Kitty Huisman en burgemeester Tjapko Poppens

Kitty Huisman (bbA) neemt afscheid van Amstelveense gemeenteraad

Amstelveen - De Amstelveense gemeenteraad heeft in de raadsvergadering van 13 maart afscheid genomen van raadslid Kitty Huisman. Zij is twee jaar raadslid geweest voor de lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA).

Als raadslid hield Kitty Huisman zich vooral bezig met de problematiek rondom Schiphol, welzijn, werk en inkomen, financiën en dierenwelzijn. Zo was zij mede-initiator van een Raadsgesprek over luchtkwaliteit en de relatie met Schiphol en maakte zij zich hard voor meetpunten voor de luchtkwaliteit in Amstelveen. Zij zette zich ook in als plaatsvervangend voorzitter van de auditcommissie.

Verhuizing

De voorzitter van de raad noemde Kitty Huisman in zijn afscheidsspeech een raadslid dat luistert naar de standpunten van de andere raadsleden en de samenwerking zoekt met andere partijen. Een verbinder, die het raadswerk serieus neemt en met zorg doet en daarbij altijd oog heeft voor de sociale kant. Kitty Huisman neemt afscheid omdat zij verhuist naar een andere gemeente. Zij wordt in de raad opgevolgd door Jacqueline Solleveld.

Nieuwe burgerleden

In de raadsvergadering van 13 maart zijn ook zes nieuwe burgerleden beëdigd: Daniëlle de Kluijver (bbA), Pelle Gobel (GroenLinks), Norma Elkwwas (PvdA), Kees Langelaar (Goed voor Amstelveen), Sahra Awad (SP) en Matthew Venhorst (SP). Burgerleden mogen deelnemen aan Het Raadsgesprek en Het Raadsdebat, maar niet aan de raadsvergaderingen. Zij hebben geen stemrecht.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 09:16

Documentaire Gerlach 30 mei op televisie

Amstelveen - De documentaire Gerlach, over de laatste akkerbouwer in Amstelveen, is een grote hit. Na een succesvolle bioscooprelease met maar liefst landelijk 25.000 bezoekers, wordt de prijswinnende docu op 30 mei uitgezonden op tv op NPO2 door KRO-NCRV. 

Gezondheid & welzijn gisteren 09:00

Keizer Karelpark Tandartsen: het hele gezin met een stralende lach de deur uit

Amstelveen - Zeven jaar geleden opende Keizer Karelpark Tandartsen aan Lindepark, met één tandarts en één mondhygiëniste. Inmiddels is de tandartspraktijk niet meer weg te denken uit de regio en heeft de uitbreiding vorig jaar gezorgd voor zes behandelkamers, vijf tandartsen en vijf mondhygiënisten. Het team staat klaar om hun patiënten vol vertrouwen en deskundigheid te helpen aan een stralend gebit.

112 14 apr. 2024 20:23

Ongeval op kruising Burgemeester Boersweg

Amstelveen - Op de Burgemeester Boersweg ter hoogte van de op/afrit van Rijksweg A9 in Amstelveen heeft zondagavond een botsing plaatsgevonden.

Amstelveen van voorheen 14 apr. 2024 19:20

Amstelveen van voorheen (398)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 398 een oude foto van het Buitenplein op Plein 60, geschoten vanuit het vroegere pand van Vroom & Dreesmann.