De rotonde Legmeerdijk/Jane Addamslaan

Klachtenregen Legmeerdijk: Hardrijders, vrachtwagenverkeer en slechte fietspaden

Amstelveen - Vanuit woonwijken rond de Legmeerdijk (N231) komen veelvuldig klachten binnen over hardrijders, het vele vrachtverkeer en de slechte staat van het dubbelstrookse fietspad.

Dat stelt de Amstelveense VVD. De partij vindt dat de Legmeerdijk veiliger moet worden. De partij schaart zich daarmee achter diverse buurbewoners, die al tijden overlast ervaren en vrezen voor ongelukken.

Veiligheid_legmeerdijk_vvd.jpg
VVD-raadslid Arjan Gerriten (rechts) met omwonenden Edo Vellenga (midden) en Tom Pel (links) bij de rotonde Legmeerdijk/Jane Adamslaan.

Volgens de VVD wordt op de Legmeerdijk veelvuldig te hard gereden en is de weg erg populair onder vrachtwagenchauffeurs om als doorgaande route te gebruiken - om vervolgens via de Bosrandweg richting de A9 op te komen. 'Terwijl de route via de N201 en Fokkerweg daar eigenlijk voor bedoeld is. Dat is het snelle en veilige alternatief’, zegt VVD-raadslid Arjan Gerritsen in een persbericht van de VVD (lees hier het volledige bericht).

Volgens Gerritsen ervaren omwonenden  meer geluidoverlast en is de veiligheid bij de gelijkvloerse kruisingen met de Legmeerdijk beperkt. 'Dit laatste is ook op het dubbelstrooks fietspad naast de Legmeerdijk zichtbaar. Dit fietspad verkeert in slechte staat en biedt weinig comfort.' 

De VVD heeft schriftelijke vragen gesteld aan het College van B&W, waarin zij het College verzoekt het gesprek met de provincie Noord-Holland aan te gaan om de veiligheid op de Legmeerdijk te verbeteren.


Meer nieuws

112 gisteren 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft donderdagmiddag delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse gekomen in de omgeving van het busstation (Meander) vanwege een verdachte situatie in een bus. Er was een melding binnengekomen dat een passagier, die zich apart gedroeg, een verdacht pakketje bij zich zou hebben.

Algemeen 27 mrt. 2024 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.