Kitty van Male neemt afscheid van Oranje

Kitty van Male neemt afscheid van Oranje Foto: Jaap Maars

Amstelveen – De 30-jarige Kitty van Male houdt het voor gezien bij het Nederlands elftal. De in Amstelveen geboren tophockeyster blijft voorlopig nog wel actief bij haar club Amsterdam.

De bij Pinoké begonnen hockeyster won met Oranje in 2012 olympisch goud in Londen, veroverde vier jaar later in Rio de Janeiro olympisch zilver en werd onder meer Europees- en wereldkampioen. Van Male speelde 116 interlands en maakte 39 doelpunten.

Fysiek

De international had in juni al besloten dat ze het na het WK in Londen van afgelopen zomer voor gezien wilde houden. Vorige week heeft ze aan bondscoach Alyson Annan laten weten dat ze stopt bij Oranje.

Van Male kan het fysiek niet meer opbrengen om nog twee jaar lang tot de Olympische Spelen in Tokio alles te geven voor tophockey. Daarnaast wil de hockeyster meer tijd kunnen besteden aan haar maatschappelijke loopbaan in de Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH). “Ik heb een fantastische tijd in Oranje gehad. Nu is het tijd voor een nieuw leven”, zegt Van Male vandaag op de website van Hockey.nl.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties