KKC-leerlingen winnen eerste prijs op filmfestival in Berlijn

Amstelveen - Leerlingen uit 4 en 5 vwo van het KKC hebben de hoofdprijs gewonnen op het internationale REC-filmfestival in Berlijn. Uit 600 inzendingen was de film 'Young in April' de grote winnaar.

Berlijn

Vier leerlingen van het Keizer Karel College hadden geen idee wat hun te wachten stond toen zij woensdag 20 september vol goede hoop naar Berlijn vertrokken. Het internationale REC Youth filmfestival gaf hun een kans en zij wisten die te grijpen. Op zaterdag 23 september bleek tijdens de prijsuitreiking dat de film ‘Young in April’ van Ania van den Hout, Luanna do Amaral Penninx, Lia Alexe en Franco de la Cruz de hoofdprijs had gewonnen. Vol trots en onder een daverend applaus namen de leerlingen ‘de Gouden Beer’ in ontvangst.

Kunst

De film kwam er ook niet zomaar. In september 2022 hoorden de jonge filmmakers bij het vak Kunst dat ze een filmproject konden doen voor het REC Youth Filmfestival in Berlijn met daarbij de kans om dit festival te bezoeken. Een half jaar lang werkten zij met veel inzet aan de film die een zonnige lentesfeer moest uitstralen terwijl het winter was. En de prijsuitreiking misten ze ook bijna toen de metro in Berlijn vertraging had. Maar het harde werken is beloond. De Gouden Beer heeft nu een ereplaats in Amstelveen.

Over de film

Young in April is een korte film over drie vriendinnen en speelt zich af in de jaren ’60. Ze genieten van hun vriendschap en het mooie lenteweer. Alles lijkt perfect te zijn, maar er ligt iets duisters op de loer…

Ania van den Hout, Luanna do Amaral Penninx, Lia Alexe en Franco de la Cruz hebben al gezegd dat dit zeker niet hun laatste filmproject zal zijn dat we van hen gaan zien. Mogelijk komt er een tweede film aan als we afgaan op Luanna’s uitspraak: ‘This is only the beginning.’

KKC wint hoofdprijs Filmfestival Berlijn 3.jpeg


Meer nieuws

Politiek gisteren 17:17

VVD Amstelveen keert zich tegen lokaal vuurwerkverbod: 'geen draagvlak voor'

Amstelveen - De Amstelveense VVD heeft zich gisteren in de raadsvergadering nadrukkelijk uitgesproken tegen het GroenLinks-voorstel om per direct het afsteken van vuurwerk tijdens de jaarwisseling in Amstelveen te verbieden. Volgens de partij is er voor een dergelijk lokaal verbod onvoldoende draagvlak, lost het de problemen niet op en is het bovendien niet handhaafbaar.

Politiek gisteren 13:43

Burgerbelangen Amstelveen uit zorgen over bodemvervuiling Amsterdamse bos

Amstelveen - De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) maakt zich grote zorgen over de grondkwaliteit van het Amsterdamse Bos. Dit naar aanleiding van de recente onderzoeksreportage van AT5, die veel stof deed opwaaien. Namens de bbA-fractie stelt raadslid Dave Offenbach nu dat (Amstelveense) burgers zich zorgen maken over de veiligheid en de gezondheidsrisico’s die men in het Bos kan lopen. 

Politiek gisteren 11:29

Vuurwerkverbod Amstelveen Oud & Nieuw voor dit jaar van de baan

Amstelveen - Een algeheel verbod voor het afsteken van vuurwerk rond Oud & Nieuw in Amstelveen is voor dit jaar van de baan. GroenLinks Amstelveen pleitte daarvoor, maar trok het voorstel (amendement) daartoe gisterenavond weer in, nadat bleek dat er geen meerderheid voor de plannen was.