Kira Toussaint in tranen door videoboodschap Femke Heemskerk

Kira Toussaint in tranen door videoboodschap Femke Heemskerk Foto: Screenshot Peptalk

Amstelveen – De ten onrechte op doping betrapte Kira Toussaint was gisteravond op Ziggo Sport te gast bij Peptalk. De Amstelveense zwemster barstte in tranen uit terwijl ze door middel van een videoboodschap werd toegesproken door haar collega-zwemster Femke Heemskerk.


- Lees verder onder deze advertentie -

Kira Toussaint bleek onlangs ten onrechte betrapt te zijn op doping. De Amstelveense zwemster hoorde twee weken geleden van wereldzwembond FINA dat haar dopingzaak per direct werd ingetrokken.

Ontkend

Eerder meldde FINA dat de 24-jarige Toussaint  tijdens World Cup wedstrijden in Beijing op 2 november 2018 positief zou zijn getest op doping. Het ging om het middel tulobuterol. Toussaint heeft het dopinggebruik altijd ontkend.

In Peptalk vertelde Toussaint gisteren over de moeilijke periode, die ze heeft doorgemaakt. Tijdens het programma werd de dochter van de Amstelveense olympisch kampioene Jolanda de Rover, die als zwemster op de 200 meter rugslag goud veroverde op de Olympische Spelen in Los Angeles in 1984, verrast door een videoboodschap van Femke Heemskerk.

Trots

Heemskerk zei onder meer dat ze trots was op de manier waarop Toussaint was omgegaan met haar vermeende dopinggebruik. De Amstelveense zwemster barstte in tranen uit bij het zien van de videoboodschap. Ziggo Sport heeft het fragment uit Peptalk op Twitter gezet. Bekijk de beelden hieronder.  


Reacties