De rotonde Legmeerdijk/Jane Addamslaan

Klachtenregen Legmeerdijk: Hardrijders, vrachtwagenverkeer en slechte fietspaden

Amstelveen - Vanuit woonwijken rond de Legmeerdijk (N231) komen veelvuldig klachten binnen over hardrijders, het vele vrachtverkeer en de slechte staat van het dubbelstrookse fietspad.

Dat stelt de Amstelveense VVD. De partij vindt dat de Legmeerdijk veiliger moet worden. De partij schaart zich daarmee achter diverse buurbewoners, die al tijden overlast ervaren en vrezen voor ongelukken.

Veiligheid_legmeerdijk_vvd.jpg
VVD-raadslid Arjan Gerriten (rechts) met omwonenden Edo Vellenga (midden) en Tom Pel (links) bij de rotonde Legmeerdijk/Jane Adamslaan.

Volgens de VVD wordt op de Legmeerdijk veelvuldig te hard gereden en is de weg erg populair onder vrachtwagenchauffeurs om als doorgaande route te gebruiken - om vervolgens via de Bosrandweg richting de A9 op te komen. 'Terwijl de route via de N201 en Fokkerweg daar eigenlijk voor bedoeld is. Dat is het snelle en veilige alternatief’, zegt VVD-raadslid Arjan Gerritsen in een persbericht van de VVD (lees hier het volledige bericht).

Volgens Gerritsen ervaren omwonenden  meer geluidoverlast en is de veiligheid bij de gelijkvloerse kruisingen met de Legmeerdijk beperkt. 'Dit laatste is ook op het dubbelstrooks fietspad naast de Legmeerdijk zichtbaar. Dit fietspad verkeert in slechte staat en biedt weinig comfort.' 

De VVD heeft schriftelijke vragen gesteld aan het College van B&W, waarin zij het College verzoekt het gesprek met de provincie Noord-Holland aan te gaan om de veiligheid op de Legmeerdijk te verbeteren.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 13:02

Energiebesparen: Amstelveen zet vol in op Klimaatweek

Amstelveen - Gemeente Amstelveen doet ook dit jaar doet mee aan de Nationale Klimaatweek, die loopt van 27 oktober tot en met 5 november 2021. Tijdens deze Klimaatweek attendeert gemeente Amstelveen inwoners extra op diverse duurzame  acties en helpt het inwoners op weg om energie te besparen.

112 22 okt. 2021 19:46

Brandweer blust keukenbrand aan Kringloop

Amstelveen - De brandweer is vrijdagavond uitgerukt naar Kringloop in de wijk Groenelaan naar aanleiding van een keukenbrand in een bungalow.