranen uit bij het zien van de videoboodschap. Ziggo Sport heeft het fragment uit Peptalk op Twitter gezet. Bekijk de beelden hieronder.  


Meer nieuws

Corona Amstelveen gisteren 19:48

Bijzonder staaltje corona-steun: BINK Fietsen schenkt hotelfietsen aan Abina

Amstelveen – Het is geen geheim dat de horeca het zwaar heeft in de huidige coronatijden. Ook Abina aan de Amsterdamseweg wordt stevig getroffen. Het inspireerde buur-ondernemer BINK Fietsen om Abina op speciale wijze te hulp te schieten met de schenking van splinternieuwe hotelfietsen, die Abina kan inzetten voor (hotel-)gasten.

Algemeen gisteren 14:31

Niet aan te slepen mini-Zwijntje levert KiKa cheque op van 3200 euro

Amstelveen - De verkoop van de tweede serie speciale 3D-minibeeldjes van het geliefde Amstelveense beeld Het Zwijntje heeft KiKa een cheque opgeleverd van 3200 euro. Stadshart-manager Ben Verheijen overhandigde de cheque gisteren bij het echte beeld aan Marijke Roskam van KiKa, die ontzettend verheugd was met de schenking.

Corona Amstelveen gisteren 07:00

COVID-19-patiënten in Amstelveen van 6 naar 34

Amstelveen - Uit de laatste update van het RIVM omtrent het corona-virus blijkt dat het aantal COVID19-patiënten in Amstelveen is gestegen van 6 naar 34.