Jaap Maars

Kitty van Male neemt afscheid van Oranje

Amstelveen – De 30-jarige Kitty van Male houdt het voor gezien bij het Nederlands elftal. De in Amstelveen geboren tophockeyster blijft voorlopig nog wel actief bij haar club Amsterdam.

De bij Pinoké begonnen hockeyster won met Oranje in 2012 olympisch goud in Londen, veroverde vier jaar later in Rio de Janeiro olympisch zilver en werd onder meer Europees- en wereldkampioen. Van Male speelde 116 interlands en maakte 39 doelpunten.

Fysiek

De international had in juni al besloten dat ze het na het WK in Londen van afgelopen zomer voor gezien wilde houden. Vorige week heeft ze aan bondscoach Alyson Annan laten weten dat ze stopt bij Oranje.

Van Male kan het fysiek niet meer opbrengen om nog twee jaar lang tot de Olympische Spelen in Tokio alles te geven voor tophockey. Daarnaast wil de hockeyster meer tijd kunnen besteden aan haar maatschappelijke loopbaan in de Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH). “Ik heb een fantastische tijd in Oranje gehad. Nu is het tijd voor een nieuw leven”, zegt Van Male vandaag op de website van Hockey.nl.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 18:13

Museumspoorlijn Amstelveen definitief tot monument verklaard

Amstelveen - Het Amstelveense gedeelte van de museumspoorlijn die loopt tussen Bovenkerk in Amstelveen en het Haarlemmermeerstation in Amsterdam, is vandaag definitief aangewezen als gemeentelijk monument vanwege de cultuurhistorische waarde.   

Verkeer & Vervoer vandaag 14:17

Amstelveen stelt verbreding van Bovenkerkerweg uit: nu te duur

Amstelveen - De verdubbeling van de drukke Bovenkerkerweg wordt uitgesteld tot 2023. Tijdens de voorbereiding is gebleken dat de weg in z’n geheel vernieuwd moet worden en deze extra kosten wil de gemeente niet maken tijdens de coronacrisis. 

Zakelijk vandaag 09:44

JobZ: Centralpoint zoekt accountmanager

Amstelveen - Centralpoint, de grootste IT-reseller van de Benelux en gevestigd in Amstelveen, groeit nog steeds en zoekt een nieuwe accountmanager. 

Algemeen gisteren 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.